ΦΑΓΕ: Επένδυση 120 εκατ. δολ. στις ΗΠΑ – “Ταξιδεύει” σε όλο τον κόσμο το ελληνικό γιαούρτι

Στην περαιτέρω μεγέθυνσή της στις αγορές του εξωτερικού εστιάζει η Φάγε.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε τις τελευταίες ημέρες τη νέα της παραγωγική μονάδα στις ΗΠΑ, ύψους επένδυσης 120 εκατ. δολ. Η νέα μονάδα, που ολοκληρώθηκε μετά από δύο χρόνια εργασιών, αναμένεται

να ξεκινήσει τη λειτουργία της την άνοιξη, δημιουργώντας 150 νέες θέσεις εργασίας στο Johnstown Industrial Park. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί στο υπάρχον εργοστάσιό της ήδη 240 άτομα.

Στόχος μέσω αυτής της επένδυσης είναι ο διπλασιασμός της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου της στο οποίο έχει επενδύσει ήδη 200 εκατ. δολάρια. Παράλληλα στόχος αυτής της νέας επένδυσης είναι σύμφωνα με στέλεχος της Φάγε να εξυπηρετήσει τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της σε όλη την Αμερική. Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος η κίνηση αυτή δηλώνει τη στόχευση της εταιρείας στην αγορά της Αμερικής, χωρίς όμως να υποτιμώνται ευκαιρίες σε νέες αγορές.

Ηνωμένο Βασίλειο

Σε ότι αφορά ειδικότερα το Ηνωμένο Βασίλειο, οι προοπτικές ανάπτυξης είναι μεγάλες, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία, είναι εδραιωμένη στην αγορά, μετά από 30 και πλέον χρόνια παρουσίας σε αυτήν. Όπως αναφέρει σε ξένο τύπο, η διευθύντρια marketing και επικοινωνίας της Fage UK, κυρία Alison White, το σύνολο των πωλήσεων γιαουρτιού στη χώρα καταγράφει μείωση της τάξης του 0,9%, ενώ το ελληνικό γιαούρτι παρουσιάζει άνοδο κατά 29%, ακολουθούμενο από το ελληνικού τύπου γιαούρτι, με άνοδο 13,3%. Στοχεύοντας σε υψηλότερο μερίδιο αγοράς, η Φάγε ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα νέα διαφημιστική καμπάνια στην βρετανική τηλεόραση, εστιάζοντας στις πολλές και διαφορετικές χρήσεις που μπορεί να έχει το στραγγιστό γιαούρτι, σε μία προσπάθεια να «εκπαιδεύσει» τους Βρετανούς καταναλωτές, σε αυτό το πολυδιάστατο προϊόν.

Σημειώνεται ότι στο εννεάμηνο του 2014 οι πωλήσεις της Φάγε ξεπέρασαν τα 510 εκατ. δολάρια, ενισχυμένες κατά 18,4% σε αξία και 12,8% σε όγκο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Η άνοδος στον τζίρο αποδίδεται από τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας στην αύξηση του όγκου πωλήσεων, στη θετική επίπτωση κατά 0,9% επί των πωλήσεων από την αποδυνάμωση του δολαρίου ΗΠΑ έναντι του ευρώ, στην αλλαγή του προϊοντικού μίγματος και στις αυξήσεις των τιμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα