Εμφύλιος Ολυμπιακών, χαίρεται ο Παναθηναικάκιας- Φως και πονοκέφαλοι στις τράπεζες – Ο τ.Εισαγγελέας για τρεις επιχειρηματίες

Καλή σας ημέρα

Δεν μπορείτε να πείτε…Μια ωραία ατμόσφαιρα οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως και η απάντηση του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού.

Και να σκεφθείτε, ότι πέραν των γνωστών δεσμών των δύο οικογενειών, ο πρωθυπουργός είναι φίλαθλος – οπαδός του Ολυμπιακού. Αντίθετα, ο κ.Τσίπρας, που ευνοείται

από την κόντρα των δύο, είναι Παναθηναικάρα από γεννησιμιού του. 

Μπλέξανε τα πράγματα, αναζητείται επειγόντως διαιτητής με…δέκα VAR για να μπει μια τάξη. Η Ντόρα, μάλλον δεν θέλει αυτή την ώρα τη σφυρίχτρα.

ΕΚΛΟΓΕΣ: Στο τέλος της τετραετίας, επέμεινε και στη χθεσινή του συνέντευξη ο πρωθυπουργός. Και αν συνεχιστούν οι …εκβιασμοί; 

Πολύ καλά αποτελέσματα γ’τριμήνου ανακοινώνει σήμερα ο Β.Ψάλτης για την Alpha Bank, ανοίγοντας ένα δρόμο αισιοδοξίας στον οποίο θα συνεχίσουν στις 10 Νοεμβρίου η Εθνική και η Eurobank και στις 11 Νοεμβρίου η Τράπεζα Πειραιώς.

Τα αυξημένα επιτόκια από την ΕΚΤ δίνουν αέρα επιπλέον κερδοφορίας το 2023, η Morgan Stanley αναβάθμισε χθες τις αξιολογήσεις, ενώ μάλλον ρυθμίζεται ευνοϊκά για τη χώρα και τις τράπεζες το θέμα με τους κινδύνους επιβάρυνσης του χρέους του Δημοσίου από την πιθανότητα κατάπτωσης των κρατικών εγγυήσεων που έχουν δοθεί στα  senior ομόλογα  των τραπεζών για τις τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων.

Βέβαια, ευνοϊκή ρύθμιση, δεν σημαίνει λύση. Πρόκειται για “βολική” για όλους χρονική μετάθεση και …βλέπουμε. Να ανασάνουν και λίγο αυτοί οι servicers που τους ήρθε κατακέφαλα η απόφαση του Α.Π για τους πλειστηριασμούς. Ένα εξάμηνο επιπλέον παράτασης (24 μήνες είναι η περίοδος χάριτος) της περιόδου χάριτος πριν την επιβολή των ποινών που προβλέπονται για τους servicers αν δεν επιτύχουν τους στόχους των ανακτήσεων από τις τιτλοποιήσεις,  το έχουν από χέρι. Άλλωστε, ο ίδιος ο νόμος για τον Ηρακλή το προβλέπει,   αν αντιμετωπίσουν έκτακτες και ακραίες περιστάσεις. Και η απόφαση του ΑΠ είναι σίγουρα “έκτακτη”.

Πάντως, δεν θα έχουν σύντομα τέλος οι πονοκέφαλοι για τις τράπεζες και τους servisers, αν δεν γίνουν οι εκλογές. Χθες, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Ηλιόπουλος, είπε ότι “έχουμε χειρότερο πτωχευτικό ακόμα και από αυτόν που πρότεινε το ΔΝΤ το 2013-2014”, ότι «το θέμα των κόκκινων δανείων έχει και ισχυρότατη ηθική διάσταση, με φόντο την υπόθεση Πάτση» και  ότι “χρειάζεται ρύθμιση του πανδημικού χρέους, με διαγραφή μέρους του”.

Θέλετε κουτσομπολιό “πρώτης διαλογής”; Θέλετε να μάθετε τι ειπώθηκε από τον πρώην εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Αθανασίου στο Ειδικό Δικαστήριο για τις παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου στις υποθέσεις Βγενόπουλου, Αλαφούζου, Σάλλα; Διαβάστε και βγάλτε συμπεράσματα…

Π.Αθανασίου στο Ειδικό Δικαστήριο: Παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου για Βγενόπουλο, Αλαφούζο, Σάλλα

ΑΓΟΡΕΣ: Νίκη των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ σήμερα,  θα αυξήσει σημαντικά το ενδεχόμενο “παγώματος” των δημοσιονομικών δαπανών και της μείωσης των   δημοσιονομικών ελλειμμάτων, κάτι που θα τροφοδοτούσε ράλι στα 10ετή ομόλογα, το οποίο με τη σειρά του θα διατηρήσει την ανοδική πορεία της αγοράς μετοχών, αναφέρουν  αναλυτές.

Επειδή μεγάλος θόρυβος γίνεται για το αν θα έλθουν εις γάμου κοινωνίαν η Παγκρήτια με την Αττικής, ένα καλά πληροφορημένο “λαμόγιο” της αγοράς μου είπε το εξής: “Τώρα αποκλείεται, δεν υπάρχει ούτε μαντίλι να κλάψουν. Στο μέλλον, όλα γίνονται. Πολύ δε περισσότερο, αν στην ΑΜΚ της Αττικής, κάποιος από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το Ταμείο Μηχανικών ή το Ellington δεν βάλει όλα τα λεφτά που πρέπει. Έτοιμοι και για αυτή την περίπτωση οι Μπάκος-Καυμενάκης, αλλά όχι ως Παγκρήτια”.

Μου είπε και κάτι άλλο το “λαμόγιο”: Το ενδιαφέρον των βασικών μετόχων Παγκρήτιας και Ιντρακάτ για την Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, δεν είναι τόσο για τις τραπεζικές “περγαμηνές”. Είναι κυρίως γιατί έχει στο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ και φυσικά γιατί οι Σέρρες έχουν και …Καραμανλή, υπουργό των Έργων. 

Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας που πέρασαν από το κράτος στους ιδιώτες, αλλά όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Έγιναν λοιπόν εκλογές των εργαζομένων και το πρώην “κάστρο” της κεντροαριστεράς και της αριστεράς που επέμενε να μείνει η επιχείρηση στο κράτος,  έπεσε στα χέρια της δεξιάς. Πήρε 9 από τις 13 έδρες.

B&B

Keywords
Τυχαία Θέματα