Οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες για το 2022

14:32 5/1/2022 - Πηγή: BankWars

Τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες για το 2022 παρουσιάζει η AirlineRatings.com, ενόσω σταδιακά ο κλάδος επανέρχεται σε μια κανονικότητα, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης. 

Η πανδημία, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία, επέφερε μεγάλες αλλαγές στην κατάταξη των πιο ασφαλών αεροπορικών εταιρειών, καθώς πλέον -πέραν των αριθμών σε ατυχήματα, δυστυχήματα, καθώς και της ηλικίας του στόλου- υπόψη λαμβάνονται και τα πρωτόκολλα Covid. 

Στην πρώτη θέση, επομένως, φιγουράρει η Air New Zealand,

χάρη στον εξαιρετικό αριθμό ατυχημάτων, τις πολυάριθμες καινοτομίες, την εκπαίδευση των πιλότων και την πολύ μικρή ηλικία των αεροσκαφών. 

Στη δεύτερη θέση έπεται η Etihad Airways, ενώ στην τρίτη ακολουθεί η Qatar Airways. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Singapore Airlines και η TAP Portugal

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από το top-5 απουσιάζει η Qantas, η οποία είχε τον τίτλο της ασφαλέστερης εταιρείας από το 2014 έως το 2017 και από το 2019 έως το 2021. 

Το top-20 για το 2022 Air New Zealand Etihad Airways Qatar Airways Singapore Airlines TAP Air Portugal SAS Qantas Alaska Airlines EVA Air Virgin Australia/Atlantic Cathay Pacific Airways Hawaiian Airlines American Airlines Lufthansa/Swiss Group Finnair Air France/KLM Group British Airways Delta Air Line United Airlines  Emirates 

Όσον αφορά τις ασφαλέστερες low-cost εταιρείες, σύμφωνα με την AirlineRatings.com, πρόκειται για τις εξής: 

Allegiant AireasyJetFrontier AirlinesJetstar GroupJetblueRyanairVietjet AirVolarisWestjetWizz Air
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα