Πετρέλαιο: Άνοδος τιμών, κέρδη σε επίπεδο εβδομάδας

Με κέρδη έκλεισε την Παρασκευή το πετρέλαιο Τις θετικές προσδοκίες – που μένει να αποδειχθούν – ενίσχυσαν οι σημερινές αναφορές ότι ιδιωτικά διυλιστήρια στην Κίνα προέβησαν σε παραγγελίες αργού, αμβλύνοντας τους φόβους για επιβράδυνσης της ζήτηση πετρελαίου. Ειδικότερα, το Bloomberg

News ανέφερε νωρίτερα ότι η Shandong Shouguang Luqing Petrochemical Co. προέβη σε παραγγελίες αργού από Ρωσία, Αγκόλα και Γκαμπόν για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ενώ και η Sinochem Hongrun Petrochemical Co. προέβη σε αγορά αργού από τη Γκαμπόν.

Επίσης η αγορά έδειξε να  αισιοδοξεί ότι εάν η ζήτηση πετρελαίου μειωθεί, οι χώρες του OPEC και οι σύμμαχοί θα προχωρήσουν σε περαιτέρω μείωση της παραγωγής τους ώστε να στηρίξουν τις τιμές.

Την Παρασκευή, το συμβόλαιο για το αμερικάνικο αργό σημείωσε άνοδο 1,2% και έκλεισε στα 52,05 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 3,4% στο διάστημα εβδομάδας.

Το Brent στο Λονδίνο κέρδισε 1,7% και έκλεισε στα 57,32 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 5,2% στο διάστημα εβδομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα