Για Grexit προετοιμάζονται Βρετανία – Πορτογαλία – Σχέδια έκτακτης ανάγκης

(upd)Έτοιμες για τις επιπτώσεις που θα προκύψουν από ενδεχόμενο Grexit δηλώνουν Βρετανία και Πορτογαλία, όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα από τα πλέον επίσημα χείλη.

Η βρετανική κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των “σοβαρών οικονομικών κινδύνων” που θα προκύψουν στην περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας και πιθανής εξόδου από το ευρώ. Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες του βρετανικού τύπου.

“Η

βρετανική κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα για να προστατεύσει την Βρετανία” δήλωσε ο κ. Οσμπορν, καθώς η ελληνική κρίση αναμένεται να κυριαρχήσει στην συναντηση του βρετανού πρωθυπουργού Ντέϊβιντ Κάμερον με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας και του Λουξεμβούργου την Τετάρτη.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης οι οποίοι μετέχουν στον σχεδιασμό της αντιμετώπισης των επιπτώσεων πιθανού Grexit, επιταχύνουν τις διαδικασίες καθώς οι ενισχύονται οι φόβοι για αποχώρηση της Ελλάδας απο την Ευρωζώνη.

Η Πορτογαλία είναι απολύτως προετοιμασμένη για ενδεχόμενο Grexit, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, καθώς έχει επαρκή αποθέματα για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενους περιορισμούς στις αγορές σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κατά τη διάρκεια συνεδρίου αργά την Τρίτη, «δεν θα πιαστούμε στον ύπνο, εάν συμβεί κάτι , έχουμε τα αποθέματα για να αντιμετωπίσουμε τους όποιους σοβαρούς χρηματοοικονομικούς περιορισμούς που ίσως υπάρξουν στις διεθνείς αγορές».

Πρόσθεσε ότι «είμαστε έτοιμοι και αυτός είναι ο λόγος που, αν συμβεί κάτι πιο σοβαρό στην Ελλάδα, η Πορτογαλία δεν θα καταρρεύσει στη συνέχεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα