ΗΠΑ: Η Γερουσία επικύρωσε την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

08:14 4/8/2022 - Πηγή: BankWars

Πάνω από τα δύο τρίτα των μελών της Γερουσίας των ΗΠΑ ενέκριναν χθες Τετάρτη την εισδοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο NATO, τη σημαντικότερη διεύρυνση της τριανταμελούς στρατιωτικής συμμαχίας από τα χρόνια του 1990, εξέλιξη που ακολουθεί την ιστορική απόφαση των κυβερνήσεων των δύο χωρών να εγκαταλείψουν την ουδετερότητά τους εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου.

Ενώ η ψηφοφορία

βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, η καταμέτρηση βρισκόταν στις 74 ψήφους υπέρ έναντι 1 κατά, κάτι που σημαίνει ότι ξεπεράστηκε με άνεση η πλειοψηφία δύο τρίτων (67 ψήφοι) που απαιτείτο για να εγκριθούν τα πρωτόκολλα εισδοχής των δύο χωρών στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΙ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Το ιταλικό Κοινοβούλιο επικύρωσε οριστικά την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Ψήφισαν υπέρ 202 γερουσιαστές, κατά 13 και δύο επέλεξαν την αποχή.

“Πρόκειται για μια πολιτική πράξη, όχι μόνον διπλωματική και συμβολική. Είναι ένα σημαντικό μήνυμα, και με την ψήφο αυτή του Κοινοβουλίου, γίνεται επίσημα σαφές ποιόν στηρίζει η Ιταλία”, δήλωσε λίγο πριν από την ψηφοφορία ο Αλεσάντρο Αλφιέρι, εκπρόσωπος του “Δημοκρατικού Κόμματος” στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της ιταλικής Γερουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα