ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: Ψάχνουν πρόσωπο εκτός πολιτικής – Πυρετός διαβουλεύσεων

Μη πολιτικό πρόσωπο για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναζητά η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια προσωπικότητα με αναγνωρισμένο κύρος, εν όψει της λήξης της θητείας του Κάρολου Παπούλια, τον Μάρτιο του 2015.

Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όποιο και αν είναι το πρόσωπο που θα προταθεί, προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση και να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές,

Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, ψάχνουν έναν…άσσο στο μανίκι, ώστε να αλλάξουν το κλίμα και να συγκεντρώσουν τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή ΠτΔ.

Σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε στο Reuters ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και δεν αποκλείεται η πρόταση να αφορά ένα πρόσωπο εκτός πολιτικής σκηνής.

Ανάλογη θέση εξέφρασε και ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Α. Παπαμιμίκος σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει την προηγούμενη Κυριακή στην Realnews.

«Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να είναι ο νέος Πρόεδρος κατ΄ανάγκη πολιτικός» και πρόσθεσε ότι πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που να συμβολίζει την ενότητα, με διεθνές κύρος, για να εκπροσωπήσει τη χώρα και τους Έλληνες με σοβαρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα