Εθνική Ασφαλιστική: Εγγυητές της συνέχειας της οι άνθρωποί της

Tο μήνυμα ότι “οι άνθρωποι της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι οι εγγυητές της συνέχειας της και οι συνδιαμορφωτές της αναλλοίωτης ταυτότητας της”, της οποίας ο ελληνικός χαρακτήρας δεν μπορεί να απολεστεί μέσα από τη διαδικασία πώλησης μετέφεραν χθες οι άνθρωποι της διοίκησης στην ετήσια εκδήλωση που έγινε στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο.

Η πορεία 127 ετών της εταιρείας έχει αποδείξει ότι το αξιακό σύστημα στο οποίο έχει δομηθεί και η ποιότητα των χαρακτηριστικών της, την οδηγούν στο να υπερκερνά τα εμπόδια και να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις , παραμένοντας ηγετική δύναμη

στον κλάδο. Μέσα από τους ήχους και την Ελλάδα του Μίκη Θεοδωράκη με το συμβολισμό που φέρουν για την μετάβαση σε μία άλλη εποχή, η εταιρεία πραγματοποίησε τις ετήσιες βραβεύσεις των συνεργατών της.

Χ. Σαρδελής: Η σύνθεση του μετοχολογίου είναι μία μόνο έκφανση της ταυτότητας της εταιρείας

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής, Χριστόφορος Σαρδελής επεσήμανε ότι οι άνθρωποι της Εθνικής είναι συνδιαμορφωτές της ταυτότητας της, που δεν χαρακτηρίζεται μόνο από τη σύνθεση των μετόχων της. Χαρακτήρισε την προσέγγιση για αφελληνισμό της Εθνικής επιφανειακή και τόνισε ότι “η Εθνική Ασφαλιστική εγγυάται το μέλλον”.

“Πρέπει” δήλωσε “να αναλάβουμε την ευθύνη του εγγυητή της συνέχειας και να υπερκεράσουμε τον κάβο της πώλησης. Μία εταιρεία δεν καθορίζεται από τη μετοχική της σύνθεση καθώς υφίστανται και άλλοι παράγοντες όπως οι άνθρωποι της, οι συνεργάτες της, η πορεία της και οι υπηρεσίες .

Το 2017 ήταν καλή και ταυτόχρονα δύσκολη χρονιά για την εταιρεία. Καλή από άποψη αποτελεσμάτων και δύσκολη γιατί παλέψαμε με δύσκολες συνθήκες λόγω της διαδικασίας πώλησης της εταιρείας.

Τα τελευταία τρία χρόνια ήρθαμε αντιμέτωποι με τρεις απειλές-προκλήσεις:

1. την αβεβαιότητα που δημιούργησαν οι συνθήκες της πώλησης. Αναμφίβολα, όλοι θέλουμε να ξέρουμε τον επικείμενο αγοραστή και τα σχέδια του. Το τοπίο ενδεχομένως να ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες μέρες ή εβδομάδες

2. Ο κίνδυνος μετάλλαξης της αβεβαιότητας σε ανασφάλεια και φόβο. Ευτυχώς μεμονωμένες προσπάθειες να σπείρουν το φόβο δεν απέδωσαν καρπούς.

3. Δόλιες βολές και επιθέσεις. Ακόμα και αθέμιτα μέσα ή και ανώνυμα δημοσιεύματα. Ωστόσο όλα αυτά μας συσπείρωσαν. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε το υπαρκτό πρόβλημα της αβεβαιότητας γιατί αυτό είναι η μήτρα όλων των κινδύνων.

Πρέπει να ελέγξουμε την ανασφάλεια μέσα από αυταπόδεικτες αλήθειες όπως το ότι η σύνθεση του μετοχολογίου είναι μία μόνο έκφανση της ταυτότητας μίας εταιρείας που καθορίζεται από παράγοντες όπως η ποιότητα των υπηρεσιών, το δίκτυο, τα προϊόντα κλπ. Η Εθνική δεν είναι άλλη μία ασφαλιστική, είναι η ασφαλιστική του έθνους και η πορεία της έχει συνδεθεί με την ιστορία της Ελλάδας”.

Σ. Κωνσταντάς: Είμαστε στο μεταίχμιο μίας νέας επανεκκίνησης

“Προχωράμε χωρίς να ξεχνάμε την ιστορία μας” δήλωσε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Σταύρος Κωνσταντάς ο οποίος πρόσθεσε ότι: “Είμαστε στο μεταίχμιο μίας νέας επανεκκίνησης και πρέπει να δούμε την εξέλιξη αυτή σαν ένα αμάλγαμα εγχώριων και διεθνών δυνάμεων.

Στις αντίξοες συνθήκες της τελευταίας διετίας εντείναμε τη δυναμική σφύζουσα πορεία μας. Το 2017 διατηρήσαμε ηγετική θέση με συνολικό μερίδιο αγοράς 15,5%. Επιβεβαιώσαμε ότι είμαστε οι πρωταγωνιστές της αγοράς.

Καταγράψαμε συνολική παραγωγή 600 εκατ. και δώσαμε στους ασφαλισμένους αποζημιώσεις 405 εκατ. Σταθήκαμε όρθιοι και ενωμένοι στις προκλήσεις αποδεικνύοντας ότι η Εθνική είναι η Εθνική της καρδιάς μας. Η μετέωρη κατάσταση που επικρατεί δεν κατάφερε να ανατρέψει την υγιή πορεία μας.

Τα στοιχεία του 2018 είναι πολύ θετικά καθώς στο πρώτο τρίμηνο αυξήσαμε το συνολικό μερίδιο αγοράς μας στο 17,4% και 24% στον κλάδο υγείας. Τα κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 18,5 εκατ. ενώ ταυτόχρονα αυξήσαμε ραγδαία την παραγωγή μας σε όλους τους κλάδους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα