Να ποιος είναι ο Στουρνάρας!!

14:33 5/4/2017 - Πηγή: BankWars

Μην πυροβολείτε τον Γιάννη Στουρνάρα. Στο εθνικό μας σπορ, να επιρρίπτουμε τις ευθύνες στους άλλους διαπρέπουν το τελευταίο διάστημα αρκετά κυβερνητικά στελέχη έχοντας στήσει τον Γιάννη Στουρνάρα στον τοίχο. Λες και αυτός ευθύνεται για όλα τα κακά της μοίρας μας.
Προσωπικά απ’ αυτή την στήλη έχω κάνει πολλές φορές κριτική στον Γιάννη -επιτρέψτε μου την οικειότητα λόγω της στενής συνεργασίας μας στο παρελθόν- αλλά γνωρίζοντας

τον, για ένα πράγμα δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις. Για την εντιμότητα του και την σοβαρότητα του. Ο τεχνοκράτης Γιάννης Στουρνάρας, είναι έντιμος, ειλικρινής, δεν προδίδει ποτέ τους συνεργάτες του και έχει αποδείξει πολλές φορές ότι «φοράει παντελόνια».

Οπαδός του «κρείττον του λαλείν το σιγάν», μιλάει πάντα όταν έχει κάτι να πει και δεν χαρίζεται σε κανέναν γιατί απλά δεν χρωστάει σε κανέναν. Προέρχεται από αριστερή οικογένεια, δεν είναι παιδί του κομματικού σωλήνα, ούτε τον επέβαλλαν οι παρέες κολεγίου και μόνος του προσπάθησε να ανοίξει τον δρόμο του.
Αν και ευθύνεται για μέρος των υφεσιακών μέτρων, ο Γιάννης Στουρνάρας, που προσπάθησε επί των ημερών του ως Υπουργός Οικονομίας να δημιουργήσει ένα καλό κλίμα με την Τρόικα, κοντραρίστηκε πολλές φορές με τον Τόμσεν -σε σημείο ο τότε επικεφαλής της ΕΕ στο ΔΝΤ να παίζει τον «πυροσβέστη»- και δεν δίστασε να δηλώσει την παραίτηση του όταν το πράγμα είχε φτάσει στο απροχώρητο με τον Τόμσεν. Αλλά και από την θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος έχει στείλει μηνύματα στο παρελθόν προς τους επίσημους πιστωτές μας «να δείξουν κι αυτοί ρεαλισμό και ευελιξία» και να «τιμήσουν την δέσμευση που είχαν αναλάβει έναντι της Ελλάδας για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους».
Ο ίδιος δηλώνει «εραστής του σκανδιναβικού μοντέλου, μ’ ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, που θα διασφαλίζει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, θα είναι αμείλικτος επόπτης και ελεγκτής, αλλά δεν θα είναι επιχειρηματίας. Το κράτος θα χαράσσει στρατηγική και θα εντάσσει τις αγορές στις δικές του μακροχρόνιες επιδιώξεις. Αυτό θέλει σοβαρότητα, σοβαρούς υπουργούς, μορφωμένους ανθρώπους».
Ο θεσμικός του ρόλος σήμερα, επιβάλλει να κάνει παρεμβάσεις. Παρεμβάσεις που μπορεί «να μην χαϊδεύουν τ΄αυτιά» αλλά είναι ρεαλιστικές, υπαγορεύονται από τον θεσμικό του ρόλο και δίνουν την πραγματική διάσταση της κατάστασης μας. Ναι, γίνεται δυσάρεστος, αλλά είναι κήρυκας της αλήθειας. Δεν μπορείς να του προσάψεις ότι πολιτικολογεί -όπως προσπάθησε μικρόψυχα να μας πείσει το Μαξίμου, επειδή ο Κεντρικός Τραπεζίτης με την παρέμβαση του απομυθοποίησε «την σκληρή διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που προσπαθεί να μας πείσει ότι αποδυναμώνεται η διαπραγματευτική της ικανότητα από τις δηλώσεις Στουρνάρα και όχι από την δική της ανικανότητα.

Αλίμονο αν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν είναι σε θέση να προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις που θα έχει η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης ή για τα ανοιχτά μέτωπα της οικονομίας μας.
Κύριοι, κυβερνώντες είτε σας αρέσει είτε όχι, δεν μπορεί να απέχει ο Κεντρικός Τραπεζίτης της χώρας από τα τεκταινόμενα. Εχει άποψη -όντας γνωρίζοντας από μέσα την κατάσταση- οφείλει να την πει και ο λαός οφείλει να την γνωρίζει. Τελειώνετε επιτέλους εκεί στο Μαξίμου μ’ αυτό το παραμυθάκι και με τις εμμονές ότι όλοι σας κυνηγούν, θέλουν να σας ρίξουν, να σας πάρουν την εξουσία όπως άδικα χρεώνεται στον Γιάννη Στουρνάρα.
Ποιός να σας ρίξει; Ο άνθρωπος που πριν από ενάμιση μήνα σε επιστολή του στο ΔΝΤ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα και εξέφρασε με ιδιαίτερα έντονο τρόπο τις ενστάσεις του για τις αρνητικές προβλέψεις του επιτελείου Τόμσεν σχετικά με την Ελληνική οικονομία αλλά και για την αποτίμηση του προγράμματος 2012-2016 που αφήνει στο απυρόβλητο τις παραλείψεις και τις αστοχίες;
Σταματήστε επιτέλους να πυροβολείτε τον Γιάννη Στουρνάρα. Γιατί όσο κι αν θέλετε να τον παρουσιάζεται σαν τον δράκο του παραμυθιού σας, αυτός ήταν που τον Μάιο του 2015 σας βρήκε λύση για να πληρωθεί η δόση των 750 εκατομμυρίων στο ΔΝΤ. Κι αυτός θα σας ξανασώσει όταν από τις αστοχίες και τα λάθη σας βρεθείτε σε δύσκολη θέση…

Πηγή: ignomisou.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα