Ο Α.Κάντας άνοιξε τη “μαύρη βαλίτσα” με τα ονόματα – Καίει τρεις για δωροδοκία

Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνης Κάντας στη μαραθώνια απολογία του ενώπιον των ανακριτών Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλου και του εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνου, αναφέρθηκε σε τρία συγκεκριμένα πρόσωπα που χρησιμοποιούσαν οι εταιρείες εξοπλισμών για δωροδοκίες αξιωματούχων στην Ελλάδα, ενώ φέρεται να περιέγραψε στους ανακριτές και τους τρόπους διακίνησης της μίζας, που δεν γινόταν μόνο μέσω τραπεζών αλλά και με

τη «μέθοδο της μαύρης βαλίτσας», ώστε να εξαφανίζονται τα ίχνη.

Ο κατηγορούμενος συνεχίζει την απολογία του τη Δευτέρα.

Ο Αντώνης Κάντας στο όνομα του οποίοι οι ελληνικές αρχές εντόπισαν 12 εκατ. δολάρια στη Σιγκαπούρη ήταν αναπληρωτής διευθυντής εξοπλιστικών κατά τη διάρκεια της θητείας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας του ήδη καταδικασμένου πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Ακόμη διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής και επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου άλλα μόνο για διάστημα τριών μηνών χωρίς να υπογράψει κάποια σύμβαση.

Η απολογία του Α. Κάντα αξιολογείται από τους ανακριτές που διενεργούν την έρευνα για τα TOR M1 και τα γερμανικά υποβρύχια, οι οποίοι και θα κρίνουν αν θα απαγγείλουν κατηγορίες και σε νέα πρόσωπα, κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό.

Original article: Ο Α.Κάντας άνοιξε τη “μαύρη βαλίτσα” με τα ονόματα – Καίει τρεις για δωροδοκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα