Η ρωσική διαφωνία για μείωση παραγωγής «βυθίζει» το πετρέλαιο

18:56 6/3/2020 - Πηγή: BankWars

Η Ρωσία δεν θα στηρίξει το αίτημα του ΟΠΕΚ για επιπλέον μειώσεις της παραγωγής και θα συμφωνήσει μόνο να παρατείνει τους υφιστάμενους περιορισμούς, δήλωσε σήμερα ρωσική πηγή, απειλώντας να εκτροχιάσει το σχέδιο των υπουργών του ΟΠΕΚ για μεγαλύτερες μειώσεις με στόχο να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του κοροναϊού.

«Αυτή η θέση δεν θα αλλάξει», δήλωσε η υψηλόβαθμη ρωσική πηγή στο Reuters

την ώρα που οι υπουργοί από τον ΟΠΕΚ, τη Ρωσία και άλλους παραγωγούς, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ+, συγκεντρώνονται για συνομιλίες στην έδρα του ΟΠΕΚ στη Βιένη.

«Υπάρχει πρόβλημα. Ο ΟΠΕΚ δεν σκοπεύει να μειώσει χωρίς τη Ρωσία. Χρειάζεται να κάνουμε κάτι διαφορετικά οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές για όλους», δήλωσε πηγή από παραγωγό χώρα του Κόλπου.

Πηγή του ΟΠΕΚ επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία απέρριψε την πρόταση για μεγαλύτερη μείωση κατά τη διάρκεια ανεπίσημων διαβουλεύσεων σήμερα. Οι ανεπίσημες διαβουλεύσεις καθυστερούν την έναρξη της επίσημης συνεδρίασης της ομάδας ΟΠΕΚ+.

To Brent καταγράφει πτώση 6,5% στα 46,72 δολάρια το βαρέλι, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει επίσης στο χαμηλότερο επίπεδό του από το 2017.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 6,8% στα 42,75 δολάρια το βαρέλι, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα