Κεραυνοί Ρωσίας για Σκόπια: Ο Αμερικάνος Πρέσβης εξαγόρασε – εκβίασε το “Ναι”- Τους πήραν και τα κινητά!

Για «παραβίαση» κάθε κανόνα κατήγγειλε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας τη διαδικασία της ψηφοφορίας στη Βουλή των Σκοπίων που ενέκρινε με ψήφους 80 έναντι 120 τη συνταγματική αναθεώρηση στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε ότι η ψηφοφορία ενορχηστρώθηκε και χειραγωγήθηκε από τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο επισημαίνει ότι η ψηφοφορία που άναψε το «πράσινο φως» για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος έγινε εν μέσω μέσω εκβιασμών, απειλών και εξαγοράς ψήφων από μέλη της βουλής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής πλευράς, «οι οκτώ ψήφοι που υπολείπονταν από το κοινοβούλιο για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία αποκτήθηκαν με εκβιασμό, απειλή και δωροδοκίες στους βουλευτές της αντιπολίτευσης». Κατά την ώρα της διαδικασίας, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην πΓΔΜ ήταν εντός του κοινοβουλίου, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος της διαδικασίας. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατεύθυνε τη διαδικασία», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο.

«Θεωρούμε αυτό που συνέβη ως σαφή παραβίαση όλων των κανόνων — τόσο από πλευράς δικαίου όσο και από άποψη ηθικής»

Αιχμές για τους βουλευτές του VMRO-DPMNE που ψήφισαν «ναι»

Η Μόσχα περιγράφει μάλιστα τη δική της εκδοχή για όλα όσα έγιναν την ημέρα της ψηφοφορίας που οδήγησε στην έγκριση της συνταγματικής αναθεώρησης.

«Τρεις (βουλευτές) –εντελώς τυχαία- την ίδια ακριβώς ημέρα απελευθερώθηκαν από τον κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ άλλοι δύο εις βάρος των οποίων εκκρεμούν εισαγγελικές υποθέσεις τους υποσχέθηκαν ελευθερία, ενώ στους υπόλοιπους ως αντάλλαγμα για τη “σωστή ψήφο” τους έγιναν διεφθαρμένες οικονομικές προτάσεις», αναφέρει το υπουργείο.

«Τους κλείδωσαν στα γραφεία και τους αφαίρεσαν τα κινητά»

«Κλείδωσαν τους βουλευτές στα γραφεία, τους αφαίρεσαν τα κινητά τηλέφωνα, προφανώς στο πνεύμα της ευρωπαϊκής δημοκρατικής πρακτικής», αναφέρει με ειρωνικό τρόπο η Ρωσία.

Μάλιστα, η Ρωσία ξεκαθάρισε ότι «αναγνώρισε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας υπό το συνταγματικό της όνομα πριν από 26 χρόνια και δεν αλλάζει τη θέση της», θέλοντας να ακυρώσει την αλλαγή στη συνταγματική ονομασία.

«Θεωρούμε τα όσα συνέβησαν ως απροκάλυπτη καταπάτηση όλων των κανόνων και από την άποψη της νομοθεσίας και από ηθικής απόψεως. Παρόμοιοι βρώμικοι χειρισμοί, δεν μπορούν να θεωρηθούν ως εκδήλωση της βούλησης των βουλευτών. Η άποψη των δύο τρίτων των “Μακεδόνων”, που αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο αποτυχημένο δημοψήφισμα της 30η Σεπτεμβρίου, αγνοήθηκε ωμά», αναφέρει η ανακοίνωση, που καταλήγει: «Η επίλυση της διαμάχης μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων πρέπει να βασίζεται στις αρχές του δικαίου, στην ευρεία υποστήριξη του λαού, και όχι να διασπά την κοινωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα