Μικρή πτώση στη Wall Street εν όψει ανακοίνωσης του πληθωρισμού

23:41 9/5/2023 - Πηγή: BankWars

Πτώση στη Wall Street εν αναμονή της ανακοίνωσης του πληθωρισμού την Τετάρτη. Στο προσκήνιο ο προβληματισμός για το αδιέξοδο στις συζητήσεις στην Ουάσινγκτον για την αύξηση του ανώτατου ορίου του ομοσπονδιακού χρέους. Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε και πάλι χθες ότι αποτυχία του Κογκρέσου να αυξήσει το όριο του ομοσπονδιακού χρέους των 31,4 τρισ. δολ. θα προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στην αμερικανική οικονομία και θα αποδυναμώσει τη θέση του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Ο Dow Jones

υποχώρησε 0,17% στις 33.561 μονάδες, ο S&P 500 0,46% στις 4.119 μονάδες και o Nasdaq  0,63% στις 12.179 μονάδες.

Νέες πιέσεις ασκήθηκαν στις περιφερειακές τράπεζες με τον δείκτη τους να υποχωρεί 0,5%.

Την ίδια ώρα διαχειριστές κεφαλαίων προειδοποιούν για αυξανόμενα προβλήματα στην αγορά εμπορικών ακινήτων των ΗΠΑ, ένα τομέα 5,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα μπορούσαν να αποδειχθούν επώδυνα για τις τράπεζες.

Κι όλα αυτά, όταν οι αμερικανικές εμπορικές τράπεζες αυστηροποίησαν τα κριτήρια για τη χορήγηση δανείων και η ζήτηση για εμπορικά και βιομηχανικά δάνεια αποδυναμώθηκε το πρώτο τρίμηνο, διευρύνοντας μια τάση που ξεκίνησε πριν εμφανιστούν πρόσφατες πιέσεις στον τραπεζικό τομέα, σύμφωνα με έρευνα της Fed.

—Το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,52% και το 2ετές  κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,02%.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα