Μ. Κεφαλογιάννης: Η Ελλάδα πρέπει να αντιδράσει με νηφαλιότητα στην τουρκική προκλητικότητα

Με νηφαλιότητα θα πρέπει να αντιδράσει η Ελλάδα στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Βραδυνή της Κυριακής” ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

“Η Συνθήκη της Λοζάνης δεν είναι διμερής συνθήκη μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Είναι μία διεθνής συνθήκη με βαριές υπογραφές, που καθορίζει μεταξύ άλλων τα σημερινά σύνορα της Τουρκίας, το δίκαιο των Στενών και την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδος, Τουρκίας και Βουλγαρίας. Όποιος επιχειρεί να την αμφισβητήσει, αμφισβητεί ευθέως το Διεθνές Δίκαιο, εισπράττει εύλογα την ανησυχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το Κυπριακό, ο ευρωβουλευτής, επισημαίνει ότι η λύση του προβλήματος “περνάει πρωταρχικά από την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής” και προσθέτει: “Είναι ντροπιαστικό, αποτελεί παγκόσμιο όνειδος, στον 21ο αιώνα, 71 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου υπάρχει στρατός κατοχής να είναι η Κύπρος, παρά το γεγονός ότι αποτελεί πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Όσον αφορά το εσωτερικό πολιτικό πεδίο, υποστηρίζει ότι “όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο μικρότερο θα είναι το τελικό “κόστος Τσίπρα””, καθώς εκτιμά ότι μια “ηρωική έξοδος” θα αποτελέσει “το καλό σενάριο για τον κ. Τσίπρα”. “Το κακό σενάριο είναι η πολιτική εξαφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα”, προσθέτει.

Εξάλλου, για το πρόσφατο Eurogroup αποδομεί τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς εξηγώντας ότι “ούτε ένα ευρώ ονομαστική αξία χρέους δεν κόπηκε. Πόσο μάλλον 45 δισ. ευρώ που διαφημίζει η κυβερνητική προπαγάνδα. Αντίθετα, βραχυπρόθεσμα θα καταβάλλουμε περισσότερα χρήματα για την εξυπηρέτηση των τόκων”.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, επίσης, παρουσιάζεται αισιόδοξος ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, αλλά αναφέρει ότι το βασικό ζητούμενο είναι “η δημιουργία μιας ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας, ανάχωμα στο λαϊκισμό, μια κοινωνική πλειοψηφία με κοινή πίστη στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, στην ελεύθερη οικονομία, στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας”.

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης εκφράζει την άποψη ότι η αδράνεια, η στασιμότητα και η έλλειψη ηγεσίας είναι τα χαρακτηριστικά που κινδυνεύουν να θέσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση σε οπισθοδρόμηση και περιθωριοποίηση. “Όσο η Ευρώπη δεν σπάει τις αγκυλώσεις της δυσκαμψίας και καθυστερεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση τόσο θα θεριεύει ο ευρωσκεπτικισμός και το τέρας του λαϊκισμού σε όλη την Ευρώπη”, καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα