Μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό σε Ελλάδα – Πορτογαλία από το stop της Μ.Βρετανίας

08:10 4/6/2021 - Πηγή: BankWars

Όχι μόνο δεν προστέθηκαν  νέες χώρες ή περιοχές στην «πράσινη λίστα» για ταξίδια της Μεγάλης Βρετανίας,αλλά αφαιρέθηκαν και χώρες από αυτήν, όπως η Πορτογαλία.

Η βρετανική αγορά είναι η δεύτερη πιο σημαντική πηγή τουριστών και εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό, μετά τη Γερμανία.

Νωρίτερα υπήρξε πλήθος δημοσιευμάτων από βρετανικά ΜΜΕ που εκτιμούσαν ότι θα ανάψει «πράσινο φως» για τουλάχιστον πέντε ελληνικά νησιά: Κεφαλλονιά, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη και

η Ζάκυνθος, ενώ  θεωρούσαν πιθανό και το «άνοιγμα» Κέρκυρας, Λέσβου και Ρόδου.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο, η Βρετανία απελευθέρωσε τα ταξίδια σε μόνο 12 χώρες του εξωτερικού, με την Ελλάδα και την Ισπανία να μένουν εκτός, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση αεροπορικών εταιρειών και επιχειρήσεων του κλάδου.

ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ξενοδόχοι εκτιμούν ότι  όσες κρατήσεις είχαν γίνει για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, μέχρι την επόμενη αναθεώρηση (21 Ιουνίου), θα ακυρωθούν, καθώς η υποχρεωτική καραντίνα είναι αποτρεπτική για διακοπές.

Προορισμοί που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους Βρετανούς τουρίστες, όπως τα νησιά του Ιονίου, η Κρήτη, η Κως και η Ρόδος, ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα και το πιθανότερο είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ξενοδοχειακές μονάδες που ετοιμάζονταν να ανοίξουν να αναστείλουν για μερικές εβδομάδες ακόμη τη λειτουργία τους.

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία EasyJet χαρακτήρισε «τεράστιο πλήγμα» την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να αφαιρέσει την Πορτογαλία από τη λίστα των «πράσινων χωρών», για τις οποίες δεν απαιτείται οι ταξιδιώτες να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Η εταιρεία τόνισε ότι η κυβέρνηση με τους χειρισμούς καθιστά αδύνατο για τους αερομεταφορείς να σχεδιάζουν τα δρομολόγιά τους.

Πλήγμα για τον τουρισμό: Παραμένει εκτός της βρετανικής «πράσινης λίστας» η Ελλάδα

Τι ισχύει για το πράσινο, το πορτοκαλί και το κόκκινο επίπεδο

Για όσους ταξιδεύουν σε «πράσινους» προορισμούς ισχύουν τα εξής: Όχι καραντίνα, αρνητικό τεστ πριν την επιστροφή, PCR τεστ δύο ημέρες μετά την επιστροφή

Για το πορτοκαλί επίπεδο προβλέπεται: 10 ημέρες κατ’ οίκον περιορισμός, αρνητικό τεστ πριν την επιστροφή, δύο PCR τεστ δύο και οκτώ ημέρες μετά την επιστροφή

Τέλος, για τους «κόκκινους» προορισμούς προβλέπεται 10ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο κατά την επιστροφή με το κόστος του ξενοδοχείου να είναι αυτή τη στιγμή 1.750 λίρες, αρνητικό τεστ πριν την επιστροφή, δύο PCR τεστ δύο και οκτώ ημέρες μετά την επιστροφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα