Παράταση περιοριστικών μέτρων μέχρι 4 Μαίου – Τα σχέδια για το “μετά” θα ανακοινωθούν από τον Μητσοτάκη – Προβληματισμός για τα σχολεία

Το σχέδιο για τη σταδιακή άρση των  περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού θα ανακοινώσει κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός.

Ήδη όμως, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τα σημερινά περιοριστικά μέτρα παρατείνονται μέχρι τις 4 Μαΐου.

Η παράταση της μιας εβδομάδας για τα περιοριστικά μέτρα προγραμματίζεται να συμπέσει με την ταυτόχρονη κατάργηση της υποχρέωσης των πολιτών να ενημερώνουν για τις μετακινήσεις τους με μήνυμα κινητής τηλεφωνίας στο 13033

ή τη σχετική βεβαίωση, με το άνοιγμα των καταστημάτων. Η κυβερνητική «πρόθεση πάντα με γνώμονα την γνώμη των ειδικών είναι να αρθεί η υποχρέωση αποστολής sms ή του σχετικού εγγράφου που χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις» επιβεβαίωσε ο κ. Πέτσας.

Μέχρις στιγμής, το πιο δύσκολο θα είναι αυτό που αφορά στην επαναλειτουργία των σχολείων, καθώς στην επιτροπή των 28 λοιμοξιολόγων υπάρχει διαφωνία.

Την απόφαση για τα σχολεία θα την πάρει ο Μητσοτάκης – Διχογνωμία λοιμωξιολόγων

Όσον αφορά στις προτάσεις για το “άνοιγμα”:

– Στις αρχές Μαίου να ανοίξουν μικρά εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

– Τέλη Μαίου με αρχές Ιουνίου να ανοίξουν πολυκαταστήματα, καφέ, μπαρ και εστιατόρια.

– Αρχές Ιουνίου να ανοίξουν οι παραλίες

– Στα μέσα Ιουνίου τα ξενοδοχεία  ετήσιας λειτουργίας και στο τέλος του μηνός τα εποχικά

Keywords
Τυχαία Θέματα