Κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα, τα 12 εισαγόμενα – Ένας θάνατος

Είκοσι οκτώ (από 35 κρούσματα χθες) νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, εκ των οποίων τα δώδεκα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, και έναν θάνατο ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Με την κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές να παραμένουν σε «συναγερμό» και να παρακολουθούν την αύξηση εγχώριων και εισαγόμενων κρουσμάτων, οι ειδικοί επισημαίνουν συνεχώς την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας, απόστασης και υγιεινής, τονίζοντας πως η συμμόρφωση των πολιτών σε αυτά θα κρίνουν και την πορεία του Τουρισμού.

Έτσι, πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται

σε 3.964 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 54.8% άνδρες, ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ένας ακόμα θάνατος, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 194. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 12 (91.7% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 3.964 κρουσμάτων, 1085 (27.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2035 (51.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Δείτε ΕΔΩ την ενημέρωση του ΕΟΔΥ:

Πνευμονολόγος Βασιλακόπουλος: Αυξάνονται τα κρ
Keywords
Τυχαία Θέματα