Οι πλούσιοι Κινέζοι δίνουν κέρδη στον όμιλο ειδών πολυτελείας LVMH

Ο όμιλος ειδών πολυτελείας LVMH κατέγραψε άνοδο 10% στις πωλήσεις δ’ τριμήνου.  Οι πωλήσεις brands όπως Louis Vuitton, Dior και Tiffany, έφτασαν σχεδόν τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023.

Tο σύνολο των εσόδων  για το 2023 έφθασε τα 86,2 δισ. ευρώ που συνιστά αύξηση κατά 9% σε ετήσια βάση και τα

κέρδη του έφτασαν τα 22,8 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 8% σε ετήσια βάση. Με δεδομένα τα νούμερα αυτά τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 13 ευρώ, από 12 ευρώ το 2022.

“Τα προϊόντα υψηλότερης ποιότητας είναι εκείνα που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στον κόσμο”, είπε σε αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος της LVMH Bernard Arnault, επικαλούμενος προϊόντα υψηλής ραπτικής από brands όπως η Christian Dior.

Η κατανάλωση στη Louis Vuitton από Κινέζους υψηλού εισοδηματικού επιπέδου στην Ευρώπη έφτασαν το 70% του επιπέδου του 2019, πριν από την πανδημία της COVID-19, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο οικονομικός διευθυντής Jean-Jacques Guiony.

Οι δαπάνες Αμερικανών και Ευρωπαίων παραμένουν υποτονικές, λένε οι αναλυτές, και έχουν αντισταθμιστεί μόνο εν μέρει από την επιστροφή των Κινέζων τουριστών μετά τα lockdown.

Keywords
Αναζητήσεις
oi-plousioi-kinezoi-dinoun-kerdi-ston-omilo-eidon-polyteleias-lvmh.htm
Τυχαία Θέματα