ΚΥΠΡΟΣ – ΔΙΑΣΩΣΗ: Τι θα ζητήσει από τις Βρυξέλλες ο Αναστασιάδης – Χαλαρώνουν τους όρους οι Γερμανοί

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί το απόγευμα για τις Βρυξέλλες για να παραστεί για πρώτη φορά στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο.

Στη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες ο κ. Αναστασιάδης

θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και με όσο το δυνατόν περισσότερους ηγέτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος των επαφών είναι να διαμορφωθεί θετικό κλίμα για την τελική διαπραγμάτευση με την τρόικα για το θέμα του μνημονίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί “κούρεμα” καταθέσεων, ούτε μείωση μισθών και συντάξεων, «όποιοι όροι και εάν τεθούν από οιονδήποτε».

Τύπος

Πρωτοσέλιδο θέμα του Πολίτη είναι η θετική στροφή της Γερμανίας αναφορικά με το κυπριακό μνημόνιο. Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, Μίκαελ Μάιστερ, δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι η Γερμανία δεν επιμένει στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα