Γ. Περιστέρης (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή): Πραγματικός θησαυρός το δυναμικό ηλεκτροπαραγωγής από τις ΑΠΕ

Ξεπερνά τα 10.000 MW το δυναμικό ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο νησιωτικό χώρο του Αιγαίου (χερσαίο και υπεράκτιο), επεσήμανε σήμερα ο πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Γιώργος Περιστέρης χαρακτηρίζοντας το ως «τον πραγματικό θησαυρό που μας περιμένει να τον ανακαλύψουμε».

Μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας ο κ. Περιστέρης ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει τεχνολογία αιχμής ώστε να συμμετάσχει στη βιομηχανική πλευρά

της επανάστασης της καθαρής ενέργειας, έχει όμως το δυναμικό των νησιών και ιδιαίτερα ανταγωνιστικές εταιρείες σε θέματα κατασκευής υποδομών.

Αναφερόμενος στις διεθνείς εξελίξεις επεσήμανε ότι όσοι προς στιγμήν πίστεψαν ότι η εκλογή Τραμπ θα ανέτρεπε τον ρου της ιστορίας δοκίμασαν ένα σοκ όταν είδαν παγκόσμιους κολοσσούς στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο ακόμα και το κάρβουνο, να προτρέπουν τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο να μην εγκαταλείψει την συμφωνία των Παρισίων.

Σε πολλούς τομείς, πρόσθεσε, οι ΑΠΕ είναι πλέον ήδη ανταγωνιστικές και έχουν μπροστά τους με βεβαιότητα δεκαετίες πρόσθετης μείωσης του κόστους τους ενώ με την άρση των επιδοτήσεων που μειώνουν το κόστος των συμβατικών καυσίμων και της πυρηνικής ενέργειας οι ΑΠΕ θα διεισδύσουν ακόμη ταχύτερα στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά

Keywords
Τυχαία Θέματα