Ο Μητσοτάκης θέτει θέμα τουρκικών προκλήσεων στον Τραμπ -7 Ιανουαρίου στον Λ.Οίκο

Τις τουρκικές προκλήσεις θα συζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ στο γεύμα που θα έχουν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο στις 4 Δεκεμβρίου, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι «κλείδωσε» η Μητσοτάκη – Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο.

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, θα δώσει το παρών και ο Ταγίπ Ερντογάν χωρίς όμως να έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Δεν αποκλείεται

ωστόσο να υπάρξει ένα ολιγόλεπτο τετ α τετ στο περιθώριο των εργασιών της,

«Όποιος μας απειλεί, θα βρει απέναντί του την Ευρώπη», είπε χθες στην ομιλία του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος από την περασμένη εβδομάδα έχει ξεκινήσει επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες στους οποίος θέτει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.
Ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα και σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρόεδρο τη Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μακρόν για μεταναστευτικό και Τουρκία-Λιβύη

Την ίδια ώρα αυστηρό τελεσίγραφο στον πρέσβη της Λιβύης απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά το μνημόνιο της χώρας του με την Τουρκία. Ο κ.Δένδιας ζήτησε από τον πρέσβη να παρουσιάσει τη συμφωνία της Λιβύης με την Τουρκία έως την Πέμπτη, σε διαφορετική περίπτωση θα απελαθεί από την Ελλάδα, αφού θα θεωρηθεί persona non grata.

Τελεσίγραφο Αθήνας στην Λιβύη για την συμφωνία με την Τουρκία-Απειλεί με απέλαση τον πρέσβη

Keywords
Τυχαία Θέματα