Ένταση στο Ελληνικό – Επίθεση Μουζάλα σε ΜΜΕ και αλληλέγγυους

11:45 6/2/2017 - Πηγή: BankWars

Ένταση επικράτησε στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό την οποία επισκέφτηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός εξαπέλυσε επίθεση σε δημοσιογράφους και αλληλεύγγυους, καταγγέλοντας ως ψευδή την είδηση περί απεργία πείνας.

Δεν γίνεται απεργία πείνας. Η κατάσταση είναι ήσυχη, αλλά μια ομάδα 30 ατόμων υποκινεί καταστάσεις και διαδίδει ότι γίνεται απεργία

πείνας, δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής από το Ελληνικό.

Όπως είπε, υπάρχει παραβίαση νόμων του κράτους. Οι λεγόμενοι απεργοί πείνας απαγόρευσαν χθες την είσοδο των φορτηγών με τα τρόφιμα στον χώρο και αναγκαστήκαμε να τα βάλουμε από την πίσω πόρτα.

Κατανοώ τον πόνο των ανθρώπων, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά οι νόμοι θα τηρηθούν στο ακέραιο τόσο σε ό,τι αφορά στους Ελληνες όσο και τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο υπουργός κατηγόρησε αλληλέγγυους που προσπάθησαν να απαγορεύσουν τη διανομή τροφής και να σταματήσουν τα πούλμαν που πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο.

Εχουμε υποχρέωση να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα, αλλά οι ελλείψεις μας δεν δικαιολογούν μη τήρηση του νόμου. Ακούμε τις διαμαρτυρίες, όταν δεν υπάρχει άσκηση βίας.

Παραδέχτηκε το πρόβλημα στα νησιά και ορισμένα σημεία στην ενδοχώρα, αλλά τόνισε ότι υπάρχει φαγητό και στέγη για όλους και οι άνθρωποι δεν κοιμούνται πια στις πλατείες.

Νωρίτερα, στην είσοδο του χώρου που είναι υπό κατάληψη εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς σκηνές με σπρωξιές, φωνές και μεγάλη ένταση ενώ στο σημείο βρίσκονται και πολλά μικρά παιδια.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν έφεραν έναν κόφτη προκειμένου να σπάσει το λουκέτο με το οποίο είναι κλειστή η πόρτα. Στο σημείο, έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας.

Λίγο μετά τις έντεκα, η αλυσίδα έσπασε και ο Γιάννης Μουζάλας μπήκε μέσα στους χώρους της δομής.

Δείτε το βίντεο του STAR:

Keywords
Τυχαία Θέματα