Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ η Β’ – Βασιλιάς ο Κάρολος
Η βασίλισσα Ελισάβετ η Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από 70 χρόνια στον θρόνο της Βρετανίας και πολλών άλλων χωρών της πάλαι ποτέ Βρετανικής Αυτοκρατορίας, έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Πέμπτης σε ηλικία 96 ετών, όπως ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.
Η ανακοίνωση στον λογαριασμό στο Twitter αναφέρει:
Η βασίλισσα πέθανε “ειρηνικά” στην βασιλική οικεία στο Balmoral της Σκωτίας το απόγευμα.Το βασιλικό ζεύγος, Κάρολος και Καμίλα, θα παραμείνει στο Balmoral απόψε και
Υπό ιατρική παρακολούθηση, η Βασίλισσα Ελισάβετ – Ανησυχία για την υγεία της
Αγάπη και αποδοχή από τους υπηκόους της
Η Ελισάβετ απολάμβανε πάντα μεγάλη αγάπη και αποδοχή από τους υπηκόους της. Τους είχε κερδίσει και με το στιλ και με τη συμπεριφορά της.
Οι δε ενδυματολογικές από την παραδοσιακή γκαρνταρόμπα της, την έκαναν μία οικεία φιγούρα για τον κόσμο. Συνήθιζε τα μίντι παλτό και τα ελαφριά μαντό τύπου 60s στις έντονα μονόχρωμες και φλούο αποχρώσεις από όλη την παλέτα του ουράνιου τόξου, πάνω από φλοράλ, κατά ασφαλή προτίμηση, φουστάνια μήκους έως ελαφρά κάτω από το γόνατο. Τα συνδύαζε με ασορτί καπέλα, στολισμένα ενίοτε με λουλούδια, διακοσμητικές καρφίτσες στο πέτο και μαργαριταρένια κολιέ. Σπανίως φορούσε γάντια και εμπριμέ μαντίλια, αλλά ανυπερθέτως κρατάει δερμάτινες τσάντες εξαιρετικής δεξιοτεχνίας, του λονδρέζικου οίκου Launer, τις οποίες δεν ανανέωνε αλλά επισκεύαζε.
Μονίμως στεκόταν ή βάδιζε πάνω στο ίδιο, ή καλύτερα απαράλλαχτο, ζευγάρι παπούτσια, τα οποία συνιστούσαν το ενδυματολογικό φετίχ της. Άνετα, μαύρα, από μαλακό δέρμα, με χαμηλό τακούνι, ύψους για την ακρίβεια 5,7 εκατοστών, και χρυσαφί αγκράφα, τα οποία έμοιαζαν πολύ σε εκείνα της φίρμας Gucci. Στην πραγματικότητα, όμως, κατασκευάζονταν στο πατροπαράδοτο λονδρέζικο κατάστημα των διάσημων τσαγκάρηδων Anello & Davide στην Κόβεντ Γκάρντεν.
Με αυτό το στιλ, η αενάως διακριτή παρουσία της, με την άψογα επιμελημένη κόμμωση και το απέριττο μακιγιάζ γνώριζε την αποδοχή του 72% των υπηκόων της – ποσοστό έγκρισης που δεν υπήρχε σε καμιά άλλη δυτική βασιλευομένη δημοκρατία. Ο λαός της την αγαπούσε, τη σεβόταν και την εκτιμούσε διότι η αυτής υψηλότης συμμεριζόταν τόσο τις αγωνίες όσο και τα χόμπι του, όπως και για την ευπρέπεια που επιδείκνυε απέναντι στις παρεκτροπές, τα τσαλίμια και τα καπρίτσια των μελών της οικογένειάς της, αλλά και επειδή διέθετε άφθονο χιούμορ, με το οποίο μόνο οι Βρετανοί γελούν. Είναι, άλλωστε, πασίγνωστο ότι με αυτό τον τρόπο, δηλαδή με κάνα-δυο αστεία, εξομάλυνε ορισμένες ενοχλητικές καταστάσεις, σε πείσμα των τυπικών παραδόσεων του Παλατιού.
Ο απλός κόσμος την ένιωθε, επίσης, κοντά του όταν την έβλεπε να οδηγεί μια πράσινη στέισον βάγκον Jaguar X Type, γαντζωμένη στο τιμόνι, φορώντας μαντίλι και γυαλιά ηλίου, μετά την επέμβαση αφαίρεσης καταρράκτη στην οποία υποβλήθηκε. Μάλιστα ενθουσιαζόταν όταν η «Λίλιμπετ», όπως την αποκαλούσαν χαϊδευτικά στην οικογένεια, παρά την καθιερωμένη ουδετερότητά της εικάζεται βάσιμα πως ήταν οπαδός της Γουέστ Χαμ, αλλά ότι δεν ήταν κοντά και στην Αρσεναλ. Τη θαύμαζε επίσης επειδή ήταν φιλόζωη, ιδίως λάτρευε τα άλογα, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των 100 ιπποδρομιακών καθαρόαιμων ίππων στους βασιλικούς στάβλους, όπως και για το ότι φερόταν με τρυφερότητα στα σκυλιά της, σαν εκείνα της μικρόσωμης ουαλικής ράτσας κoργκί. Πάνω απ’ όλα, όμως, οι Βρετανοί τη λάτρευαν γιατί ήταν η μοναδική στην υφήλιο τόσο καλά καταρτισμένη στη Μηχανολογία βασίλισσα, αφού μπορούσε να αλλάξει με άνεση και χωρίς καμιά βοήθεια ένα μπουζί σε μια Rolls Royce στο πάρκινγκ των ανακτόρων. Οπως και ικανή να βιδώσει έναν λαμπτήρα στον πολυέλαιο του παλατιού, ο οποίος καταναλώνει τόσα βατ, όσα για να φωτιστεί μια παραγκούπολη στον τρίτο κόσμο.
Η Ελισάβετ ήταν η βασίλισσα της Βρετανίας και περισσότερων από 12 άλλων χωρών από το 1952. Μεταξύ άλλων είναι αρχηγός του κράτους του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.
Ανέβηκε στον θρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα της, βασιλιά Γεωργίου Στ΄, στις 6 Φεβρουαρίου 1952. Ήταν μόλις 25 ετών. Στέφθηκε βασίλισσα τον Ιούνιο, στην πρώτη στέψη που μεταδόθηκε τηλεοπτικά και αποτέλεσε μια πρόγευση του πώς θα ήταν η ζωή των μελών των βασιλικών οίκων υπό τη συνεχή παρακολούθηση των μέσων ενημέρωσης. Την εποχή εκείνη, η Βρετανία διατηρούσε ακόμη μεγάλο μέρος της αυτοκρατορίας της. Έβγαινε από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά οι «τάξεις» και τα «προνόμια» κυριαρχούσαν ακόμη στην κοινωνία, ενώ τα δελτία στα τρόφιμα δεν είχαν ακόμη καταργηθεί.
Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός της βασιλείας της. Ο Ιωσήφ Στάλιν ήταν τότε ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, ο Χάρι Τρούμαν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Πόλεμος της Κορέας μαινόταν. Η Λιζ Τρας είναι η 15η πρωθυπουργός με την οποία συνεργάζεται η Ελισάβετ στη μακροχρόνια θητεία της.
Η Ελισάβετ έμεινε χήρα μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, τον Απρίλιο του 2021, λίγο πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής.
Η μετά την Ελισάβετ εποχή αναμένεται περίπλοκη με τον Κάρολο, η δημοτικότητα του οποίου δεν είναι αντίστοιχη με εκείνη της μητέρας του, στον θρόνο. Οι Βρετανοί, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, θα προτιμούσαν τον γιο του, πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ.
ΕΛΙΣΑΒΕΤ Β’ ΕΠΤΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ (Πηγή Καθημερινή)
1947Φωτ.: ΑΡΗ Βασίλισσα Ελισάβετ, στα 21 της χρόνια, λέει ραδιοφωνικά στο BBC από την Βόρεια Αφρική: «Δηλώνω ενώπιόν σας πως για όλη τη ζωή μου, είτε είναι σύντομη είτε μακρά, θα αφοσιωθώ στην υπηρεσία σας και την υπηρεσία της μεγάλης βασιλικής μας οικογένειας στην οποία ανήκω».
1950Φωτ.: ΑΡΣτιγμιότυπο από ανεπίσημη επίσκεψη της Ελισάβετ στην Ελλάδα και την υποδοχή της στο Τουρκολίμανο. Η τότε Πριγκίπισσα ήρθε ως καλεσμένη του Βασιλιά Παύλου Α’ της Ελλάδας.
1951Φωτ.: ΑΡH (τότε) Πριγκίπισσα Ελισάβετ ποζάρει μαζί με τον Πρίγκιπα Φίλιππο και τα δύο τους παιδιά, τον Πρίγκιπα Κάρολο και την Πριγκίπισσα Άννα.
1953Φωτ.: ΑΡΉδη το 1952 με τον θάνατο του πατέρα της, Βασιλιά Γεωργίου VI, η Ελισάβετ ανέλαβε βασιλικά καθήκοντα, στα 25 της χρόνια. Η τελετή ενθρόνισης της έγινε τον Ιούνιο του 1953, όταν είχε κλείσει πλέον τα 27 της χρόνια.
Μάλιστα, το γεγονός μεταδόθηκε τηλεοπτικά για πρώτη φορά, απευθείας από το Αββαείο του Γουεστμίνστερ, ύστερα από προτροπή του Φίλιππου.
1957Φωτ.: ΑΡΗ Ελισάβετ, μαζί με τον Φίλιππο, κάνει την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στις ΗΠΑ ως Βασίλισσα -μία από τις πολλές που ακολούθησαν. Την υποδέχθηκαν ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντουάιτ Αϊζενχάουερ με την Πρώτη Κυρία, Μάμι Αϊζενχάουερ.
1960Φωτ.: ΑΡΗ Ελισάβετ έφερε στον κόσμο τον Πρίγκιπα Ανδρέα, το τρίτο της παιδί.
1964Φωτ.: ΑΡΗ Ελισάβετ καλωσόρισε στον κόσμο τον Πρίγκιπα Εδουάρδο, το τέταρτο και τελευταίο παιδί της.1965Φωτ.: ΑΡ
Οι Beatles φτάνουν στο Μπάκιγχαμ -και μαζί, οι ορκισμένοι στην «Beatlemania», έξω από αυτό. Η Ελισάβετ απένειμε Μετάλλια Τιμής στα 4 Σκαθάρια. Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ θυμάται την μονάρχη ως «πολύ φιλική, ήταν σαν μαμά μας».
1965Φωτ.: ΑΡΗ Ελισάβετ επισκέπτεται για 10 μέρες την Γερμανία. Ήταν η πρώτη εκπρόσωπος του Παλατιού που επισκέφθηκε την χώρα από το 1913, και μάλιστα, στην 20η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
1966Φωτ.: ΑΡΣτις 21 Οκτωβρίου του 1966 σημειώθηκε κατολίσθηση στο ανθρακωρυχείο του Άμπερφαν και σκοτώθηκαν συνολικά 144 άνθρωποι. Η Ελισάβετ επισκέφθηκε την πόλη της Ουαλίας και το σημείο της καταστροφής 8 ημέρες μέτα, κάτι για το οποίο δέχτηκε έντονη κριτική.
1969Φωτ.: ΑΡΟι αστροναύτες του Apollo 11 επισκέπτονται το Μπάκιγχαμ. Η Ελισάβετ υποδέχθηκε τον Νιλ Άρμστρονγκ, τον Μάικλ Κόλινς και τον Μπαζ Όλντριν, δηλαδή τους πρώτους ανθρώπους που έφτασαν στο φεγγάρι.
Η επίσκεψη είχε και ελαφρώς…επεισοδιακά στιγμιότυπα. Ο Άρμστρονγκ ήταν άρρωστος εκείνη την ημέρα και προκειμένου να μην ακυρώσει την επίσκεψη, κατέληξε να βήχει μπροστά στην Βασίλισσα. Ο Κόλινς, πάλι, κόντεψε να πέσει από τις σκάλες, στην προσπάθειά του να μην γυρίσει την πλάτη του στην Βασίλισσα.
1970Φωτ.: ΑΡΤο βασιλικό πρωτόκολλο ως τότε ήθελε τα μέλη της οικογένειας να χαιρετούν μόνο από μακριά. Όμως σε επίσκεψή της στην Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία εκείνη την χρονιά, η Ελισάβετ χαιρέτησε από κοντά τον κόσμο.
1981Φωτ.: ΑΡΟ Πρίγκιπας Κάρολος παντρεύεται την Νταϊάνα. Ένας από τους πιο πολυτάραχους γάμους του Παλατιού. Το ζευγάρι χώρισε το 1992, μια χρονιά που η Ελισάβετ χαρακτήρισε «καταστροφική».
Υπολογίζεται πως τον γάμο παρακολούθησαν 750 εκατομμύρια τηλεθεατές.
1982Φωτ.: ΑΡΈναν χρόνο αργότερα, ο Κάρολος και η Νταϊάνα υποδέχονται τον πρώτος τους γιό, τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ. Ο Πρίγκιπας Χάρι γεννήθηκε δύο χρόνια αργότερα.
1996Φωτ.: ΑΡΟ Νέλσον Μαντέλα επισκέπτεται την Βρετανία για 6 ημέρες για να συναντηθεί με μέλη του Κοινοβουλίου και να υπογραμμίσει το ζήτημα του ρατσισμού.
Η Ελισάβετ φιλοξένησε στο Μπάκιγχαμ τον Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής και αναπτύχθηκε μεγάλη συμπάθεια μεταξύ τους. Λέγεται, μάλιστα, πως ο Μαντέλα κατάφερε να κάνει την Ελισάβετ να χορέψει σε πάρτυ στο Royal Albert Hall.
1997Το όχημα στο οποίο επέβαινε η Νταϊνα στην μοιραία αυτή διαδρομή. Φωτ.: ΑΡΗ Νταϊάνα σκοτώνεται σε τροχαίο στο Παρίσι, στις 31 Αυγούστου του 1997, συγκλονίζοντας ολόκληρο τον πλανήτη.
Από αριστέρα προς τα δεξιά: ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο Πρίγκιπας Χάρι και ο Κάρολος. Φωτ.: ΑΡΥπήρξε το ίσως πιο αγαπητό πρόσωπο που πέρασε ποτέ από το Παλάτι. Τα λουλούδια που άφησε ο κόσμος έξω από το Παλάτι του Κένσινγκτον μιλούν από μόνα τους.
Φωτ.: ΑΡΗ Ελισάβετ δήλωσε για τον θάνατο της Νταϊάνα: «Όποιος γνώριζε την Νταϊάνα, δεν θα την ξεχάσει ποτέ. Εκατομμύρια άλλοι που δεν την συνάντησαν αλλά ένιωθαν σαν να την ξέρουν, θα την θυμούνται. Έχουμε προσπαθήσει όλοι με τον διαφορετικό μας τρόπο να το διαχειριστούμε».
Είπε επιπλέον πως «ήταν ένας εξαίρετος και χαρισματικός άνθρωπος. Στα καλά και τα κακά, ποτέ δεν έχασε την ικανότητά της να χαμογελά και να γελά, να εμπνέει άλλους με την ζεστασιά και την καλοσύνη της».
2007Φωτ.: ΑΡΜια χρονιά με δύο επετείους και ένα ρεκόρ για την Ελισάβετ: έγινε η γηραιότερη ως τότε μονάρχης που έχει περάσει από τον θρόνο, ενώ συμπλήρωσε 60 χρόνια γάμου με τον Φίλιππο. Ταυτόχρονα, εκφώνησε τον 50ο ετήσιο χριστουγεννιάτικο λόγο της -τον οποίο ανέβασε για πρώτη φορά στου YouTube.
2011Φωτ.: ΑΡΟ Πρίγκιπας Γουίλιαμ παντρεύεται την Κέιτ Μίντλετον.
2012Φωτ.: ΑΡΗ χρονιά που η Ελισάβετ γιόρτασε το Διαμαντένιο Ιωβηλαίο με 60 χρόνια στον θρόνο, ήταν και η χρονιά που το Λονδίνο φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλλον κανείς δεν περίμενε να δει στην Τελετή Έναρξης την Ελισάβετ να «συμπρωταγωνιστεί» σε βίντεο με τον πιο γνωστό πράκτορα της Βρετανίας, δηλαδή τον 007. Ο Ντάνιελ Κρεγκ ανέλαβε κι εκεί τον ρόλο που ενσάρκωσε στις τελευταίες 5 ταινίες «Τζέιμς Μποντ».
2013Φωτ.: ΑΡΟ Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον καλωσορίζουν το πρώτο τους παιδί, τον Πρίγκιπα Γεώργιο. Δύο χρόνια αργότερα, γεννιέται και η Πριγκίπισσα Σαρλότ. To 2018 γεννήθηκε το τρίτο τους παιδί, ο Πρίγκιπας Λούις.
2018Φωτ.: ΑΡΗ Πρίγκιπας Χάρι παντρεύεται την Μέγκαν Μαρκλ. Έναν χρόνο αργότερα φέρνουν στον κόσμο τον γιο τους Άρτσι, και το 2021 την Λίλιμπετ, που πήρε το όνομά της από την Βασίλισσα Ελισάβετ.
2020Ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ σε συνέντευξή τους στην Όπρα Γουίνφρεϊ. Φωτ.: ΑΡΣε μια απόφαση εξαιρετικά «επαναστατική» για το Παλάτι, ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισαν να απαρνηθούν τα βασιλικά τους καθήκοντα και να μετακομίσουν στην Καλιφόρνια.
Η Βασίλισσα δήλωσε για την απομάκρυνσή τους: «Παρ’ όλο που θα προτιμούσαμε να έχουν παραμείνει πλήρως Μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, σεβόμαστε και καταλαβαίνουμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή σαν οικογένεια, όσο παραμένουν ένα άξιο κομμάτι της οικογένειάς μου».
2021Φωτ.: ΑΡΣτις 9 Απριλίου του 2021 ο Φίλιππος πέθανε στα 99 του χρόνια. Η Ελισάβετ ήταν παντρεμένη μαζί του για 73 ολόκληρα χρόνια. Λόγω της πανδημίας, στην κηδεία παραβρέθηκαν μόνο λίγα άτομα της οικογένειας, με την Ελισάβετ μάλιστα να κάθεται μόνη της.
2022Φωτ.: ΑΡΗ Βασίλισσα Ελισάβετ -και ολόκληρη η Βρετανία- γιορτάζει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, συμπληρώνοντας 7 δεκαετίες στον θρόνο. Οι επίσημοι εορτασμοί θα διαρκέσουν από την Πέμπτη 2 έως την Κυριακή 5 Ιουνίου. Ήδη βέβαια είδαμε το Στόουνχετζ να φωτίζεται με 7 φωτογραφίες της Ελισάβετ, μία για κάθε δεκαετία της στον θρόνο.
Η Λιζ Τρας εκλέγεται αρχηγός των Συντηρητικών και άρα πρωθυπουργός της Βρετανίας. Για τον διορισμό της, η Ελισάβετ την υποδέχεται στο Κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία στις 6 Σεπτεμβρίου και «σπάει» έτσι ένα πρωτόκολλο δεκαετιών, μιας και όλοι οι διορισμοί των πρωθυπουργών της Βρετανίας, από την εποχή της Βασίλισσας Βικτωρίας έχουν γίνει στο Λονδίνο και παλάτι του Μπάκιγχαμ, με μία μόνο εξαίρεση: το 1908 ο Χέρμπερτ Χένρι Άσκουιθ χρειάστηκε να ταξιδέψει στην γαλλική πόλη Μπιαρίτζ για να τον διορίσει ο Εδουάρδος Ζ’. Αυτή είναι και η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Ελισάβετ.
Η Βασίλισσα Ελισάβετ πεθαίνει στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 στο Κάστρο του Μπαλμόραλ. Με την ανακοίνωση του θανάτου της, μπαίνει μπρος η Επιχείρηση Μονόκερως για τη μεταφορά της με τρένο ή αεροπλάνο στη βρετανική πρωτεύουσα. Πριν από την αναχώρησή της, η σορός της θα τοποθετηθεί στο Παλάτι του Χόλιρουντ, στο Εδιμβούργο, θα μεταφερθεί για μια σύντομη δοξολογία στον Καθεδρικό της πόλης και από εκεί θα καταλήξει στον σιδηροδρομικό σταθμό. Επιμνημόσυνες διακηρύξεις θα διαβαστούν σε όλες τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και ενδεχομένως και στο κοινοβούλιο.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Οι οδηγοί της Amazon ξεσηκώθηκαν εναντίον των μη ρεαλιστικών προορισμών παράδοσης
- Γιατί οι ακραίες θερμοκρασίες επηρεάζουν τους χρήστες του Twitter
- Βρετανία: Απεβίωσε η βασίλισσα Ελισάβετ
- Έφτασαν τα πρώτα αμερικανικά φορτία LNG στην Ευρώπη
- Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Τζιά
- Sabah: «Μητσοτάκης, ο επίδοξος Ζελένσκι»
- Βασίλισσα Ελισάβετ: Λονδρέζοι και τουρίστες συγκεντρώνονται στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ
- Το iPhone 14 είναι γεγονός και αυτή τη φορά σώζει στην κυριολεξία ζωές!
- Δύο δισ. δολάρια στον Ζελένσκι από τον Μπλίνκεν
- Evans (Fed): «Πρώτη δουλειά η καταπολέμηση του πληθωρισμού»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars
- Δύο δισ. δολάρια στον Ζελένσκι από τον Μπλίνκεν
- Οικονόμου: Πολιτικός τραμπούκος ο Α.Τσίπρας ύστερα από τις αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις στελεχών των κυβερνήσεών του
- ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ψήφισαν προσχώρηση Σουηδίας και Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ
- Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ η Β’ – Βασιλιάς ο Κάρολος
- Η υπόθεση των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα στην επιτροπή PEGAS του ΕΚ
- Δεν βρέθηκαν μετανάστες σε νησίδα του Έβρου
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρές μεταβολές μετά την αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ
- Χρηματιστήριο: Επιστροφή κεφαλαίου από Intracom και Attica Συμμετοχών
- Τρίτη και 13 ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων στην Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις
- Δίκη Π. Φιλιππίδη: Οργανωμένο σχέδιο για να ξαναμοιραστεί η πίτα στο θέατρο και στην τηλεόραση κατέθεσε η σύζυγος του
- Τελευταία Νέα BankWars
- Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ η Β’ – Βασιλιάς ο Κάρολος
- Δεν βρέθηκαν μετανάστες σε νησίδα του Έβρου
- Ευρωμπάσκετ 2022: Νίκησε και την Εσθονία η Ελλάδα με 90-69 -Κανένα πρόβλημα με τον Γιάννη
- Χρηματιστήριο: Επιστροφή κεφαλαίου από Intracom και Attica Συμμετοχών
- Δύο δισ. δολάρια στον Ζελένσκι από τον Μπλίνκεν
- Η υπόθεση των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα στην επιτροπή PEGAS του ΕΚ
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρές μεταβολές μετά την αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ
- Περιορίζουν την είσοδο Ρώσων Πολωνία, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία
- Δίκη Π. Φιλιππίδη: Οργανωμένο σχέδιο για να ξαναμοιραστεί η πίτα στο θέατρο και στην τηλεόραση κατέθεσε η σύζυγος του
- Τρίτη και 13 ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων στην Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Ιταλία: «Εξαιτίας της αύξησης της τιμής της ενέργειας 3,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι χάνουν την δουλειά τους»
- Έφυγε από την ζωή η βασίλισσα Ελισσάβετ
- Βρετανία: Απεβίωσε εν ειρήνη η βασίλισσα Ελισάβετ
- Ουκρανία: Επίσκεψη Μπλίνκεν στο Κίεβο για να προσφέρει νέα στρατιωτική βοήθεια
- Εξεταστική: Την Τρίτη ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων με τους πρώην διοικητές της ΕΥΠ
- Βρετανία: Απεβίωσε η βασίλισσα Ελισάβετ
- Μεγάλη Βρετανία: Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ
- Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ
- Intracom: Επιστροφή κεφαλαίου 0,12 ευρώ/μετοχή - Από 30/9 η καταβολή
- Ελισάβετ: Αυλαία για την πιο δημοφιλή μονάρχη - Το τέλος μιας βασιλείας που κράτησε επτά δεκαετίες