Δημοσκόπηση: ΝΔ 40%-ΣΥΡΙΖΑ 23%-ΚΙΝΑΛ 7% – ΚΚΕ 6%- Λύση 5% – ΜέΡΑ 3% – Παράταση lockdown 76% – Εμβόλιο θα κάνει το 64%

Με 17 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με αναγωγή επί των εγκύρων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ

λαμβάνει 40%, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία 23%, το Κίνημα Αλλαγής 7%, το ΚΚΕ 6%, η “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου 5% και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη 3%.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για τη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης από το 45%, “κανένας” απαντά στη συγκεκριμένη ερώτηση το 28%, ενώ με 23% ακολουθεί ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

Η ανησυχία για την πανδημία του κορονοϊού σε μεγάλο ή αρκετό βαθμό αγγίζει το 78%, μέτρια ανησυχία εκφράζει το 11%, ενώ λίγο έως καθόλου ανησυχεί το 8%.

Το 76% των ερωτηθέντων τοποθετείται υπέρ μιας παράτασης, μικρής ή μεγάλης (όσο χρειαστεί) των περιοριστικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση κατά της πανδημίας του κορονοϊού, έναντι 17%, το οποίο ζητεί άμεση χαλάρωση των μέτρων.

Το 64% δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον θα κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19, έναντι 30% που δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κάνει το εμβόλιο (μάλλον ή σίγουρα).

Το 30% των πολιτών εκτιμά ότι θα υπάρξει επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι 62% που θεωρεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη.

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ METRON ANALYSIS ΓΙΑ ΤΟ MEGA

Η κρίση του κοροναϊού εξακολουθεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των πολιτών στην έρευνα η οποία άλλωστε διεξήχθη σε μια περίοδο που καταγράφονταν σημαντικά γεγονότα γύρω από την πανδημία. Όπως π.χ. το lockdown, η εισαγωγή του Αρχιεπισκόπου στο νοσοκομείο, η επίταξη κλινικών, τα αρνητικά ρεκόρ με τους 100 και πλέον θανάτους ημερησίως και τους εκατοντάδες διασωληνωμένους.

Ανησυχία στην κοινή γνώμη εκφράζεται για την οικονομία με το 66% να πιστεύει ότι θα χειροτερέψει η κατάσταση ενώ το 80% εκτιμά ότι θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα και μετά το 2021.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 35,1% έχοντας χάσει 1,1 μονάδες από την έρευνα του Οκτωβρίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ποσοστό 19% από 18,2% τον Οκτώβριο με τη διαφορά να κινείται στα επίπεδα των 16,1 μονάδων ενώ στην προηγούμενη έρευνα ήταν στις 18 μονάδες.

Τρίτο κόμμα παραμένει το ΚΙΝΑΛ, σταθερά στο 6,1% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, το ΜέΡΑ25 με 2,9% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα