Κακόγουστο θέατρο σκιών στο πολιτικό σκηνικό – Ο “εκβιαζόμενος” Ανδρουλάκης, ο “εκβιαστής” Μητσοτάκης, το vertigo των ακροδεξιών και ο “σωτήρας” Αλέξης

06:01 6/2/2023 - Πηγή: BankWars

Σήμερα, αύριο, θα ζούμε παρέα με την Barbara. Μόλις μας χαιρετίσει, θα επανέλθουμε στο θέατρο σκιών που άρχισε τις προεκλογικές του παραστάσεις, προσπαθώντας να κόψει εισιτήρια.

Σε σοβαρές χώρες, μετά τις εκλογές, όταν ένα κόμμα δεν σχηματίζει μόνο του κυβέρνηση, καλεί και συζητά με το δεύτερο, το τρίτο, το τέταρτο… και βρίσκεται μια λύση

διακυβέρνησης. Φυσικά, στην πρόσκληση ανταποκρίνονται όλοι, είτε συμφωνήσουν να συμμετέχουν είτε όχι. Όλες οι χώρες της Ευρώπης, κάπως έτσι κυβερνώνται.

Σε μη σοβαρές χώρες, καλή ώρα στην Ελλάδα, τα πράγματα διαφέρουν.

Διαβάστε, σε λίγες γραμμές τι μας σερβίρουν και έχουν την απαίτηση …να το φάμε. 

Πριν καν γίνουν οι εκλογές, βγαίνει ο φερόμενος ως τρίτος Ν.Ανδρουλάκης και με ύφος χιλίων καρδιναλίων δηλώνει ότι θα επιβάλλει το δικό του πρόγραμμα στον «εταίρο» του. Αν αυτός είναι η ΝΔ, δε θα επιτρέψει πρωθυπουργία Μητσοτάκη, αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα δεχθεί πρωθυπουργό Τσίπρα.

Ο παραλογισμός συνεχίζεται, με δηλώσεις ότι στόχος είναι να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση. Όλοι καταλαβαίνουν ότι εννοεί με ΣΥΡΙΖΑ και …ότι άλλο χρειαστεί για να συμπληρωθεί το «151» της πλειοψηφίας. (Βαρουφάκης, ΚΚΕ).

Βγαίνει ο Βαρουφάκης και λέει ότι δεν θα συμμετέχει, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα του για ένα πρόγραμμα, μέσες άκρες σαν και αυτό που είχε εισηγηθεί στον Τσίπρα το 2015 πριν ο Αλέξης του δώσει τα παπούτσια στο χέρι. Βγαίνει και το ΚΚΕ και περνά γενεές δεκατέσσερις τους ΣΥΡΙΖΑ- Βαρουφάκη (εννοείται και ΝΔ) κατηγορώντας τους πως είναι όργανα των μνημονίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των μεγάλων αφεντικών.

Τα ακούει όλα αυτά ο κόσμος και αποφασίζει το λογικό: Να αφήσει τον κ. Νίκο στους στοχασμούς του και τις ισορροπίες του στο ΠΑΣΟΚ και να πάει στους original, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. (Ποιος, ενώ μπορεί να πάει απευθείας στον Θεό, ζητά τη μεσολάβηση των Αγίων;)

Έρχονται λοιπόν οι νέες δημοσκοπήσεις με σαφή πρωτιά ΝΔ, ενισχυμένο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στα κάτω του.

Οπότε, αλλάζει η πορεία Ανδρουλάκη, που δηλώνει πως με συγκεκριμένους όρους (δεν αναφέρθηκε στο ποιος θα είναι πρωθυπουργός)  θα στηρίξει κυβέρνηση του πρώτου κόμματος για να μην οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερες κάλπες.

Το ακούει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και παρότι ισχυρίζεται πως είναι πρώτος, βγαίνει και κατηγορεί τον Ανδρουλάκη πως τα βρήκε με τον Μητσοτάκη, ο οποίος Μητσοτάκης τον έχει εκβιάσει!

(Ως γνωστόν, αν θέλει κάποιος να είναι αρεστός στο ακραίο Συριζαικό μέτωπο, ο Μητσοτάκης είναι ένας ακροδεξιός(!) εκβιαστής(!) που έχει καταλύσει τη δημοκρατία(!) στην Ελλάδα και έχει κάνει την πλειοψηφία των Ελλήνων δυστυχή(!)).

Βλέπει ο Ανδρουλάκης πως πάνε οι δύο μεγάλοι να του τη φέρουνε και ξεκινά φουλ  επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Α.Τσίπρα κατηγορώντας τον για «παράσταση» μιμητισμού του Ανδρέα Παπανδρέου και λέγοντας του ότι δεν δέχεται μαθήματα ιδεολογικής συνέπειας, αναρτώντας βίντεο και φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα αγκαλιά με τον Πάνο Καμμένο το βράδυ των εκλογών του 2015.

Ο Τσίπρας χαρακτηρίζεται από κύκλους του ΠΑΣΟΚ  «λαθρέμπορος συμβόλων» που μετέτρεψε τον ιστορικό Ανένδοτο σε Ανέκδοτο.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι ο Α.Τσίπρας, στην ομιλία του στην Πάτρα, ανέφερε, δεν ξέρω πόσες φορές, το όνομα «Παπανδρέου», ενώ χρησιμοποίησε και το «τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες» του Γεωργίου Παπανδρέου!

(Κάποιοι κακεντρεχείς είπαν ότι …την επόμενη φορά ο Αλέξης θα πάει να προσκυνήσει στο Καλέντζι).

Τι απάντησε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου; «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν σε συμμαχία με τη Ν.Δ. του κ. Σαμαρά. Στην πορεία, ως γνωστόν, ο Αλέξης Τσίπρας συγκρούστηκε με τον Πάνο Καμμένο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επέμεινε στις αρχές του, αψήφησε το πολιτικό κόστος και άφησε μια σημαντική παρακαταθήκη για τον τόπο».

Ε ολίγοις, …εμείς το κάναμε με τον Καμμένο, γιατί το ΠΑΣΟΚ το έκανε με τη ΝΔ. (το λες και …σεξιστικό)

Κάπου εδώ, τελειώνουμε για σήμερα για τον «πόλεμο» ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος,  σίγουρα, θα έχει συνέχεια μέχρι και τις κάλπες.

Πάμε παραδίπλα…

Προς το παρόν, εκεί στη «δεξιά και ακροδεξιά πολυκατοικία», δεν έχουν βρει άκρη ποιος είναι ο original που θα «χτυπήσει» τον Μητσοτάκη. (τον κεντρώο έως …αριστερό κατ’ αυτούς)

Άλλοι τρελάθηκαν και ζητάνε από τον…διάδοχο Παύλο να κάνει κόμμα (προφανώς ο Παύλος έχει περισσότερο μυαλό και δεν θα κάνει τίποτα), άλλοι αποθεώνουν τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου που τώρα στα γεράματα ετοιμάζεται …να πάρει την Πόλη, ο Βελόπουλος συνεχίζει με τις κηραλοιφές και με ένα ποσοστό, ενώ το «αστέρι» της Χρυσής Αυγής, τον Κασιδιάρη, άρχισαν να το προμοτάρουν οι γνωστοί ακροδεξιοί που έγλυφαν τον Μιχαλολιάκο, τη Ζαρουλέα και την κορούλα τους, επικαλούμενοι το Σύνταγμα. (Επικαλούνται το Σύνταγμα, άτομα που δεν θέλουν ούτε να το ξέρουν και που αν αύριο το πρωί ένας …Παπαδόπουλος έκανε πραξικόπημα, θα ένοιωθαν απέραντη ευτυχία και θα έτρεχαν να υποβάλλον τα σέβη τους)

Τις τελευταίες ημέρες, «παίζει» σε κάποια ΜΜΕ  και ο Γιώργος Καρατζαφέρης , ενώ έχει την πλάκα της και η δήλωση του γραμματέα των ΑΝΕΛ (ναι, υπάρχουν στην μετά Καμμένο εποχή), ο οποίος, απαντώντας στον Ανδρουλάκη για τις κατηγορίες κατά Τσίπρα για την συγκυβέρνηση του 2015, δηλώνει ότι εκείνος και τα στελέχη των ΑΝΕΛ τάσσονται και τώρα στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα! (Ανακοίνωση αποδοχής ή απόρριψης της …στήριξης, δεν έβγαλε η Πόπη).

Αυτά από το προεκλογικό «μέτωπο», μέχρι σήμερα, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

ΥΓ: Οι παραστάσεις συνεχίζονται και αν εξαιρέσει κανείς τους «πούρους» κομματικούς και κάποιους δημοσιογράφους που πάντα θέλουν να έχουν ένα μικρό ρόλο στην παράσταση, ουδείς άλλος ασχολείται. Βιτσιόζος λαός μπορεί να είμαστε, αλλά και τα βίτσια έχουν κάποια όρια.

B&B

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα