ΔΟΛ: Οι εργαζόμενοι απέρριψαν το σχέδιο ιδιωτικού συμφωνητικού για τις αμοιβές τους

Ολοκληρώθηκε η συνέλευση των εργαζομένων σε Βήμα, Βήμα fm και Νέα για τη νέα ατομική Σύμβαση που θα κληθούν να υπογράψουν με τον ΔΟΛ (για τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Οργανισμού, τι ρύθμιση θα ή έχει γίνει; Εργαζόμενοι δύο και τριών ταχυτήτων;). Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι η πρόταση της Συνέλευσης προς την επιχείρηση είναι να ανανεωθεί η προηγούμενη Σύμβαση η οποία είχε ψηφισθεί

και υπογραφεί από την πλειοψηφία των εργαζομένων και αυτή να έρθει στους εργαζόμενους προς υπογραφή. Με λίγα λόγια η προηγούμενη Σύμβαση έλεγε ότι με την πάροδο δύο ετών, ο εργαζόμενος θα επιστρέψει στα προ της περικοπής επίπεδα του μισθού του και ότι θα πάρει αποζημίωση (αν απολυθεί μέσα στα δύο χρόνια) βασισμένη στον προ της περικοπής μισθό.

Τι λέει η νέα Σύμβαση

-Παραμένει η 20% μείωση του μισθού (δηλαδή καμία μεταβολή)

-Αφαιρείται η παράγραφος περί μαζικών απολύσεων (αυτή τη στιγμή στα Δικαστήρια βρίσκονται μαζικά απολυμένοι του ΔΟΛ οι οποίοι μάλλον θα κερδίσουν στα Δικαστήρια βασίζοντας το αίτημά τους σε αυτή την παράγραφο). Δηλαδή, αν στην προηγούμενη Σύμβαση ο ΔΟΛ είχε δεσμευθεί για μη μαζικές απολύσεις, σκεφθείτε τώρα που δεν θα δεσμεύεται.

-Δεν εγγυάται για επιστροφή στο μισθό του 2011 την 1-1-2016. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι θα γίνει διαπραγμάτευση του μισθού του εργαζομένου με την επιχείρηση

-Δεν εγγυάται ρητά για το ύψος του μισθού στο οποίο θα βασίζεται η αποζημίωση κάποιου που θα απολυθεί από την 1-1-2016 και μετά.

Εντελώς ενημερωτικά, όπως ανέφερε και ο κύριος Αποστόλης Σαλαπάτης ο νομικός Σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ, όποιος δεν υπογράψει τη νέα Σύμβαση, επιστρέφει στο μισθό που έπαιρνε το 2011.

Να πούμε ότι στη συνέλευση των εργαζομένων παρίσταντο και δύο διευθυντές, ο Aντώνης Καρακούσης (Βήμα) και ο Βασίλης Χιώτης (Βήμα fm) οι οποίοι πήραν και τον λόγο.

Ψήφισμα συνέλευσης συντακτών του ΔΟΛ

Οι συντάκτες του ΔΟΛ κατά τη σημερινή συνέλευσή τους, στο κτίριο της οδού Μιχαλακοπούλου 80, αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ να απορρίψουν το περιεχόμενο του νέου σχεδίου ιδιωτικού συμφωνητικού, που προτείνει η διοίκηση του Οργανισμού, για τις αμοιβές του προσωπικού.

Οι συντάκτες ΟΜΟΦΩΝΑ προτείνουν προς την διοίκηση του ΔΟΛ, την παράταση ισχύος έως την 31η Δεκεμβρίου 2015, του προηγούμενου διετούς ιδιωτικού συμφωνητικού (2012 – 1013) – με τους ίδιους ακριβώς όρους.

enimerosi24.gr

Original article: ΔΟΛ: Οι εργαζόμενοι απέρριψαν το σχέδιο ιδιωτικού συμφωνητικού για τις αμοιβές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα