Οι τράπεζες διέγραψαν το παρελθόν το “γκρίζο” – Θρήνος για εκβιαστές

Η προθεσμία της Τετάρτης 18/03/2020 μέσα στην οποία ο Ν. 4637/18.11.2019 έδινε το δικαίωμα στις διοικήσεις των τραπεζών να καταθέσουν έγκληση για τη συνέχιση των ποινικών υποθέσεων του παρελθόντος οι οποίες είχαν κινηθεί αυτεπαγγέλτως για το κακούργημα της απιστίας, πέρασε.

Οι διοικήσεις των Τραπεζών επέλεξαν να κλείσουν τις παλαιές ποινικές υποθέσεις, κάτι που σημαίνει

ότι  όλες οι υποθέσεις τίθενται στο αρχείο.

Οι ποινικές αυτές υποθέσεις ξεπερνούσαν τις 80 και αφορούσαν περισσότερα από 300 τραπεζικά στελέχη και μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα η “απιστία” απαιτεί πλέον έγκληση από τον παθόντα και όχι αυτεπάγγελτη διαδικασία.

Η απόφαση αυτή των τραπεζών, που διευκολύνθηκε τα μέγιστα από την επέλαση του κορονοιού και δεν έτυχε μεγάλης δημοσιότητας, κλείνει οριστικά τη…βιομηχανία πολιτικών προσώπων  και λοιπών παρατρεχάμενων, που με το “παραπέμπεται με το κακούργημα της απιστίας” (σ.σ. που χρόνιζε ως απειλή στα συρτάρια της Δικαιοσύνης), κρατούσαν όμηρους αλλά και εμμέσως εκβιαζόμενους πολλούς ανθρώπους που τίποτα άλλο δεν έκαναν, παρά τη δουλειά τους, εφαρμόζοντας τους “τραπεζικούς κανόνες” (σ.σ. η εφαρμογή των τραπεζικών κανόνων φυσικά και δεν συμπίπτει πάντα με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, πουθενά στον κόσμο).

Σημειώνεται, ότι με τις χρονίζουσες υποθέσεις στο συρτάρι, δεν διασύρθηκαν μόνο άνθρωποι, πράγμα πολύ σημαντικό για το πρόσωπό τους στην κοινωνία και τον περίγυρό τους, αλλά υπήρξαν και πολύ μεγάλες σε αυτούς οικονομικές ζημίες, καθώς για πολλούς, είχε δεσμευτεί μέχρι…νεωτέρας και η προσωπική τους περιουσία!

ΥΓ: Κάποιες από τις υποθέσεις που έκλεισαν, πιθανόν να μην ήταν και τόσο…καθαρές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί ένας άσχετος με την τραπεζική δικαστής να κρατά στα συρτάρια του ΟΛΕΣ τις υποθέσεις επί χρόνια έχοντας δεσμεύσει περιουσίες και δίνοντας με την αργοπορία του την ευκαιρία σε εκβιαστικά κυκλώματα να διασύρουν υπολήψεις. Η αργή σε βαθμό …κακουργήματος απονομή της δικαιοσύνης στην Ελλάδα, αποτελεί μία γάγγραινα για ολόκληρη την οικονομική και επιχειρηματική ζωή.

Βασίλης Βαλαμβάνος, vasval9@gmail.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα