ΝΔ – ΔΕΘ: Ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή λαϊκισμός και δημαγωγία – Πρωθυπουργός του 60ευρου ο Α.Τσίπρας
«Καλώ τους αναποφάσιστους να σκεφτούν. Θέλουν σταθερότητα ή αστάθεια με ολέθριους κινδύνους; Επενδύσεις και δουλειά ή κρατισμό και ανεργία; Τραπεζικό σύστημα ή capital controls;. Ας σκεφτούν και ας αποφασίσουν οι πολίτες στις 20 Σεπτέμβρη, είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευ.Μειμαράκης μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στην 80ή ΔΕΘ, παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ
-«Ούτε τάζω ούτε υπόσχομαι, είμαστε όμως μπροστά στην τελευταία ευκαιρία και οι πολίτες δεν μπορούν να τη τζογάρουν». Θέλουν τραπεζικό σύστημα που λειτουργεί και στηρίζει την επιχειρηματικότητα, συμβάλλει στην απασχόληση ή capital controls που διώχνουν επιχειρήσεις, φέρνουν ανεργία, ταλαιπωρούν τον κόσμο; Όποια και αν είναι η απόφασή τους, είναι σεβαστή. Εμείς πιστεύουμε ότι αν σκεφτούν, κρίνουν και συγκρίνουν, ότι με κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. και με μένα πρωθυπουργό και τους άξιους και ικανούς υπουργούς θα απαντήσουν θετικά σε αυτά τα διλήμματα για να προχωρήσει η χώρα από το αδιέξοδο που έχει έρθει. Γι αυτό επιμένω: Ούτε τάζω, ούτε υπόσχομαι. Είμαστε, όμως, μπροστά στην τελευταία ευκαιρία. Και την τελευταία ευκαιρία δεν μπορεί οι πολίτες να την τζογάρουν».
– «Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει, από εμένα θα ακούτε μόνο αλήθειες», δήλωσε ξεκινώντας την ομιλία του. «Θέλουμε ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή λαϊκισμό και δημαγωγία; Θέλουμε να πάμε μπροστά με κυβέρνηση όλων των Ελλήνων ή πίσω με συνιστώσες και τους 53; Η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα.
– Ο Α.Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός του 60ευρου (αναφερόμενος στα capital control) που το μόνο νέο που έφερε είναι το νέο μνημόνιο. Αυτά δεν αφήνουν περιθώρια για δεύτερη ευκαιρία που ζητάει. Ποτέ δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο μικρό διάστημα
– Περιέγραψε το πρόγραμμα της Ν.Δ. για επανεκκίνηση οικονομίας και στάθηκε στην ανάγκη για ευρύτερες συνεργασίες. Επεσήμανε ότι στόχος είναι να έρθουν επενδύσεις και δουλειές, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να καταρτιστεί και ένας προϋπολογισμός δημοσιονομικά πειθαρχημένος που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη.
«Από την επομένη των εκλογών πιάνουμε δουλειά για να φέρουμε επενδύσεις, να ανοίξουν θέσεις εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και παρατήρησε πως αυτή είναι μια βασική διαφορά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας: «Εμείς φέρνουμε δουλειές, εκείνοι διώχνουν».
– Η ομάδα εθνικού σχεδιασμού θα δημιουργηθεί άμεσα εφόσον η Ν.Δ. είναι πρώτο κόμμα και θα καταρτίσει το νέο σύμφωνο κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης που θα κινηθεί σε επτά άξονες:Οι αλλαγές που προβλέπει η νέα συμφωνία για την αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης, την ενίσχυση της ρευστότητας, την επανεκκίνηση της οικονομίας και το νέο επενδυτικό περιβάλλον.Η οριστική λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους.Εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.Ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία του κράτους.Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.Εξωτερική πολιτική και άμυνα.Μεταρρύθμιση με αναθεώρηση του Συντάγματος και να βρεθεί μια διάταξη ώστε να μην διαλύεται συνεχώς η Βουλή, με μίνιμουμ τριετή θητεία της Βουλής.
-Η κυβέρνησή του θα επανεξετάσει τις ρυθμίσεις για τη φορολόγηση των αγροτών
-«Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με υπουργό Εθνικής Άμυνας που αποχώρησε, θα υλοποιήσουμε εμείς τις αποφάσεις τού Συμβουλίου της Επικρατείας για τους στρατιωτικούς»
-Δέσμευση για την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τη στήριξη του εθνικού συστήματος Υγείας, την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
-Δέσμευση να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές εκλογές οι απόδημοι, να υπάρξει σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών και να δημιουργηθούν ΚΕΠ σε κάθε υπουργείο.
Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε αναφορά και στα θέματα της Θεσσαλονίκης και τάχθηκε υπέρ της αναβάθμισης του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και της επέκτασης του μετρό στην Καλαμαριά.
Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο μητροπολίτης Άνθιμος και κορυφαία στελέχη της ΝΔ πρώην υπουργοί και υποψήφιοι βουλευτές.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Ενθουσιώδης υποδοχή στον Κ. Καραμανλή
- Το ψηλότερο αντρόγυνο του κόσμου
- Σύλληψη για «πειραγμένους» μετρητές της ΔΕΗ
- Οι τεχνολογικές απειλές προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
- Τσίπρας από την Καλαμάτα: Το δίλημμα της Κυριακής: Τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν
- Δεν έπεισε ο Ολυμπιακός με Πλατανιά
- Ο ΠΑΟΚ έλαμψε στη Βέροια
- ΝΔ – ΔΕΘ: Ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή λαϊκισμός και δημαγωγία – Πρωθυπουργός του 60ευρου ο Α.Τσίπρας
- Συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπέρ των προσφύγων
- Εκτός προεκλογικής αναμέτρησης η επόμενη μέρα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars
- Τελευταία Νέα BankWars
- ΝΔ – ΔΕΘ: Ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή λαϊκισμός και δημαγωγία – Πρωθυπουργός του 60ευρου ο Α.Τσίπρας
- Θάνος Κατσάμπας – Αποκάλυψη: Πως πλήρωσε η Ελλάδα το ΔΝΤ τον Μάιο – Ο ρόλος του Γ.Βαρουφάκη
- ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ…ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΒΕΤΕ; – ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΝΔ
- Βολές της Α.Μέρκελ για “αφύλακτα” ελληνικά σύνορα – (Τασία ακούς;)
- Δημοσκοπήσεις Alco – KAPA Research: Στο 0,5% -0,7% η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτη η ΧΑ – 10,4% αναποφάσιστοι
- Eurogroup: Μνημονιακή η νέα κυβέρνηση – Άμεσα οι μεταρρυθμίσεις – Μετά την αξιολόγηση τα 15 δισ στις τράπεζες
- Η Ελλάδα στους 8 του ευρωμπάσκετ – Την Τρίτη απέναντι στην Ισπανία
- ΥΓΕΙΑ: ΟΙ 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
- Κυριακάτικες εφημερίδες – Πρώτες σελίδες
- Αυτοί οι δύο είναι η λύση!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Η Google λανσάρει το Android Pay
- Συλλήψεις δύο Ρώσων στην ανατολική Ουκρανία
- Διαδηλώσεις υπέρ και κατά των προσφύγων στην Κεντρική Ευρώπη
- Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στο Σύνταγμα
- «Καμπανάκι» του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες της Συρίας
- Τρίκαλα: Στους δρόμους το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό
- Ινδία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη της φιάλης σε εστιατόριο
- Με 9 παίκτες η Καλλονή πήρε «Χ» απ' τον Αστέρα
- Κριτική Φάιμαν στην Ουγγαρία για τους πρόσφυγες
- Σε χαμηλό επτά ετών η μέση παγκόσμια τιμή τροφίμων