Ντόρα Μπακογιάννη: Φέρνει τροπολογία για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30%

Να καταθέσει τροπολογία για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30%, με στόχο την αντίστοιχη μείωση, εξέφρασε η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Επαναλαμβάνοντας την πάγια κριτική της προς το υπουργείο Οικονομικών για το υπέρογκο φόρο που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ρ/σ “Παραπολιτικά:

“Να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα δεν έχει νόημα. Αυτήν την στιγμή αυτό που έχει

νόημα είναι να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Και εγώ θα πάω και με τροπολογία για το θέμα της μειώσεως των αντικειμενικών αξιών. Σας το λέω. Και το λέω πρώτη φορά αλλά σας το λέω”.

Επ αυτού, διευκρίνισε ότιγια να εισπράξει το κράτος, πρέπει καταρχήν οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ να είναι αρκετές, γεγονός που ήδη δρομολογείται καθώς και “να είναι τέτοια η επιβάρυνση ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί. Αυτά θα κινήσουν την αγορά, κύριοι. 30% μείωση των αντικειμενικών αξιών και εξίσωση με τις εμπορικές, θα κινήσει την αγορά.”.

Παράλληλα, η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ απέκλεισε κατ εκτίμησή της να εισπραχθούν 3,5 δις εσόδων – όπως προβλέπει το οικονομικό επιτελείο- από τον ΕΝΦΙΑ.

Τούτου δοθέντος υποστήριξε: “Πρέπει να κόψουμε 1 δις από τον ΕΝΦΙΑ. Ένα δις από τον ΕΝΦΙΑ, από αυτήν την στιγμή, μπορώ να σας το υπογράψω αν θέλετε δεν πρόκειται να εισπραχθεί ποτέ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα