Πετρέλαιο: Υποχώρηση 2% της τιμής λόγω ανησυχιών για αύξηση της προσφοράς αργότερα το 2024

13:52 4/6/2024 - Πηγή: BankWars

Κατά περίπου 2% υποχωρούν σήμερα Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες, όταν υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την αύξηση της προσφοράς αργότερα μέσα στο έτος.

Ειδικότερα, το Brent παράδοσης Αυγούστου καταγράφει πτώση 1,97% φτάνοντας στα 76,82 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουλίου χάνει 2,25%, ενώ η τιμή

του διαμορφώνεται στα 72,55 δολάρια.

Τα μέλη του OPEC+ συμφώνησαν την Κυριακή να παρατείνουν τις περισσότερες από τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου μέχρι το 2025, αλλά άφησαν περιθώριο για εθελοντικές περικοπές από οκτώ μέλη που θα αποσυρθούν σταδιακά από τον Οκτώβριο και μετά.

Η παράταση των εθελοντικών περικοπών μέχρι το γ’ τρίμηνο αναμένεται να ενισχύσει τη θερινή στενότητα στο αργό, ενώ η πιθανότητα να επανέλθει κάποια προσφορά από τον Οκτώβριο αποτελεί μια ισχυρότερη ένδειξη ότι τα ακραία επίπεδα στήριξης της αγοράς από τον OPEC+ μπορεί να μη διαρκέσουν για πάντα, δήλωσε ο Walt Chancellor, στρατηγικός αναλυτής ενέργειας στην Macquarie.

Οι ενδείξεις για την εξασθένηση της αύξησης της ζήτησης έχουν επίσης επιβαρύνει τις τιμές του πετρελαίου τους τελευταίους μήνες, με τα στοιχεία για την κατανάλωση καυσίμων στις ΗΠΑ να βρίσκονται στο επίκεντρο. Η μέση τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 5,8 cents ανά γαλόνι στα 3,50 δολάρια ανά γαλόνι τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της GasBuddy.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα δημοσιεύσει αύριο Τετάρτη στοιχεία για τα αποθέματα πετρελαίου.

Keywords
Αναζητήσεις
petrelaio-ypochorisi-2-tis-timis-logo-anisychion-gia-afxisi-tis-prosforas-argotera-to-2024.htm
Τυχαία Θέματα