Μεγάλος Περίπατος – Σύνταγμα: Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις

Ξεκίνησαν οι εργασίες από συνεργεία στην κάτω πλευρά της  πλατείας Συντάγματος, στο πλαίσιο των αλλαγών που θα φέρει το φιλόδοξο σχέδιο του Δήμου “Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας”.

Από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου:
Στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως), προεκτείνεται το πεζοδρόμιο. Κατ’ αυτό τον τρόπο αποδίδονται στους πεζούς δύο επιπλέον λωρίδες.

Εξαιτίας της παρέμβασης, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος στο εξής

θα απομείνουν 3 λωρίδες ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα και 1 λωρίδα αποκλειστικά για τα λεωφορεία. Ειδικά δε γι’ αυτά, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί εσοχή για τη στάση των λεωφορείων.

Η συνηθισμένη, εδώ και πολλά χρόνια, συνήθεια της άτυπης -και παράνομης- πιάτσας ταξί σχεδόν σε όλο το τόξο, από την Καραγιώργη Σερβίας έως τη Μητροπόλεως, καταργείται. Προς το παρόν από το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου θα μπορούν να διέρχονται και να κάνουν στάση για επιβίβαση/αποβίβαση τα ΜΜΜ όσο και τα ταξί. Η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία θα βρίσκονται διαρκώς εκεί, με αυξημένη παρουσία, για τον συστηματικό έλεγχο της στάσης και της στάθμευσης, στο σύνολο των οδών της περιοχής.

Για τα ταξί προβλέπεται η παλιά πιάτσα της οδού Όθωνος, καθώς και μία νέα, στην «ανάποδη» Καραγιώργη Σερβίας, στο κομμάτι από την οδό Βουλής έως την πάνω γωνία του Public. Η αντιδρόμηση της Καρ. Σερβίας, μαζί με το ντόμινο των αλλαγών που προκύπτουν αναπόφευκτα στο τετράγωνο μέχρι την Παλαιά Βουλή, είναι και το πιο ευαίσθητο σημείο του Μεγάλου Περιπάτου σε αυτή τη φάση.

Εναλλακτικές διαδρομές για το Σύνταγμα

Ο Δήμος Αθηναίων προτείνει εναλλακτικές διαδρομές που θα διευκολύνουν τη μετακίνηση των οδηγών.

Από βορειοδυτικές περιοχές και Ομόνοια, Πατήσια, Κυψέλη:

-Μέσω Ακαδημίας.
-Μέσω Πειραιώς – Χαμοστέρνας – Καλλιρρόης.
-Μέσω Λεωφόρου  Αλεξάνδρας.

Επίσης, για την είσοδο στο κέντρο από τα προάστια προτείνεται και η μετεπιβίβαση, με την τήρηση βέβαια όλων των προβλεπόμενων κανόνων υγιεινής, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις παρυφές των κεντρικών περιοχών, όπως στο Μετρό (στον μεγάλο υπόγειο χώρο στάθμευσης στον σταθμό Μετρό Συγγρού-Φιξ) και στα λεωφορεία και τρόλεϊ.

Τέλος, επιπλέον κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας πρόκειται να εφαρμοστούν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα