Ο «πόλεμος» των τσιπ “κοκκίνισε” τα ασιατικά χρηματιστήρια

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, καθώς οι μετοχές που σχετίζονται με τα τσιπ υποχώρησαν μετά από αναφορές για αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγωγές προς τις ΗΠΑ και τα σχόλια του υποψήφιου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 2%, ενώ ο Topix σημείωσε πτώση 1,17%. Οι μετοχές της Tokyo Electron, που προμηθεύει την Taiwan

Semiconductor Manufacturing Company, σημείωσε βουτιά περίπου 10%, ενώ άλλες μετοχές που σχετίζονται με τσιπ, όπως η Advantest και η Organo έχασαν σχεδόν κατά 5% και 3%, αντίστοιχα.

Η Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 1,26%, ενώ η μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έχασε 0,9%, με τη Samsung Electronics να υποχωρεί σχεδόν 2%.

Οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company — ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chip στον κόσμο — υποχώρησε περισσότερο από 3%, παρασύροντας τον σταθμισμένο δείκτη της Ταϊβάν χαμηλότερα κατά 2%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ και ο κινεζικός CSI 300 αποτέλεσαν τις εξαιρέσεις της περιοχής, με τις μετοχές να σημειώνουν άνοδο 0,5% και 0,31% .

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 0,37% μετά τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας που έδειξαν ότι το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας της χώρας αυξήθηκε κατά 4,1% τον Ιούνιο, κατά λιγότερο από 0,1 ποσοστιαία μονάδα.

Keywords
Αναζητήσεις
o-polemos-ton-tsip-kokkinise-ta-asiatika-chrimatistiria.htm
Τυχαία Θέματα