Νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με 10ετες ομόλογο – Στόχος 2,5 δισ.

13:52 8/6/2020 - Πηγή: BankWars

Σε νέα έξοδο στις αγορές με 10ετές ομόλογο προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο, με στόχο την ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν τα δημοσιονομικά μέτρα τα οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω πανδημίας.

Η έκδοση θα γίνει εκτός απροόπτου αύριο Τρίτη, τη στιγμή που το κλίμα γύρω από τα ελληνικά ομόλογα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό, καθώς με την στήριξη του νέου QE της ΕΚΤ και του σχεδίου που ανακοίνωσε η Κομισιόν για το Ταμείο

Ανάκαμψης της ΕΕ, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν σημειώσει βουτιά σε χαμηλά τριών μηνών, και μάλιστα σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτές των ιταλικών ομολόγων.

Το σχήμα των αναδόχων είναι το εξής:
Στις BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC και JP Morgan με στόχο να εκδοθεί τίτλος λήξης Ιουνίου του 2030.

Ειδικότερα, η  Ελληνική Δημοκρατία (με αξιολόγηση B1 / BB- / BB / BBL) ανέθεσε την από κοινού έκδοση 10ετούς ομολόγων που θα εκδοθούν με ημερομηνία λήξης τον Ιούνιο του 2030.

Η διαδικασία θα άρχισει άμεσα και με βάση τις συνθήκες της αγοράς.

Την έκδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου προς όλους τους ενδιαφερόμενους με μήνυμά της επιβεβαίωνει και η Goldman Sachs που επισημαίνει πως η απόδοση κινείται κάτω από 1,4% στη βάση του προγράμματος PEPP της ECB.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα για πρώτη φορά συμμετέχει στο πρόγραμμα αγοράς τίτλων της ΕΚΤ, στο πλαίσιο και των πολύ καλών επιδόσεών της σε σχέση με την πανδημία.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου (λήξης 2029, το οποίο εκδόθηκε πέρσι) διαμορφώνεται στο 1,38% και σύμφωνα με πηγές της αγοράς το νέο 10ετές θα μπορεί να πετύχει μία απόδοση κοντά στο 1.5% ενώ το ποσό άντλησης αναμένεται να κινηθεί κοντά στα 2,5 δις. ευρώ ανάλογα με τη ζήτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα