Διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ η “ανθοδέσμη” Σπίρτζη που ζήτησε έξτρα μισθό στους αστυνομικούς

Άλλο ένα “επεισόδιο” της σειράς “και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ”, παίχθηκε στην ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα το εσωκομματικό μπάχαλο. Εντονότατες οι αντιδράσεις στις τροπολογίες που κατέθεσαν χθες βουλευτές με επικεφαλής τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Χ.Σπίρτζη, μία εκ των οποίων προτείνει έκτακτη οικονομική ενίσχυση των αστυνομικών με ένα μισθό!

“Παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, με την οποία η Πολιτεία αναγνωρίζει το εξαιρετικά δύσκολο έργο και την εξαιρετική κοινωνική προσφορά

των αστυνομικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των καταστημάτων κράτησης, των εξωτερικών υπαλλήλων φρούρησης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, στην κρίσιμη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Οι ανωτέρω κατηγορίες υπαλλήλων δεν έχουν λάβει την αντίστοιχη με άλλες κατηγορίες μέριμνα της Πολιτείας για την έκτακτη οικονομική τους ενίσχυση και γι΄ αυτό το λόγο προτείνεται η καταβολή άπαξ ποσού, ίση προς έναν καταβαλλόμενο μηνιαίο μισθό που λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος”.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Θέση κατά της τροπολογίας πήρε με ανάρτησή του στο facebook και ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας:

“Όταν η κοινωνία στενάζει οικονομικά και δεν ξέρει πως θα επιζήσει την επόμενη μέρα. Όταν χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δει τους μισθούς τους να περικόπτονται, όταν εργαζόμενοι έχουν μηδενικό εισόδημα εξαιτίας της πανδημίας, όταν πολλοί εργαζόμενοι σε τομείς του δημοσίου έχουν πιεσθεί προσφέροντας κοινωνικό έργο, όταν το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων ένα χρόνο σήμερα προσφέρει εθνικό και κοινωνικό έργο σε αντίξοες συνθήκες. Δεν είναι δίκαιο και πολιτικά ορθό να επιλέγεται από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η κατάθεση τροπολογίας για επίδομα στους αστυνομικούς”.

Αντιδράσεις και από πρώην βουλευτές όπως η Αννέτα Καββαδία και ο Χρήστος Καραγιαννίδης αλλά και το μέλος της πολιτικής γραμματείας Πάνο Λάμπρου, που εγκαλούν την Κουμουνδούρου ότι επιχειρεί να παίξει σε διπλό ταμπλό την επαύριο μιας ακόμα αντισυνταγματικής απαγόρευσης και ενός οργίου καταστολής με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ότι επικροτεί την αστυνομική τρομοκρατία, βία και αυθαιρεσία.

«Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ; Όχι στο όνομά μας…» έγραψε χαρακτηριστικά η Αννέτα Καββαδία, ενώ ο Χρήστος Καραγιαννίδης από την πλευρά του έγραψε: «Μετά το προχτεσινό όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας μόνο ως (πικρό) ανέκδοτο μπορεί να αντιμετωπιστεί η τροπολογία που κατατέθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το επίδομα στους αστυνομικούς. Ούτε καν τη συγκυρία δεν διαβάζετε».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να δοθεί εκτάκτως ένας επιπλέον μισθός στους αστυνομικούς!

Keywords
Τυχαία Θέματα