Κέρκυρα: Μαραθώνιες οι απολογίες για την υπόθεση εκβίασης – Τι είπε ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ

Μαραθώνια, όπως αναμενόταν, εξελίχθηκε η διαδικασία της απολογίας ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή των πέντε συλληφθέντων για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβίασης επιχειρηματιών με επίκεντρο την ΔΟΥ Κέρκυρας.

Ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ που φέρεται ως ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης, τρεις ακόμα υπάλληλοι της υπηρεσίας και ο συλληφθείς

λογιστής οδηγήθηκαν στις 8 το πρωί στο δικαστικό μέγαρο της Κέρκυρας, όπου μέχρι αργά το βράδυ συνεχίζονται οι απολογίες. Τελευταίος αναμένεται να δώσει εξηγήσεις ο λογιστής, ενώ το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η απολογία του υποδιευθυντή της ΔΟΥ, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι του φερόμενου αρχηγού κατέθεσαν απολογητικό υπόμνημα και ερωτήματα που ζητούν να απαντηθούν από τις διωκτικές αρχές.

«Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες. Είμαι μόλις 1,5 χρόνο στην Κέρκυρα. Πώς θα μπορούσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα να έχω στήσει ένα τόσο εκτεταμένο κύκλωμα; Τα πάντα έγιναν με τις νόμιμες διαδικασίες αφού η επιστροφή ΦΠΑ γίνεται αμέσως και μπορεί να γίνει και αυτόματα» υποστηρίζει.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΡΤNEWS, τουλάχιστον δυο λογιστές έχουν κληθεί να καταθέσουν και παράλληλα έχουν παραδώσει τα κινητά τους τηλέφωνα για να ελεγχθούν συνομιλίες.

Από τις 7 το πρωί της Τρίτης, κλιμάκιο της ΑΑΔΕ από την Αθήνα, βρέθηκε στο κτίριο της εφορίας, κάνοντας φύλλο και φτερό υποθέσεις των 4 κατηγορουμένων εφοριακών.

Μιλώντας στο ΕΡΤNEWS συγγενής θύματος του κυκλώματος, περιέγραψε πώς τελικά ενέδωσε στον εκβιασμό , έτσι ώστε να μην ελεγχθεί η επιχείρηση του.  «Εκβιάστηκε συγγενικό μου πρόσωπο, ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου να δώσει ένα μεγάλο ποσό προκειμένου με του κλείσουν μία φορολογική υπόθεση ή αλλιώς να προχωρήσουν σε έλεγχο για μεγάλα πρόστιμα. Στην αρχή δεν ενέδωσε αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε να πουλήσει το απόθεμά του σε ελαιόλαδο για να μπορεί να πληρώσει για να μην γίνει έλεγχος» ανέφερε.

Στη δικογραφία περιέχεται το όνομα ακόμα ενός υπαλλήλου της εφορίας, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Keywords
Αναζητήσεις
kerkyra-marathonies-oi-apologies-gia-tin-ypothesi-ekviasis--ti-eipe-o-ypodiefthyntis-tis-dou.htm
Τυχαία Θέματα