Ελεύθερος ο Κορκονέας με “χορηγό” τον νέο Ποινικό Κώδικα – Αντιδράσεις και συγκέντρωση

Aντιδράσεις, οργή αλλά και απορίες  έχει προκαλέσει η αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος από την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019 είναι και πάλι ελεύθερος.Η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα και δεν τίθεται θέμα θεσμικής εκτροπής.

Συγκέντρωση  έχει προγραμματιστεί για τις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια. Το κάλεσμα έχουν απευθύνει τα μέλη της «Πρωτοβουλίας ενάντια στη λήθη»

Η ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ

Την πόρτα της εξόδου από τις φυλακές

Δομοκού πέρασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, με την οποία αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου συννόμου βίου, έτσι “έσπασαν” τα ισόβια και, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, κινήθηκαν οι διαδικασίες να εκδοθεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, απόσπασμα της απόφασης το οποίο και επιδόθηκε στη διοίκηση των φυλακών, με συνέπεια από εκεί και μετά να τρέξουν οι λεπτομέρειες για την αποφυλάκιση του πρώην ειδικού φρουρού, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Όπως έγινε γνωστό, έξω από τις φυλακές ήταν οι δυο γονείς του Κορκονέα που περίμεναν την αποφυλάκιση του και στη συνέχεια με αυτοκίνητα έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

«Οι αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση Κορκονέα είναι δύο και αφορούν στο νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε μόνος του και εσπευσμένα ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εθνικές εκλογές. Η πρώτη είναι η αλλαγή των προϋποθέσεων για την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως του προτέρου εντίμου βίου, που ανοίγει το δρόμο για να την αξιοποιήσουν ακόμη και δράστες ειδεχθών εγκλημάτων. Η δεύτερη είναι η αλλαγή του ανώτατου ορίου της ποινής που θα μπορούσε να επιβληθεί μετά την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως, το οποίο περιορίζεται πλέον από τα 20 στα 15 έτη».

«Είναι αλήθεια ότι ο νέος ποινικός κώδικας και ο νέος κώδικας ποινικής δικονομίας είναι συνολικά προς την ορθή κατεύθυνση. Υπάρχουν όμως αστοχίες σε ορισμένες διατάξεις του, που ήδη εξετάζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να τροποποιηθούν, έτσι, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα» συμπλήρωσε.

Το χρονικό της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (in.gr)

Ήταν Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2008, λίγο πριν τις 9 το βράδυ. Ύστερα από μια φραστική αντιπαράθεση με τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα και τον συνάδελφό του, Βασίλη Σαραλιώτη, ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από πυροβολισμό του πρώτου, μπροστά στα μάτια των φίλων του, στη διασταύρωση των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Ο θάνατός του -όπως διαπιστώθηκε αργότερα από την ιατροδικαστική εξέταση- ήταν ακαριαίος. Η σφαίρα διαπέρασε την καρδιά και καρφώθηκε στον δέκατο θωρακικό σπόνδυλο του νεαρού.

Ο Κορκονέας βάζει το όπλο στη θήκη και μαζί με τον Σαραλιώτη αποχωρούν επιστρέφοντας ψύχραιμα προς το αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, στην οδό Καλλιδρομίου. Αφού πρώτα έχουν ενημερώσει μέσω ασυρμάτου για το συμβάν.

Η είδηση μεταδίδεται μέσω κινητών και διαδικτύου με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Λίγο αργότερα, κόσμος αρχίζει να συρρέει στα Εξάρχεια. Δεκάδες νεαροί φορούν κουκούλες, στήνουν οδοφράγματα και ανάβουν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που φθάνουν στην περιοχή καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα οργισμένο πλήθος που αρχίζει να τους επιτίθεται με βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα και ότι άλλο έβρισκαν εύκαιρο.

Τα επεισόδια συνεχίζονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες όταν οι κουκουλοφόροι αποχωρούν από τα Εξάρχεια.

Ωστόσο τίποτα δεν τελειώνει εκεί. Η υπόθεση είχε μόλις αρχίσει. Και έμελλε να ολοκληρωθεί 3888 μέρες μετά με την αποφυλάκιση του δράστη…

Η κοινή γνώμη με «μπροστάρη» τα ΜΜΕ ζητούν εξηγήσεις για το πως ένας 15χρονος πέφτει νεκρός από πυρά αστυνομικού μέσα στο κέντρο της πόλης. Η Αστυνομία αδυνατεί να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Το φως της επόμενης ημέρας φέρνει μεγαλύτερες ταραχές. Ογκώδεις διαδηλώσεις διοργανώνονται νωρίς το μεσημέρι στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, σε όλες σχεδόν τις πόλεις της χώρας.

Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις

Στην Αθήνα ξεσπούν νέα σοβαρά επεισόδια. Μολότοφ, καταστροφές, πετροπόλεμος και χημικά παντού.

Από την Αθήνα οι διαδηλώσεις έφτασαν σε όλη την περιφέρεια, σε κάθε γειτονιά, έξω από κάθε αστυνομικό τμήμα.

Εκτός Ελλάδας, διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής καταστολής οργανώθηκαν στη Λευκωσία, στην Πάφο, στο Λονδίνο στο Βερολίνο, στη Μπολόνια, στη Βενετία, στη Νέα Υόρκη, σε πόλεις της Αυστραλίας και στην Κωνσταντινούπολη.

Η αστυνομία κρατά παθητική στάση απέναντι στον όχλο, με αποτέλεσμα η βία να αυξάνεται όλο και περισσότερο. Χιλιάδες άτομα πραγματοποιούν πορείες στο κέντρο της Αθήνας. Εκατοντάδες κουκουλοφόροι που βρίσκονται ανάμεσά τους βρίσκουν την ευκαιρία και αρχίζουν να πυρπολούν ολόκληρα κτίρια. Τράπεζες, γραφεία, πολυκαταστήματα, ακόμα και μικρά μαγαζιά, φλέγονται και λεηλατούνται.

Τα επεισόδια ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο. Διαδηλωτές αναποδογυρίζουν περιπολικά στο Μοναστηράκι, πυρπολούν πυροσβεστικά οχήματα στην Πανεπιστημίου, κάνουν πλιάτσικο σε οπλοπωλείο της Ομόνοιας, απ’ όπου νεαροί κουκουλοφόροι βγαίνουν κρατώντας όπλα, τσεκούρια, ακόμα και… τόξα.

Οι ταραχές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου. Κάθε μέρα κι άλλα κτίρια γίνονται παρανάλωμα του πυρός και λεηλατούνται. Δημόσια κτίρια, ιδιωτικά, μνημεία, αμέτρητα αυτοκίνητα. Στην Ακαδημίας, τη Σόλωνος, την Πατησίων. Οι κουκουλοφόροι φθάνουν ακόμα και στο Κολωνάκι, μια ανάσα από την Πατριάρχουν Ιωακείμ σπάζοντας καταστήματα.

Όπως τότε δημοσιεύει η «Ελευθεροτυπία», το κόστος των ζημιών μόνο στην Αθήνα εκτιμάται από το ΕΒΕΑ στα 50 εκατ. ευρώ. Ζημιές υπέστησαν 374 μεσαία και μικρά καταστήματα, 40 μεγάλα, 16 τράπεζες, 3 θέατρα και κινηματογράφοι, 2 σουπερμάρκετ. Στη Θεσσαλονίκη 88 καταστήματα και 14 τράπεζες, στον Βόλο 14 τράπεζες και 2 καταστήματα, στο Ηράκλειο 20 τράπεζες, στη Λάρισα 36 τράπεζες, 3 δημόσια κτίρια και 3 καταστήματα.

Την ίδια ώρα, η αστυνομική καταστολή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με τους κατοίκους των Εξαρχείων και των γύρω περιοχών να μην μπορούν να αναπνεύσουν από τα χημικά.

Η κηδεία

Εκατοντάδες κόσμου φτάνουν στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου στις 9 Δεκεμβρίου για να αποχαιρετήσουν το νεαρό μαθητή. Ένας από τους ανθρώπους που μεταφέρουν στους ώμους τους το φέρετρο του Αλέξη, ήταν ο Νίκος Ρωμανός, ο φίλος του που τον είδε να ξεψυχά στα χέρια του.

Η παρουσία αστυνομικών στις γύρω περιοχές υποδαύλισε την ένταση και σημειώθηκαν επεισόδια στους γύρω δρόμους. Εν μέσω πετροπόλεμου και κυνηγητού με τους διαδηλωτές, ένας αστυνομικός έβγαλε το υπηρεσιακό όπλο του και πυροβόλησε στον αέρα, προκαλώντας νέα αναταραχή. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έκαναν πλέον λόγο για «εξέγερση».

Η πρόκληση Κορκονέα

Προκλητικός και αμετανόητος εμφανίζεται στις 10 Δεκεμβρίου στον ανακριτή για να απολογηθεί ο κατηγορούμενος Ε. Κορκονέας.

Μιλά για «ανάρμοστη και αποκλίνουσα συμπεριφορά του θύματος», ξεσηκώνοντας εκ νέου κατακραυγή. Τόσο αυτός, όσο και ο Βασ. Σαραλιώτης προφυλακίζονται και οδηγούνται στις φυλακές Δομοκού.

Οι αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν ότι τον είδαν να σημαδεύει και να πυροβολεί. Τυπική συγγνώμη ζήτησε στην προφορική του απολογία.

Ο ξένος Τύπος μιλά για σκάνδαλα, διαφθορά και αποτυχημένη ελίτ που αηδίασαν τους νέους. Η ελληνική εξέγερση διεθνοποιείται.

Ο ανακριτής που διερευνά τις συνθήκες της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δέχεται την κατάθεση αυτοπτών μαρτύρων, καθώς και ένα βίντεο που είχε τραβήξει μια κοπέλα εκείνο το βράδυ και στο οποίο απεικονίζεται η σκηνή του πυροβολισμού.

Ο συνήγορος των δύο ειδικών φρουρών, Αλέξης Κούγιας, κάνει λόγο για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» και «εξοστρακισμό της σφαίρας» που σκότωσε τον 15χρονο, πυροδοτώντας νέο κύκλο αντιδράσεων.

Την ίδια μέρα σημειώνονται επιθέσεις μαθητών σε 25 αστυνομικά τμήματα της χώρας. Περισσότερα από 400 σχολεία παραμένουν κλειστά.

Ο εξοστρακισμός…

Στις 18 Δεκεμβρίου κατατέθηκε στον ανακριτή το πόρισμα της βαλλιστικής εξέτασης, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν «στοιχεία απολύτως συμβατά με πρόσκρουση της βολίδας σε σκληρή – ανένδοτη επιφάνεια με το πλαϊνό τμήμα της και στη συνέχεια εξοστρακισμού της από την επιφάνεια αυτή».

Στις 14 Ιανουαρίου 2009 παραδόθηκε στον ανακριτή η έκθεση της βλητικής αυτοψίας. Οι πραγματογνώμονες δέχθηκαν ότι η σφαίρα εξοστρακίστηκε σε τσιμεντένια μπάλα και στη συνέχεια έπληξε το θύμα.

Αντίθετα, οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας Γρηγορόπουλου δεν δέχτηκαν τον εξοστρακισμό της σφαίρας, ισχυριζόμενοι ότι «πρόκειται για μία πολυσυζητημένη λέξη, για την οποία έχει αναπτυχθεί φιλολογία και παραφιλολογία, η οποία στην ουσία δεν προσδιορίζει τίποτα».

Η παραπομπή και η καταδίκη

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας, στις 16 Ιουνίου 2009 παραπέμπεται στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, για «ανθρωποκτονία από πρόθεση με τη μορφή του ενδεχόμενου δόλου (κατά μεταβολή της κατηγορίας από άμεσο δόλο), που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Στο εδώλιο δίπλα του κάθεται για «απλή συνέργεια» ο Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος «τον συνέδραμε ψυχικά» με τη συμπεριφορά του.

Στις 11 Οκτωβρίου 2010, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας, αποτελούμενο από 3 τακτικούς δικαστές και 4 ένορκους, έκρινε και τους δύο ειδικούς φρουρούς ενόχους, τον Κορκονέα για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο (με μετατροπή της κατηγορίας επί το αυστηρότερον και χωρίς ελαφρυντικά) και τον Σαραλιώτη για συνέργεια.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας, σε 84 συνεδριάσεις και δεκάδες νομικές μάχες ,είχε κρίνει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα με 4 προς 3 ψήφους ένοχο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο, μετατρέποντάς το αρχικό βούλευμα το οποίο εισήγαγε την υπόθεση στο δικαστήριο με κατηγορητήριο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο. Επίσης το ίδιο δικαστήριο είχε επιβάλλει δεκαετή κάθειρξη στο Βασίλη Σαραλιώτη που ήταν συγκατηγορούμενος.

Ένας δικαστής και τρεις ένορκοι έκριναν ότι ήταν δυσμενέστερη η κατηγορία από αυτή που είχε απαγγελθεί, συμφωνώντας πλήρως με την πρόταση του εισαγγελέα, Χάρη Λακαφώση, για μετατροπή του κατηγορητηρίου. Η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Άμφισσας, ένας ακόμη τακτικός δικαστής όπως επίσης και ένας ένορκος ήταν μειοψηφία κρίνοντας ότι πρέπει να δικαστεί ο Κορκονέας με τις κατηγορίες με τις οποίες πήγε στο δικαστήριο.

Επίσης το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε απορρίψει κατά πλειοψηφία 4 προς 3 το αίτημα του Σαραλιώτη για να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ ομόφωνα είχε αρνηθεί να παραχωρήσει το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Είχε επίσης απορρίψει το αίτημα της υπεράσπισης του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής ενόψει του εφετείου.

Ένα χρόνο, όμως, αργότερα το 5μελές Εφετείο της Λαμίας έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής και ο Σαραλιώτης είχε αποφυλακιστεί με μοναδικό περιοριστικό όρο να μην απομακρύνεται από τον τόπο της καταγωγής, του δηλαδή το νόμο της Δράμας.

Αναβολές επί αναβολών στη δίκη Κορκονέα

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας εισήχθη για πρώτη φορά η υπόθεση το φθινόπωρο του 2014, ενώ μετά από συνεχείς αναβολές η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε το 2016. Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας πραγματοποιήθηκαν συνολικά 70 πολύωρες συνεδριάσεις, πολλές από τις οποίες με ιδιαίτερη ένταση. Από την αρχή της ακροαματικής διαδικασίας ο Κορκονέας ο απέφυγε να ζητήσει ευθέως συγγνώμη, όπως επισήμανε και ο μέχρι τότε συνήγορός του Αλέξης Κούγιας παραιτούμενος από την υπεράσπισή του.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε ότι «δεν μπορούν να εκφραστούν με λόγια η συγνώμη, η λύπη αλλά και όλα όσα αισθάνομαι».

«Μακάρι να μπορούσα να αλλάξω τα πάντα. Ξέρω όμως ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Είναι φοβερό πράγμα να σκοτωθεί ένα παιδί. Εκείνα που έγιναν εκείνη τη βραδιά μου έρχονται μπροστά μου κάθε φορά που βλέπω ένα παιδί. Η καρδιά μου γίνετε κομμάτια» ανέφερε προσθέτοντας ότι «θα ήθελα να μιλήσω με τη μάνα και την αδερφή του παιδιού σε κάποια φάση για να δώσω τις δικές μου εξηγήσεις», πρόταση η οποία απερρίφθη άμεσα και από την πολιτική αγωγή αλλά και από την οικογένεια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας έμεινε στο αρχικό σκηνικό, ότι δηλαδή «πυροβόλησε στον αέρα» αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει και σε ερωτήσεις όπως π.χ. γιατί δεν απάντησε στις εκκλήσεις του κέντρου είτε γιατί δεν ακολούθησε κανόνες απεμπλοκής.

Ο εισαγγελέας εφετών Βασίλης Χανής, κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, ζήτησε τη μετατροπή του κατηγορητηρίου από «ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο» σε «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο», ωστόσο χαρακτήρισε τη συμπεριφορά τού Κορκονέα ως «ανεξήγητά εγωιστική» σημειώνοντας πως «η κίνηση να πυροβολήσει σε κατοικημένη περιοχή ήταν τρελή», για να συμπεράνει ότι «ήθελε να δείξει τα προσόντα του και την ανωτερότητα του την προσωπική και όχι την ανωτερότητα της αστυνομίας».

«Ενήργησε μέσα σε θυμό και αγανάκτηση μια συμπεριφορά η οποία κρίνεται επιπόλαια αντι-υπηρεσιακή και αντί-επιχειρησιακή» προσέθεσε καταλήγοντας στο ότι «δεν υπάρχει λογική εξήγηση γι αυτά τα οποία εξελίχθηκαν».

Μιλώντας για τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο, ο εισαγγελέας κ. Χανής σημείωσε πως «ο Αλέξης ήταν ο άτυχος, τη στιγμή που δέχτηκε τη σφαίρα από εξοστρακισμό» τονίζοντας παράλληλα ότι «ο πυροβολισμός από την πλευρά του Κορκονέα δεν ήταν ευθύς, αλλά ο ίδιος γνώριζε πως όταν πυροβολούσε μπροστά του βρίσκονταν παιδιά».

Νέα διακοπή και αποφυλάκιση

Η απόφαση του δικαστηρίου επρόκειτο να ανακοινωθεί στις 19 Ιουνίου, ωστόσο, με αφορμή την απουσία του συνηγόρου υπεράσπισης του Κορκονέα, Βαγγέλη Ανδρούλα ο οποίος βρισκόταν για λόγους υγείας στο Νοσοκομείο Λαμίας, το Δικαστήριο διέκοψε τη δικάσιμο τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019.

Η απόφαση είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των συνηγόρων της οικογένειας Γρηγορόπουλου, με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο να κάνει λόγο, μέσω του One Channel, για ακραία και προκλητική μεθόδευση προκειμένου οι δύο κατηγορούμενοι να τιμωρηθούν με το νέο Ποινικό Κώδικα.

Τελικά, η απόφαση ανακοινώνεται στις 29 Ιουλίου. Στον Επαμεινώνδα Κοροκονέα χορηγείται το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου με αποτέλεσμα να «σπάσουν τα ισόβια». Η ποινή που ανακοινώνεται είναι 13 χρόνια.

Μια μέρα αργότερα ο δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου βρίσκεται εκτός φυλακής.

Ο Γρηγορόπουλος στο χώμα, ο Κορκονέας στο σπίτι του και ο ΣΥΡΙΖΑ…βγάζει ανακοινώσεις

Keywords
συγκεντρωση, ποινικός κώδικας, το φως, νικος ρωμανος, συριζα, εκλογες, νεα δημοκρατια, ματ, μμε, φως, διαδηλωσεις, αθηνα, θεσσαλονικη, νέα, ελλαδα, τραπεζες, ελευθεροτυπια, εβεα, ηρακλειο, λαρισα, ώμους, σχολεια, ιουνίου, channel, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, Γόνδολες της Βενετίας, κλειστα σχολεια, νεκρος διαδηλωτης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, γσ πατησιων, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, Ημέρα του παιδιού, εκλογες 2014, αστυνομικο τμημα, μιλα, βγαινουν, κινηματογραφοι, βιντεο, αιτηση, αστυνομια, αυτοκινητα, βενετια, βερολινο, γνωμη, θανατος, θεμα, κωνσταντινουπολη, λονδινο, μμε, σφαιρα, φως, ωρα, αγωγη, αφορμη, βομβες, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γειτονια, γινει, γινονται, γονεις, γραφεια, δευτερα, διοικηση, δικη, δωσει, δολο, εγινε, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εκθεση, εξαρχεια, ερχεται, ερχονται, ετων, ιδια, ιδιο, υποθεση, θεατρα, θηκη, ιωακειμ, κυβερνηση, κινηση, κτιρια, λευκωσια, λεπτομερειες, λυπη, λογια, λογο, ματια, ματ, μνημεια, μολοτοφ, μορφη, νεα υορκη, νικο, ξυλα, παντα, οικογενεια, ουσια, οχηματα, παιδι, πλιατσικο, ποινικός κώδικας, πορτα, πρωι, συγνωμη, συνεχεια, σπιτι, τυπος, τμημα, τοξα, τριτη, φθινοπωρο, φοβερο, φορα, χημικα, χωμα, ωρες, ατυχος, channel, επεισοδια, ερωτησεις, φυλακες, γινετε, ιουνίου, κοπελα, καρδια, ξενος, μπροστα, νεκροταφειο, νοσοκομειο, οργη, ρωμανος, σκηνη, υγειας, ώμους, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα