Ολοκληρώθηκε η επεισοδιακή συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – Μετωπική σύγκρουση των στελεχών

16:08 5/9/2024 - Πηγή: BankWars

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 μ.μ. η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπου ραγδαίαες ήταν σήμερα Πέμπτη οι εξελίξεις, καθώς ο Παύλος Πολάκης ζήτησε την άμεση προσφυγή στις κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ξεκινώντας τις τοποθετήσεις τους, είπαν ότι η καλύτερη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να μην κατατεθεί πρόταση μομφής. Τότε παρενέβη

ο Παύλος Πολάκης και είπε ότι η πρόταση μομφής θα τραυματίσει το κόμμα, άρα η καλύτερη λύση είναι να πάμε σε εκλογές και πρόσθεσε: «Για μένα το πρόβλημα, είναι πρόβλημα ηγεσίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, απευθυνόμενος στους συντρόφους του, είπε: «Θεωρώ ότι μια πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα, και δεν προσφέρει τίποτα. Επίσης είναι μια μεγαλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε Καταστατικό Συνέδριο».

«Υπάρχει πρόβλημα, δεν μπορούμε να μην το βλέπουμε. Υπάρχει διάλυση του κόμματος με πλήρη ευθύνη της ηγεσίας» είπε -σύμφωνα με πληροφορίες- η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα συνεδριάζει και η Επιτροπή Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ, όπου στελέχη που μετέχουν σε αυτή καταγγέλλουν κωλυσιεργία από την πλευρά του προέδρου για να μη συζητηθούν σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με τη μορφή που θα πάρει ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, εάν δηλαδή θα παραμείνει συλλογικό κόμμα ή με τις παρεμβάσεις του Στέφανου Κασσελάκη θα γίνει ένα απολύτως προσωποπαγές κόμμα.

Keywords
Αναζητήσεις
oloklirothike-i-epeisodiaki-synedriasi-tis-pg-tou-syriza--metopiki-sygkrousi-ton-stelechon.htm
Τυχαία Θέματα