Πιτσιλής: Στόχος μας να εισπράττονται έσοδα από τους ελέγχους

Σε συνέντευξή του στο ΑΠE ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής υπογραμμίζει ότι: «Σκοπός μας είναι να μην σπαταλούνται ανθρώπινοι πόροι και να είμαστε αποτελεσματικοί στην πάταξη της φοροδιαφυγής και τελικά να εισπράττονται έσοδα από τους ελέγχους».

Όσον αφορά στους εντατικούς ελέγχους που διεξάγονται ο κ. Πιτσιλής σημειώνει ότι «για πρώτη φορά εφαρμόστηκε με συνέπεια το πλαίσιο των διατάξεων για την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων.

Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε με τέτοια έκταση και με τέτοια διασπορά και με στόχευση

τις σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής και όχι τα μικροποσά. Αυτό λοιπόν πέρασε ένα μήνυμα ότι η φορολογική διοίκηση είναι παρούσα. Πολύ καλή συνεργασία επίσης υπήρξε και με άλλες ελεγκτικές και διωκτικές υπηρεσίες όπως με την οικονομική αστυνομία και είναι πολύ σημαντικό διότι πέρασε ένα μήνυμα ότι είμαστε εδώ και ότι δεν θα αφήνουμε τα πράγματα να γίνονται όπως γινόντουσαν».

Στέλνοντας μήνυμα σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις αλλά και σε όσους δέχονται να μην λαμβάνουν αποδείξεις, ο κ. Πιτσιλής δηλώνει «ό,τι νομίζουμε ότι γλιτώνουμε με τη μη έκδοση απόδειξης το πληρώνουμε διπλό και τρίδιπλο με άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλους όσους ασχολούνται με την οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα να καταλάβουν την αξία της συμμόρφωσης και της εφαρμογής του νόμου. Η ισονομία και ο υγιής ανταγωνισμός είναι αυτός που θα επιτρέψει την ανάπτυξη με δίκαιους όρους τη χώρα».

«Η έννοια μας είναι να λειτουργούμε με ισονομία και δικαιοσύνη» επισημαίνει ο κ. Πιτσιλής και συνεχίζει: «Να είμαστε αυστηροί στην παραβατικότητα. Να είμαστε όμως αρωγοί και στην επιχειρηματική προσπάθεια που είναι επίσης πολύ σημαντικό».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης :

– Μιλάμε με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή. Κύριε γενικέ πήρατε μια σημαντική απόφαση πριν από λίγες μέρες αλλάζοντας το χάρτη ελέγχων που έχουν προγραμματιστεί μέχρι το τέλος του έτους. Σε ποιες υποθέσεις δίνετε πλέον μεγάλο βάρος; Τι εντολές έχετε δώσει και σε ποιες υποθέσεις θα επικεντρωθούν αυτοί οι έλεγχοι;

– «Αυτό που μπορώ κατ’ αρχήν να σας πω και πρέπει να είναι γνωστό σε όλους, είναι ότι υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός εκκρεμών υποθέσεων και παράλληλα ένας περιορισμένος αριθμός ελεγκτικού δυναμικού.

Γι’ αυτό η αξιολόγηση των υποθέσεων υπήρξε επιτακτική και είναι καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αλλά και στην αύξηση των φορολογικών εσόδων. Για το νέο σύστημα ακολουθήθηκαν τα διεθνή πρότυπα ελέγχου και χρησιμοποιήθηκε αυτοματοποιημένο αντικειμενικό μοντέλο βάση παραγόντων κινδύνου που αφορούν στην απώλεια φορολογικών εσόδων. Η στόχευσή μας δηλαδή είναι κατά κύριο λόγο η εισπραξιμότητα. Η αξιολόγηση όμως δεν ολοκληρώνεται μόνο με το αυτοματοποιημένο σύστημα αλλά και από τις προτάσεις που καλούνται άμεσα και τεκμηριωμένα να υποβάλλουν οι προϊστάμενοι των ελεγκτικών υπηρεσιών. Στο τέλος της διαδικασίας σκοπός είναι ο κάθε ελεγκτής να γνωρίζει με ποια σειρά θα ελέγξει υποθέσεις που έχουν χρεωθεί ποιες είναι σημαντικές και ποιες όχι. Σκοπός μας είναι να μην σπαταλούνται ανθρώπινοι πόροι και να είμαστε αποτελεσματικοί στην πάταξη της φοροδιαφυγής και τελικά να εισπράττονται έσοδα από τους ελέγχους. Τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για την προτεραιοποίηση των υποθέσεων για ευνόητους λόγους δεν δημοσιοποιούνται οπότε δεν μπορούμε να πούμε κάτι εδώ».

– Κύριε Γενικέ μεταξύ των υποθέσεων είναι και αυτοί που παίρνουν επιστροφές φόρου. Είναι μεγάλες αυτές οι επιστροφές; Υπάρχει πρόβλημα;

– «Κοιτάξτε. Ένα κομμάτι των ελεγκτικών διαδικασιών μας είναι οι επιστροφές φόρου. Ούτως ή άλλως δηλαδή πριν δώσουμε επιστροφές φόρου μεγάλου ποσού κάνουμε ελέγχους οπότε είναι μια από τις ελεγκτικές διαδικασίες».

– Κύριε Γενικέ αυτό που συζητάει ο κόσμος είναι το θέμα των αποδείξεων. Κάθε μέρα έρχονται στο προσκήνιο διάφορα ευτράπελα. Πρόσφατα σε μια ελβετική εφημερίδα είχατε προτρέψει τους τουρίστες να ζητούν αποδείξεις. Πόσο τελικά διαπιστώνετε ότι έχει βρει αντίκρισμα αυτό το μέτρο, αυτή η προτροπή;

– «Εμένα η δική μου αίσθηση είναι ότι η συμμόρφωση αυξήθηκε από τότε που εντατικοποιήσαμε τους ελέγχους. Αυτό είναι το μήνυμα που παίρνω από όλες τις επικοινωνίες που έχω σε όλη την Ελλάδα. Και αυτό γιατί για πρώτη φορά εφαρμόστηκε με συνέπεια το πλαίσιο των διατάξεων για την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων. Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε με τέτοια έκταση και με τέτοια διασπορά και με στόχευση τις σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής και όχι τα μικροποσά. Αυτό λοιπόν πέρασε ένα μήνυμα ότι η φορολογική διοίκηση είναι παρούσα. Πολύ καλή συνεργασία επίσης υπήρξε και με άλλες ελεγκτικές και διωκτικές υπηρεσίες όπως με την οικονομική αστυνομία και είναι πολύ σημαντικό διότι πέρασε ένα μήνυμα ότι είμαστε εδώ και ότι δεν θα αφήνουμε τα πράγματα να γίνονται όπως γινόντουσαν».

– Πάντως κάθε μέρα όλο και κάποιες καταστάσεις πολύ “εντυπωσιακές” με κομπίνες έρχονται στο φως όπως αυτή με το κυλικείο που στεγάζεται στο ΚΤΕΛ της Κέρκυρας. Είναι προχωρημένη περίπτωση ή έχετε συναντήσει και άλλες;

– «Κοιτάξτε είναι κάποιες πληροφορίες που έχουμε εδώ και κάποιο καιρό και τις οποίες αξιολογούμε, οι οποίες αν θέλετε μας ανησυχούν σε σχέση και με την νομοθετική πρωτοβουλία που υπάρχει για την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα συστήματα τα δικά μας με την αμεσότητα της πληροφορίας που έχουμε να παίρνουμε. Υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Οι υπηρεσίες τα γνωρίζουν και είναι σε εξέλιξη μια έρευνα για τα ζητήματα αυτά. Θα έχουμε περισσότερα να πούμε στο επόμενο διάστημα γι αυτό».

– Ένα από τα ζητήματα που βάλατε φέτος το καλοκαίρι ήταν και η μετακίνηση κάποιων φοροελεγκτών γιατί λόγω του γνωστού ζητήματος με την εντοπιότητα καλύπτουν τα μαγαζιά. Υπήρξε κάτι τέτοιο; Κάνατε κάτι τέτοιο;

– «Βεβαίως. Λειτούργησε πάρα πάρα πολύ καλά αυτή η παράμετρος που βάλαμε για πρώτη φορά. Από τις περιπτώσεις οι οποίες εντοπίστηκαν με παραβάσεις οι οποίες οδήγησαν σε αναστολή λειτουργίας στη συντριπτική πλειονότητα προήλθε από ελέγχους άλλων ΔΟΥ. Δηλαδή από ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν εντοπιότητα οι οποίοι λειτούργησαν χωρίς να ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις και εφάρμοσαν το νόμο χωρίς φόβο και πάθος».

– Κύριε Γενικέ ποιο μήνυμα στέλνετε σε αυτούς που δεν κόβουν αποδείξεις;

– «Και σε αυτούς που δεν κόβουν αποδείξεις και σε αυτούς που δέχονται να μην λαμβάνουν αποδείξεις, ό, τι νομίζουμε ότι γλιτώνουμε με τη μη έκδοση απόδειξης το πληρώνουμε διπλό και τρίδιπλο με άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλους όσους ασχολούνται με την οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα να καταλάβουν την αξία της συμμόρφωσης και της εφαρμογής του νόμου. Η ισονομία και ο υγιής ανταγωνισμός είναι αυτός που θα επιτρέψει την ανάπτυξη με δίκαιους όρους τη χώρα».

– Κύριε Γενικέ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεταξύ των μέσων που θα χρησιμοποιήσετε είναι ακόμη και το facebook και το instagram και όλα αυτά τα διαδικτυακά για την άντληση στοιχείων. Ισχύει αυτό;

– «Και εγώ στις εφημερίδες το διάβασα. Το βρήκα ενδιαφέρον. Από την άλλη πλευρά πρέπει να πω ότι υπάρχουν εξελιγμένα μοντέλα στο εξωτερικό τα οποία λαμβάνουν υπόψη κα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δε νομίζω όμως ότι αυτό που γράφτηκε στις εφημερίδες έχει να κάνει με τον τρόπο ελέγχου ο οποίος εφαρμόζεται διεθνώς με επιτυχία στα θέματα αυτά».

– Κύριε Γενικέ στα πανηγύρια γίνονται έλεγχοι;

– «Και πανηγύρια ελέγχουμε. Αλλά η στόχευση η δική μας είναι η συγκριτικά μεγαλύτερη φοροδιαφυγή. Δίνουμε δηλαδή βάρος και άμα δείτε και τις περιπτώσεις και των 48ωρων αλλά και της αναστολής λειτουργίας που θα έρθει με τις άλλες διατάξεις είναι τα πιο μεγάλα τα πιο σημαντικά που οι πηγές οι εστίες φοροδιαφυγής είναι μόνιμες και όχι συγκυριακές ή ευκαιριακές.

– Κύριε Γενικέ να έρθουμε τώρα στις κατασχέσεις λογαριασμών. Ποιά είναι τα νούμερα για τις κατασχέσεις στο πρώτο επτάμηνο;

– «Είναι νομίζω κοντά στις 750.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια και παραπάνω δεν έχω ακόμα οριστικά νούμερα».

– Λένε όμως ότι παρόλα αυτά δεν βρίσκετε λεφτά και το πολύ πολύ να βρείτε κανένα πεντακοσάρικο.

– «Δεν είναι ακριβές αυτό, όχι. Από τις κατασχέσεις, τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις που έχουν γίνει από την αρχή του έτους μέχρι τέλος Ιουνίου το ποσό απόδοσης πάνω από 3.000 ευρώ είναι πάνω από 70%. Δηλαδή αυτά που βρίσκουμε σε ποσοστό πάνω από 70% είναι ποσά πάνω από 3000 ευρώ. Άρα λοιπόν δεν είναι μικροποσά. Ακούω τη συζήτηση που γίνεται για τα θέματα αυτά. Πρέπει να σας πω ότι το 82% των οφειλετών του δημοσίου είναι οφειλέτες με ποσά κάτω από 3000 ευρώ ή μέχρι 3000 ευρώ και είναι και ένα ποσοστό αυτό το οποίο διαμεταβάλλεται διαρκώς γιατί ξέρετε κάποιος χρωστάει γίνεται μια κατάθεση εξοφλεί μετά μπαίνει κάποιος άλλος, δηλαδή δεν είναι οι ίδιοι άνθρωποι αυτοί. Οπότε είναι εύλογο αν θέλετε ένα μεγάλο κομμάτι των κατασχέσεων να αφορά αυτήν την μερίδα των οφειλετών η οποία όμως από την άλλη πλευρά είναι κοντά στο 30% δηλαδή σε μηνιαία βάση από τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις που γίνονται περίπου το 30% αφορά οφειλές μέχρι 3.000 ευρώ».

– Κύριε Γενικέ λένε πολλοί ότι ο στόχος που έχετε θέσει για εισπράξεις 2 δισ. ευρώ μέχρι τέλος του χρόνου από παλιές υποθέσεις μέσω 750.000 κατασχέσεων και πλειστηριασμών, είναι πολύ φιλόδοξος.

– «Τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα δείχνουν ότι μάλλον θα το πετύχουμε το νούμερο αυτό. Αυτό δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία. Θα δούμε».

– Και μέχρι το τέλος του χρόνου έχετε θέσει ένα στόχο να εισπράξετε περίπου 4 δισ. ευρώ;

– «Από παλαιό ληξιπρόθεσμο;».

– Ναι

– «Από παλαιό ληξιπρόθεσμο ο στόχος είναι 2,050 δισ.ως ληξιπρόθεσμο και η εικόνα που υπάρχει είναι ότι δηλαδή είμαστε πάνω αν θέλετε από τους ενδιάμεσους στόχους της χρονιάς μέχρι στιγμής. Οπότε υπάρχει, αν θέλετε, μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι αυτό το κομμάτι θα πάει καλά. Να προσθέσω ότι από τον Απρίλιο υπάρχει ένα νέο σύστημα που εφαρμόζουμε σε σχέση με τις κατασχέσεις. Δεν γίνονται τυχαία οι κατασχέσεις. Γίνονται με μια πρόβλεψη εισπραξιμότητας και βεβαίως ξεκινάμε κάθε φορά κάθε μήνα με τις μεγαλύτερες οφειλές και κατεβαίνουμε προς τις μικρότερες. Γι αυτό και ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός το κομμάτι αυτό έχει καλά αποτελέσματα διότι δεν γίνονται κατασχέσεις για να γίνουν. Γίνονται κατασχέσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό στοχευμένες».

– Και ουσιαστικά δηλαδή λέτε ότι δεν “χτυπάτε” τον κόσμο με τα πολύ χαμηλά εισοδήματα, δεν στοχεύετε κατ’ αρχήν σε αυτό;

– «Ούτως ή άλλως ξεκινάμε πάντα από τα μεγαλύτερα νούμερα. Αυτό είναι βασική εντολή και έχει δοθεί, αν θέλετε, σε κάθε μονάδα σε κάθε ΔΟΥ, ότι κάθε μήνα όταν ξεκινούν τις διαδικασίες πρώτα απ? όλα πρέπει να ξεκινούν από τις μεγάλες οφειλές και να κατεβαίνουν μετά προς τα κάτω. Αυτό είναι θεμελιώδες αλλά και όσο κατεβαίνουν υπάρχει μοντέλο το οποίο στοχεύει στην εισπραξιμότητα κάθε φορά δηλαδή μεταξύ των ενεργειών που πρέπει να λάβουμε και των οφειλετών που πρέπει να στραφούμε. Κοιτάμε αυτούς που με βάση το προφίλ τους έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μας αποδώσουν τα χρήματα που οφείλουν.

– Με το λαθρεμπόριο καυσίμων κύριε Γενικέ έχετε εντείνει τους ελέγχους;

– «Κοιτάξτε για το λαθρεμπόριο κατ? αρχήν όπως ξέρετε ψηφίστηκε πρόσφατα ο νόμος ο οποίος προβλέπει την ίδρυση συντονιστικού επιχειρησιακού κέντρου για το λαθρεμπόριο ειδικών προϊόντων που υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα γιατί για πρώτη φορά κάθονται στο ίδιο επιχειρησιακό τραπέζι όλες οι διωκτικές αρχές που ασχολούνται με το λαθρεμπόριο. Η γγ δημοσίων εισόδων, τα τελωνεία δηλαδή, το ΣΔΟΕ, η γγ κατά της διαφθοράς, η οικονομική αστυνομία, το λιμενικό σώμα, ξεχνώ ενδεχομένως και κάποιες γιατί είναι μεγάλος ο κατάλογος αλλά δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι όλοι καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι. Αυτό λοιπόν τι σημαίνει; Σημαίνει ότι διαχειριζόμαστε τις από κοινού πληροφορίες που έχουμε. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτή η εξέλιξη είναι πάρα πολύ σημαντική διότι θα οδηγήσει σε κοινή στόχευση, κοινή επιχειρησιακή δράση. Πολλές φορές είχαμε και σχετικά πρόσφατα ακόμα, επικαλύψεις. Δηλαδή μια υπηρεσία είχε μια πληροφορία πήγαινε κάπου μια άλλη υπηρεσία δεν το ήξερε και πολλές φορές, ας πούμε, δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε διότι δεν γινόντουσαν συντονισμένα αυτά τα πράγματα. Τώρα αυτός ο μηχανισμός δίνει την ευκαιρία για να μπορέσουμε να λειτουργούμε συντονισμένα και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Από κει και πέρα το λαθρεμπόριο χρειάζεται κατά κύριο λόγο ενίσχυση προσωπικού και μέσων. Όπου αυτό έχει γίνει έχουμε δει αποτελέσματα. Να σας πω κάτι πολύ χαρακτηριστικό. Λίγα λεπτά πριν μιλήσουμε με πήρε ο προϊστάμενος τελωνείων Κήπων ο οποίος μου είπε ότι πιάσανε πακέτο 7,5 κιλών ηρωίνης μέσα σε λεωφορείο. Αυτό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της απόδοσης της ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών. Το τελωνείο Κήπων ενισχύθηκε σημαντικά με κόσμο από πέρσι και είχε καταφέρει μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα του μισού 2016 να είναι αν θέλετε ίσα περίπου με τα αποτελέσματα όλου του 2015. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να εργαστούμε όλοι μαζί έτσι ώστε να ενισχύσουμε με μέσα και προσωπικό τα τελωνεία».

– Φαντάζονται ότι από 1/1/2017 που θα γίνετε εντελώς ανεξάρτητη υπηρεσία με δικό της προϋπολογισμό θα έχετε να κάνετε πράγματα κ. Γενικέ, δε βοηθάει αυτό;

– «Βοηθάει σίγουρα υπό την έννοια αν θέλετε ότι μειώνει ορισμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες οι οποίες υπάρχουν τώρα διότι για να εκταμιευτούν πιστώσεις ή για να προβλεφτούν διάφορα τέτοια πράγματα χρειάζεται περισσότερη αλληλογραφία μεταξύ των υπηρεσιών. Γίνεται λίγο πιο ευέλικτη η διαδικασία. Από κει και πέρα η ουσία είναι ο προϋπολογισμός αυτός καθ? αυτός και η ενίσχυσή του, μέσα στα όρια που παρέχει η γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας, είναι κάτι το οποίο εργαζόμαστε αυτή την στιγμή συστηματικά με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έτσι ώστε να έχουμε έναν προϋπολογισμό ο οποίος θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της φορολογικής διοίκησης και θα φέρει τα έσοδα που χρειάζεται το κράτος».

– Από αυτές τις λίστες, τις περιβόητες λίστες Λαγκάρντ κ.ά πως πάνε οι εισπράξεις, οι έλεγχοι κλπ; Είστε ευχαριστημένος μέχρι τώρα;

– «Οι έλεγχοι προχωρούν. Αυτό το κομμάτι το χειριζόμαστε σε συνεργασία με τους οικονομικούς εισαγγελείς οι οποίοι έχουν αν θέλετε και το πρόσταγμα των ελέγχων. Υπάρχει ένα ζήτημα ότι υπάρχουν πάρα πολλές υποθέσεις σε εξέλιξη και υπάρχει πίεση στις Υπηρεσίες να τελειώσουν όσο περισσότερες γίνεται από αυτές. Η εικόνα μέχρι στιγμής είναι μάλλον καλή ως προς το κομμάτι της πίεσης που υπάρχει και της αύξησης της δραστηριότητας είμαστε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους έτσι ώστε να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα στο κομμάτι αυτό».

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

– «Να είστε καλά. Για μας αυτό είναι η έννοια μας να λειτουργούμε, αν θέλετε, με ισονομία και δικαιοσύνη. Να είμαστε αυστηροί στην παραβατικότητα. Να είμαστε όμως αρωγοί και στην επιχειρηματική προσπάθεια που είναι επίσης πολύ σημαντικό».

Keywords
οφειλετες δημοσιου, σας ευχαριστώ, για μας, αποδειξεις, ελλαδα, φως, κτελ, καλοκαιρι, δου, facebook, instagram, ιουνίου, σδοε, σημαίνει, δραση, προυπολογισμος, εφημεριδες, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , μετρο, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, αξια, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, η ημέρα της γης, λιστα λαγκαρντ, τελος του κοσμου, αμα, αξιολογηση, αποτελεσματα, instagram, οικονομικη αστυνομια, το θεμα, αστυνομια, βημα, δου, θεμα, πιεση, πλαισιο, σδοε, φως, αυξηση, αισιοδοξια, απωλεια, βρειτε, γινει, γινεται, γινονται, διαστημα, δειτε, διοικηση, δικη, δοθει, δωσει, διπλο, ευκαιρια, ευρω, ειπε, υπαρχει, εννοια, εξελιξη, επιτυχια, ερευνα, ερχονται, εφημεριδα, υγιης, ιδιο, η δικη, ιδρυση, υπηρεσια, υπηρεσιες, ισχυει, εικονα, κειμενο, κυριε, λεφτα, λεωφορειο, λιμενικο σωμα, λιμενικο, λογο, μοντελα, ξερετε, παντα, ορια, ουσιαστικα, ουσια, πηγαινε, πιθανοτητες, σας ευχαριστώ, σιγουρα, συζητηση, σειρα, σωμα, τελωνειο, φορολογικη, φορα, γινετε, για μας, ηλεκτρονικα, ιουνίου, κομματι, πακετο, πηγες, πληροφοριες, σημαίνει, θεματα, βεβαιως
Τυχαία Θέματα