Πιάσανε τον Β.Χρηστίδη των 090 για χρέη προς το Δημόσιο και στημένα τηλεπαιχνίδια

23:49 3/1/2014 - Πηγή: BankWars

Ο επιχειρηματίας Βασίλης Χρηστίδης συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας.

Εις βάρος του εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης και ένα ένταλμα προσωρινής κράτησης του 2ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με τα οποία είχε διαταχθεί η

σύλληψή του και η προσωρινή του κράτηση αντίστοιχα, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, καθώς επίσης και οκτώ αποφάσεις, με τις οποίες έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 13 ετών και 3 μηνών, ενώ του έχει επιβληθεί χρηματική ποινή 16.500 ευρώ, για αντίσταση, απάτη και παραβάσεις των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας, περί κεραιών, περί εμπορευματικών μεταφορών, περί Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης και για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ο κ. Χρηστίδης και οι συνεργάτες του φέρονται να απέσπασαν περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ από 200.000 και πλέον ανυποψίαστους τηλεθεατές μέσω των στημένων τηλεπαιχνιδιών που διοργάνωναν στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, ιδιοκτησίας του, αλλά και σε κανάλια όλης της χώρας με τα οποία είχε δικτυωθεί, με το Best Channel να θεωρείται η ναυαρχίδα του.

Τελικά, η λειτουργία του Best Channel διεκόπη με την υπ’ αριθ. 175/22.6.2004 απόφαση του Ε.Σ.Ρ. που επέβαλε την κύρωση της οριστικής διακοπής της λειτουργίας του.

Πάντως, την περίοδο της… παντοκρατορίας του, ο κ. Χρηστίδης είχε καταφέρει να ελέγχει άμεσα περισσότερα από τέσσερα κανάλια (BEST, TOP, ORION, ΤV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) και πολλά άλλα έμμεσα, ενώ ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας παραγωγής (FONS) και εταιρείας τηλεηχοπληροφόρησης.

Original article: Πιάσανε τον Β.Χρηστίδη των 090 για χρέη προς το Δημόσιο και στημένα τηλεπαιχνίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα