ΚΥΠΡΟΣ-EUROGROUP: ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ – ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

ΣΗΜΕΡΑ 08:39 ΣΑΡΡΗΣ: Η χωρα απέφυγε μια άτακτη χρεοκοπία, έκλεισε μια περίοδος ανασφάλειας

03:49 Κριστίν Λαγκάρντ: Θέλω να συγχαρώ τις κυπριακές αρχές που αποφάσισαν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις

03:47 Όλι Ρεν: Έχουμε συμφωνία για να βοηθήσουμε την Κύπρο να ξαναχτίσει την οικονομία της.Το εγγύς μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο για την Κύπρο

και το λαό της.

03:44 Ντάισελμπλουμ: Βάλαμε τέλος στην αβεβαιότητα για την Κύπρο και την ευρωζώνη. Το ύψος της βοήθειας θα είναι 10 δισ. ευρώ, αλλά το χρέος θα πρέπει να είναι βιώσιμο.Κανένα από τα μέτρα δεν θα επηρεάσει τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ

03:37 Σόιμπλε: Η Τρόικα επικοινώνησε με τη ρωσική κυβέρνηση για τη συμφωνία. Η συμφωνία ενδέχεται να τεθεί σε ψηφοφορία στη γερμανική βουλή. Με τη συμφωνία ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου συρρικνώνεται στον κοινοτικό μέσο όρο

03:13 Νίκος Αναστασιάδης: “Εχουμε συμφωνία πος το συμφέρον του κυπριακού λαού και της ΕΕ”

03:09 Τελείωσε το Eurogroup – Eνέκρινε το σχέδιο ΕΕ και ΔΝΤ για την Κύπρο.

03:02 Τώρα θα ενεργοποιηθεί και πάλι η συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για την πώληση των ελλαδικών υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών.

02:57 Ολοκληρώθηκε το Eurogroup

02:55 H ρευστότητα των 9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η Λαϊκή από την ΕΚΤ μεταφέρεται στην Τράπεζα Κύπρου

02:45 Η συμφωνία ίσως να μη χρειαστεί να περάσει από τη Βουλή.

02:32 Το eurogroup θα υιοθετήσει την βασική αρχή πως την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναλαμβάνουν οι καταθέτες

02:30 Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου επιβεβαίωσε πριν από λίγο στο Προεδρικό τις πληροφορίες ότι επήλθε συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο στις Βρυξέλλες, ενώ αναμένεται αυτή να επικυρωθεί σε λίγο από το Eurogroup.

02:28 Ικανοποιημένος δηλώνει στο twitter και ο Γιούνγκερ.

02:24 Τι προβλέπει το σχέδιο συμφωνίας

Σχέδιο συμφωνίας το οποίο προβλέπει “κούρεμα” των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ για την Τράπεζα Κύπρου, ενώ μπαίνει σε διαδικασία εκκαθάρισης η Λαϊκή και δημιουργείται μια “καλή” και μια “κακή” τράπεζα, παρουσιάστηκε πριν από λίγο στο Eurogroup. Οι καταθέσεις στη Λαϊκή μέχρι 100.000 ανά δικαιούχο διασώζονται και μεταφέρονται στην Τράπεζα Κύπρου χωρίς “κούρεμα”. Επίσης με εξαίρεση τη Λαϊκή και την Κύπρου δεν θα υπάρξει “κούρεμα” σε καμία άλλη κυπριακή τράπεζα. Τέλος, η ρευστότητα των 9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η Λαϊκή από την ΕΚΤ μεταφέρεται στην Τράπεζα Κύπρου, και προστίθενται στο 1 δισ. ευρώ που η εν λόγω τράπεζα είχε λάβει από την ΕΚΤ.

02:19 Η Κύπρος, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφώνησαν σε ένα νέο σχέδιο για επίλυση των προβλημάτων των κυπριακών τραπεζών και για χρηματοδότηση της χώρας, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters. Η πρόταση, η οποία θα πρέπει τώρα να υποβληθεί ενώπιον των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης για συζήτηση, θα περιλαμβάνει τη σύσταση μιας «καλής τράπεζας» και μιας «κακής τράπεζας», κάτι που ουσιαστικά συνεπάγεται με κλείσιμο της Λαϊκής, σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ τον οποίο επικαλείται το Reuters.

02:13 Επικοινωνία Σαμαρά-Αναστασιάδη.

01:59 Ο κ. Ομήρου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι επήλθε συμφωνία σεπολιτικό επίπεδο.

Αναμένεται η συμφωνία να επικυρωθεί σε λίγο από το Eurogroup.

01:54 Παρουσιάστηκε άνοδος του ευρώ, στο μισό σέντ, έναντι του δολλαρίου, στο άκουσμα μιας πιθανής συμφωνίας στις Βρυξέλλες.

01:43 Πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία.

01:37 Eurogroup σε 15 λεπτά. Διασφαλίζονται όλες οι καταθέσεις των 100,000 από το πρόγραμμα αντί από τις τράπεζες, τα 9 δις του ΕLA μπαίνουν στο ψυγείο. Εως 30% το κούρεμα στην Τράπεζα Κύπρου η οποία σώζεται οριστικά.

01:25 Μήνυμα Αναστασιάδη μέσω twitter Κορυφώνονται οι προσπάθειες, σε 15 λεπτά ξεκινά το #Eurogroup #Cyprus

01:24 Τώρα κάνουν λόγο για 30% κούρεμα.

01:23 Επέστρεψαν στις συζητήσεις.

01:12 Ο ιαπωνικός δείκτης ΝΙΚΚΕΙ παρουσιάζει πτώση 2.35%.

01:07 ΣΟΚ: Πάνε να βάλουν και τα ταμεία Πρόνοιας στο κούρεμα!

00:59 Εάν καταλήξουν σε συμφωνία το Eurogroup θα συνεδριάσει για λίγα λεπτά, ώστε να επισημοποιήσει το deal.

00:54 Το Mega αναφέρει περί συμφωνίας στο 40% για το κούρεμα στην Κύπρου!

00:50 Μικρή διακοπή για φαγητό στο Eurogroup και συνέχεια αμέσως μετά….

00:43 Ανταποκριτής του Guardian: Ο Σαρρής αντιπροτείνει κούρεμα της τάξης του 35-40%, ενώ οι Ευρωπαίοι θέλουν μεγαλύτερο.

00:38 Τα διεθνή Μέσα κάνουν λόγο ότι η Κύπρος υπό προϋποθέσεις θα δεχόταν ένα κούρεμα στο 40%.

00:28 Λαγκάρντ: Αν η Κύπρος συμφωνήσει, το Eurogroup θα συνεδριάσει μόνο για μία υπογραφή

00:24 Το αποψινό θρίλερ δείχνει και κάτι ακόμα… Η Κύπρος αποτελεί συστημικό κίνδυνο! Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα συνεχιζόντουσαν οι συζητήσεις και οι πιέσεις…

00:22 Παρασκήνιο από το Eurogroup-Αποφάσισε ο Ολλανδός!

00: 15 όπως αναφέρει το news247.gr : Σκληρή διαπραγμάτευση και μεταξύ των Υπουργών του Eurogroup. Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί εν Ολομέλεια Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κύπρου συνομιλεί σε δείπνο εργασίας με Μπαρόζο και Βαν Ρομπάι.

00:10 Και το Reuters μεταδίδει τα περί παραίτησης Αναστασιάδη

00:05 ΚΥΠΕ: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δείπνο με τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπει και του Προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Οπως έγινε γνωστό στο δείπνο μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας βρίσκονται ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

«Οι διαβουλεύσεις με την κυπριακή πλευρά συνεχίζονται», δήλωσε πηγή της Ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι οι υπουργοί των άλλων χωρών ενημερώνονται από τον κ. Ντέισελμπλουμ σε τακτά χρονικά διαστήματα.

00:02 Ούτε αναδιάθρωση, ούτε μεγάλο κούρεμα δέχεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

23:55 Οι περισσότεροι υπουργοί Οικονομικών εμφανίζονται ταλαιπωρημένοι.

23:47 Τώρα νέα συνάντηση Αναστιάση, Μπαρόζο, Ρομπάι.

23:45 Ο Guardian μεταδίδει ότι η Κύπρος απείλησε: ή παίρνουμε στήριξη των τραπεζών ή φεύγουμε από το ευρώ.

23:38 Συνεδρίαση χωρίς τον Σαρρή, ο οποίος φαίνεται ότι συζητά ακόμα με την Τρόικα.

23:36 Απίστευτο αλαλούμ με το Eurogroup. Πρωτοφανείς καταστάσεις που δείχνουν ότι δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο σχέδιο. Σενάριο κάνουν λόγο για πολύ μεγάλο κούρεμα στην Κύπρου.

23:33 Πιθανότητα αναβολής του Eurogroup για τη Δευτέρα στις 7 το πρωί, δύο μόλις ώρες πριν ανοίξουν οι τράπεζες στην Ευρωζώνη.

23:27 Επιμένουν σε αναδιάρθρωση της Τράπεζας Κύπρου και ως εναλλακτική λύση κούρεμα 40 – 50%. Τώρα τα θέλουν και τα δυο. Στο τέλος το προηγούμενο σενάριο για συγχώνευση της λαϊκής από την Κύπρου θα μας φαίνεται όαση!!!Ο Αναστασιαδης αντιπρότεινε να μην τα φορτωθεί όλα η Κύπρου αλλά να διαμοιραστεί σε όλες τις τράπεζες. Ο κ. Αναστασιαδης λέγει ότι δεν θα επιστρέψει στη Κύπρο, αν δεν σώσει την Τράπεζα Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα