Επειδή ο Τζέφρι Πάιατ έχει… ΠΑΝΤΑ δίκιο, δείτε τι έλεγε για Σαββίδη…

Πριν λίγους μήνες, ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα κ Τζέφρι Πάιατ, που δεν φείδεται καλών λόγων για την κυβέρνηση, φθάνοντας πολλές φορές στα όρια της υπερβολής, μιλώντας στο συνέδριο «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας», είχε αναφερθεί στην ιδιωικοποίηση του ΟΛΘ.

Ως γνωστόν, επικεφαλής του σχήματος που κέρδισε τον διαγωνισμό για τον ΟΛΘ, ήταν ο επιχειρηματίας κ.Ιβάν Σαββίδης.

Ο κ. Πάιατ, στην

αναφορά του επί του θέματος, είπε:

«Συνεχίζω να τονίζω, ότι οι αμερικανικές εταιρείες φέρνουν τη διαφάνεια και τα υψηλά πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης και αναζητούν το ίδιο από τους Έλληνες εταίρους τους. Και ελπίζω ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά. Εχουμε δει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα, όπως στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου είναι ασαφές ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιώτες επενδυτές και από πού προέρχονται τα χρήματά τους».

Λογικό, ο αμερικάνος πρέσβης, να υποστηρίζει τα αμερικάνικα επενδυτικά συμφέροντα. Αλλά αυτό το “καρφί”, “είναι ασαφές ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιώτες επενδυτές και από πού προέρχονται τα χρήματά τους», δεν έπεσε καθόλου τυχαία.

Ακόμα και αν ο κ.Σαββίδης ήταν και είναι… Άγιος, ότα η Δύσις εις την οποίαν ανήκομεν “ενοχλείται”, οφείλουμε να το λαμβάνουμε υπόψιν.

Τώρα, με αφορμή την εισβολή στο γήπεδο με όπλο, παρά τη συγγνώμη (σ.σ. μπράβο του, γιατί στην Ελλάδα ποτέ και κανένας δεν έχει ζητήσει συγνώμη για λάθη του όσο και αν τα έχουμε πληρώσει), το …παιχνιδάκι “παίζεται”.

Και δύσκολα θα σταματήσει…

Keywords
Τυχαία Θέματα