ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Fake news τα περί «δώρου» 21 εκατ. στους καναλάρχες

00:48 4/4/2020 - Πηγή: BankWars

Δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκου Ρωμανού:

Δώρο €21 εκ. στους καναλάρχες απο την Κυβέρνηση” διαβάζω τις τελευταίες μέρες από τα στελέχη τα τρολς και τα παπαγαλάκια της Κουμουνδούρου!

Η πρόβλεψη της διάταξης του άρθρου 68 της από 30.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αφορά όλα τα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας και έχει στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων αυτών με γνώμονα τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και τη διασφάλιση της πολυφωνίας στην

ενημέρωση, πολύ περισσότερο, αυτές τις δύσκολες μέρες και κατώ από αυτές τις έκτακτες συνθήκες.

Η συγκεκριμένη διάταξη, σε καμία περίπτωση, δεν προβλέπει απαλλαγή, διαγραφή, ή έκπτωση πληρωμής μέρους από το συνολικό τίμημα απόκτησης τηλεοπτικής άδειας. Οι επιχειρήσεις αυτές εξακολουθούν να είναι υπόχρεες σε καταβολή ολόκληρου του ποσού για το οποίο απέκτησαν την άδεια. Ωστόσο, διευκολύνονται προσωρινά, λόγω των έκτακτων συνθηκών και μόνο για το έτος 2020, να μην καταβάλουν την οφειλόμενη ετήσια δόση για την άδειά τους. Το οφειλόμενο ποσό δεν χαρίζεται, ούτε διαγράφεται. Η υποχρέωση πληρωμής του μετατίθεται χρονικά και τα τηλεοπτικά κανάλια θα καταβάλουν το ποσό αυτό επιμεριζόμενο στις δόσεις των επόμενων ετών.

Κατά τα λοιπά, τα στελέχη της αντιπολίτευσης ας μην κρίνουν «εξ’ ιδίων τα αλλότρια».

Οι εποχές της διακριτικής μεταχείρισης με «λαγούς» και «βοσκοτόπια» καθώς και των τροπολογιών «δώρο» στους καναλάρχες που έμπαιναν εμβόλιμα σε νομοσχέδια για την επιτροπή παιγνίων και μειώναν απο το 20% στο 5% την παρακράτηση φόρου διαφημίσεων ανήκουν στο παρελθόν! Για να φρεσκάρουμε λοιπόν τη μνήμη τους, να τους θυμίσουμε πως βάσει της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (αρ. 318/60/17) η μείωση εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού από την συγκεκριμένη τροπολογία Παππά ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια ετησίως!»

Keywords
Τυχαία Θέματα