Οι απαντήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ στη συνέντευξη Μητσοτάκη

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας έχει συνηθίσει σε συνεντεύξεις σε “προστατευμένο περιβάλλον”, και το ίδιο έπραξε και σήμερα στη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Όπως μας έχει συνηθίσει και στις μεγαλοστομίες, οι οποίες όμως απλώς υποκρύπτουν τη διάθεσή του να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα των πολιτών», σημειώνει και αναφέρει τα εξής:

«Για την εξοντωτική ακρίβεια στο ρεύμα, αναγκάστηκε να υποσχεθεί μια επιδότηση για τον Αύγουστο, για να μην βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών.

Για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, τα οποία αρνείται καν να κατονομάσει ως τέτοια, προανήγγειλε έκτακτη φορολόγηση μόνο τώρα που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Πριν τον καλωσορίσουμε για την προσχώρηση στο αναγκαίο μέτρο που μετ΄επιτάσεως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, περιμένουμε να δούμε τις λεπτομέρειες. Για την περίφημη “τοξικότητα” στην πολιτική ζωή, αρκούμαστε να υπενθυμίσουμε ότι δεν υπάρχει μόνο η περίπτωση Αυγενάκη για την οποία ρωτήθηκε. Θυμάται μήπως τον Δ. Κυριαζίδη με τα “αστειάκια” του ή, ακόμη χειρότερα, τα λεγόμενα Σκέρτσου περί “ζιζανίων που δεν πρέπει να ξαναφυτρώσουν”. Για την ακρίβεια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, την αδράνειά του την πρόδωσαν οι αμήχανες απαντήσεις του – ακόμη και η μάλλον αθέλητη αναφορά του στα μονοπώλια στην ακτοπλοϊα, τα οποία δεν έχει καμιά διάθεση ούτε καν να αγγίξει, παρότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή πλαφόν. Για την κατάσταση στην Υγεία και την έλλειψη γιατρών στα περιφερειακά νοσοκομεία, ο Κυρ. Μητσοτάκης περίμενε να φτάσουμε στα μέσα του καλοκαιριού, κι αυτό μόνο και μόνο για να βρει μια λύση-μπάλωμα».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά, αυτό που όλοι γνωρίζουν: Η απόστασή του από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών ολοένα και μεγαλώνει, η πολιτική της κυβέρνησής του δεν φέρνει τίποτα καλό για την κοινωνική πλειοψηφία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΠΑΣΟΚ: Δεν υπάρχει φύλλο συκής για την κυβέρνηση

«Η αναμέτρηση με τα σοβαρά προβλήματα του ελληνικού λαού, όπως είναι η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής, η υποβάθμιση του ΕΣΥ και η αισχροκέρδεια των ολιγοπωλίων, δείχνει το μέγεθος της αποτυχίας της Κυβέρνησης», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

«Ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε την κυβερνητική αβελτηρία και την έλλειψη στρατηγικού σχεδίου για τη χώρα ψελλίζοντας την ύπαρξη «ουρανοκατέβατων» κερδών των παρόχων ενέργειας, την ανάγκη ενίσχυσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού και μια μισή αλήθεια ότι στην Ισπανία υπήρξε όφελος στις τιμές από τη μείωση του ΦΠΑ.

Δεν υπάρχει, όμως, φύλλο συκής για την Κυβέρνηση των διευθετήσεων και των χαμένων ευκαιριών», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

ΤΟ ΚΚΕ

«Η συνέντευξη του πρωθυπουργού ήταν μια ακόμη μονότονη και προκλητική επανάληψη του γνωστού αφηγήματος περί ‘στρεβλώσεων στην αγορά’ προκειμένου να δικαιολογήσει τις εκρηκτικές αυξήσεις στο ρεύμα, τα τρόφιμα, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα άλλα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Στην πραγματικότητα όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτε άλλο από την ‘κανονικότητα’ της ευρωενωσιακής απελευθερωμένης αγοράς και της ‘ματωμένης’ δημοσιονομικής πειθαρχίας, στο βωμό της οποίας τσακίζονται τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, από τους μισθούς και το εισόδημα μέχρι το δικαίωμα στην υγεία και τις διακοπές» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του και καταλήγει:

«Τελικά, η μόνη ‘στρέβλωση’ που υπάρχει είναι η στρεβλή πραγματικότητα που προσπαθεί να παρουσιάσει ο κύριος Μητσοτάκης απέναντι σε έναν λαό που νιώθει τα μεγάλα αδιέξοδα του σημερινού αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης και γι’ αυτό πρέπει να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και των κομμάτων που την υπηρετούν».

Keywords
Αναζητήσεις
oi-apantiseis-syriza-pasok-kke-sti-synentefxi-mitsotaki.htm
Τυχαία Θέματα