Κορωνοϊός: 139 οι νεκροί – Κατέληξε 89χρονος στο ΝΙΜΤΣ

Αυξήθηκαν στα 139 τα θύματα του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς καταγράφηκε ακόμα ένας θάνατος, ενώ την ίδια ώρα, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, τα κρούσματα συνολικά ανέρχονται σε 2.566. Εν τω μεταξύ, ενόψει της σταδιακής άρσης μέτρων από τις 4 Μαΐου, σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, οι υγειονομικές αρχές παραμένουν σε αυξημένο συναγερμό με τους επιστήμονες να παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Σύμφωνα

με πληροφορίες, σήμερα έφυγε από τη ζωή ένας άνδρας 89 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του ΝΙΜΤΣ με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα όπως ΧΑΠ, άνοια και κίρρωση ήπατος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, κατέληξε ένας 84χρονος από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ με σοβαρό υποκείμενο νόσημα, ενώ αργά το βράδυ της Δευτέρας εξέπνευσε ένας 90χρονος με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Από τους καταγεγραμμένους θανάτους, μέχρι χθες, 36 (26.1%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του λοιμωξιολόγου του ΕΟΔΥ Σωτήρη Τσιόδρα, χθες καταγράφηκαν στην Ελλάδα 32 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να ανέρχεται σε 2.566, εκ των οποίων το 55.6% αφορά άνδρες. Από αυτά, 588 (22.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1262 (49.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπρόσθετα, 40 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 12 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Ταυτόχρονα 70 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Keywords
Τυχαία Θέματα