Έκτακτα μέτρα σε Ηλεία, Ζάκυνθο Αχαΐα – Κλειστά σχολεία, κινηματογράφοι – Καραντίνα στο Ρίο

22:21 4/3/2020 - Πηγή: BankWars

Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων, καθώς επίσης θέατρα και κινηματογράφοι σε Ηλεία, Ζάκυνθο και Αχαΐα, στις 5 και 6 Μαρτίου στο πλαίσιο των νέων μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον ιό, καθηγητής Σωτ. Τσιόδρας.

Στο ίδιο διάστημα αναστέλλονται όλες οι μαζικές συναθροίσεις και αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στις περιοχές αυτές.

Τα μέτρα θα επανεξεταστούν όταν παρέλθει το ανωτέρω διάστημα.

Από

τους νομούς αυτούς προέρχονται οι συνταξιδιώτες του 9ου κρούσματος, του  66χρονου (ταξιδιώτης από  Ισραήλ και Αίγυπτο) που νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας αυτή τη στιγμή ο ασθενής δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κο Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς.

Ο ασθενής βρισκόταν σε εκδρομή στο εξωτερικό και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του κοροναϊού την Κυριακή. Αρχικά προσήλθε στο νοσοκομεία Αμαλιάδας απ’ όπου και παραπέμφθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία από το απόγευμα της Δευτέρας. Στο πλαίσιο του ελέγχου για τον κοροναϊό εντοπίστηκε θετικός, απομονώθηκε και έκτοτε παρακολουθείται. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν κληθεί να εξεταστούν αρκετοί από τους συνταξιδιώτες του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κολλήσει και αυτοί από τον κοροναϊό.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς, ενώ το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. Με βάση τις πληροφορίες όλο το γκρουπ των 53 ατόμων που συμμετείχαν στην εκδρομή  στο εξωτερικό θα τεθεί σε ιχνηλάτηση.

Σε απομόνωση και 20 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου του Ρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο του Ρίου οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ωστόσο από το υπουργείο Υγείας περίπου 20 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου τέθηκαν σε κατ΄ οίκον απομόνωση 14 ημερών. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες αρχικά ο ασθενής διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού και εισήχθη στην Παθολογική Κλινική. Μέχρι να διαγνωσθεί ότι πρόκειται για κρούσμα του κοροναϊού και να εισαχθεί στον ειδικό θάλαμο απομόνωσης είχε έρθει σε επαφή με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Με σοβαρή λοίμωξη ο ένατος ασθενής του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα