Περιοδεία της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς στα Ιωάννινα

Διήμερη περιοδεία στην περιοχή των Ιωαννίνων και συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, επιχειρηματίες και πελάτες πραγματοποίησε την Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου κλιμάκιο στελεχών της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου  κ. Γιώργο Χαντζηνικολάου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρήστο Μεγάλου.

Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει ισχυρότατους δεσμούς με την περιοχή, καθώς έχει κυρίαρχη θέση στην αγορά με μερίδιο άνω

του 35%,  το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς έχει δημιουργήσει και λειτουργεί την τελευταία επταετία, μέσα στο Κάστρο των Ιωαννίνων, το Μουσείο Αργυροτεχνίας, ενώ πρόσφατα η Πειραιώς ανακοίνωσε τη δημιουργία κοινοπραξίας με τη γιαννιώτικη fintech εταιρεία NATECH, για την από κοινού δημιουργία της πρώτης αμιγώς ψηφιακής Τράπεζας στην Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια του διημέρου τα στελέχη της Πειραιώς επισκέφθηκαν παραγωγικές μονάδες της περιοχής, ενώ συναντήθηκαν με δεκάδες επιχειρηματίες και πελάτες της Τράπεζας. Επίσης, συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, με τον οποίο εξέτασαν την προοπτική χρηματοδότησης του, υπό κατασκευή, Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας της περιοχής, ενώ επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία της NATECH στην πόλη.

(από αριστερά) κ.κ. Ιάκ. Βλανιάδης, Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου, Αλ. Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου, Γ. Χαντζηνικολάου, Πρόεδρος Τρ. Πειραιώς, Χρ. Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος Τρ. Πειραιώς, Β. Κουτεντάκης, Ανώτερος Γεν. Διευθυντής Retail Banking & Distribution Networks, η κα Μ. Μαυροματάκη, Γεν. Διευθύντρια Δικτύου Βορείου Ελλάδος και ο κ. Θ. Τζούρος, Ανώτερος Γεν. Διευθυντής Corporate & Investment Banking.

Κατά  τη διάρκεια των συζητήσεων που είχαν με τους παράγοντεςτων Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς επεσήμαναν ότι η περιοδεία στην περιοχή είχε ως στόχο την καλύτερη κατανόηση των αναγκών των πελατών της τράπεζας, αλλά και τον εντοπισμό ευκαιριών χρηματοδότησης σε τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και προοπτικές ανάπτυξης. Στην παρούσα συγκυρία και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, επενδύσεις  σε τομείς όπως είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η μετάβαση στην πράσινη οικονομία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η καινοτομία, ο αγροδιατροφικός τομέας, δημιουργούν σημαντική αξία στις επιχειρήσεις λόγω του χαμηλότερου κόστους χρηματοδότησης.

Όπως τόνισε ο κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου στις επαφές του με τους  φορείς και τις επιχειρήσεις της Ηπείρου, στο οικονομικό πεδίο υπάρχει αισιοδοξία ότι το 2023 η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ένα ακόμη θετικό αναπτυξιακό βήμα. «Μετά από 12 χρόνια οικονομικών δυσκολιών, το 2022 είναι η πρώτη χρονιά που βλέπουμε πραγματική ανάπτυξη. Στην περιοχή της Ηπείρου ήλθαμε για να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και  τα επιχειρηματικά σχέδια των πελατών μας και να βρούμε τρόπους να ανταποκριθούμε, διαμορφώνοντας ανάλογα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας». Ειδικά για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας ο Πρόεδρος της Τράπεζας σημείωσε ότι «η δημιουργία του ανοίγει σημαντικές προοπτικές για τη διασύνδεση του ακαδημαϊκού χώρου και της πραγματικής οικονομίας, κάτι που στην χώρα μας αποτελεί διαρκές ζητούμενο».

Keywords
Τυχαία Θέματα