Κολομβία: Τουλάχιστον 200 οι νεκροί από τις πλημμύρες

23:30 2/4/2017 - Πηγή: BankWars

Πλημμύρες λάσπης έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 200 ανθρώπους και έχουν ισοπεδώσει την πόλη Μοκόα, στα νότια της Κολομβίας.

Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές: φτωχικές κατοικίες κατεστραμμένες από τις κατολισθήσεις βράχων και κορμών από δέντρα, απελπισμένοι κάτοικοι που ψάχνουν τους οικείους τους μέσα στα πλημμυρισμένα από τη λάσπη σπίτια. Πάνω από χίλια μέλη των ομάδων αρωγής πασχίζουν να ανακαλύψουν επιζώντες από την καταστροφή, η οποία έπληξε το βράδυ της Παρασκευής την πόλη των 40.000 κατοίκων και πρωτεύουσας της επαρχίας Πουτουμάγια. Η πόλη από τη νύκτα εκείνη στερείται πόσιμου

νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.

Πάνω από επτά τόννοι ιατρικών προμηθειών, πόσιμο νερό κι ηλεκτρικές γεννήτριες έχουν αποσταλεί στην πόλη και 1.292 μέλη σωστικών συνεργείων εμπλέκονται στην αποστολή #TodosconMoncoa (Όλοι για την Μονκόα), όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Σύστημα Διαχείρισης Κινδύνων Καταστροφών (SNGRD).

Η Γαλλία, η ΕΕ, η Γερμανία, η Βραζιλία, ο Ισημερινός κι η Βενεζουέλα, συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων των χωρών που έχουν εκφράσει την συμπαράστασή τους στην Κολομβία.

Keywords
Τυχαία Θέματα