Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο – Πρωτοχρονιάτικο δείπνο με κεντρικό προσκεκλημένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με κεντρικό προσκεκλημένο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε το πρωτοχρονιάτικο δείπνο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου προς τιμήν των μελών, συνεργατών και φίλων του και παρουσία προσωπικοτήτων του πολιτικού, διπλωματικού, τραπεζικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου και στο πλαίσιο προγραμματισμένου πάνελ, με τίτλο «Το Green Deal

στο επίκεντρο των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων» ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), Dr. Volker Treier και τον πρόεδρο του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου Χημικής Βιομηχανίας (Cefic) και πρόεδρο του Δ.Σ. της BASF SE, Dr. Martin Brudermüller.

Η Ελλάδα, έχει γυρίσει σελίδα, η Κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει ότι διαθέτει μεταρρυθμιστική ορμή η οποία δεν θόλωσε ούτε κατά τη διάρκεια της πανδημίας» τόνισε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό μέσω video ο επικεφαλής της Καγκελαρίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και ομοσπονδιακός υπουργός Ειδικών Καθηκόντων, Βόλφγκανγκ Σμιτ.

Τη συζήτηση συντόνισε ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μαραγκός. Στο πλαίσιο αυτής, εκτός από τις προοπτικές τόνωσης των διμερών επενδυτικών σχέσεων στον τομέα της «πράσινης» ανάπτυξης, αναλύθηκαν κι οι επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται στο πεδίο της ψηφιοποίησης καθώς και σε κλάδους της αγοράς, στους οποίους θα βασιστεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο γενικός διευθυντής και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, δρ. Αθανάσιος Κελέμης, με αφορμή την πρώτη διοργάνωση του 2022 για το επιμελητήριο τόνισε ότι «Ελλάδα και Γερμανία κτίζουν επί δεκαετίες, σε σταθερά αναπτυσσόμενη βάση, τις διμερείς επενδυτικές τους σχέσεις, προσδίδοντας σε αυτές στρατηγικό χαρακτήρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα