Ποιά στρατηγική αντιμετώπισης του κορωνοϊού πρέπει να ακολουθήσουμε και γιατί;

Γράφει η Δρ. Τζούλια Μισιτζή

Ας δούμε δύο άκρα αντίθετα, τη Μ.Βρετανία και την Βραζιλία, στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στα αποτελεσματά τους!

Ας δούμε τελευταία έρευνα που επιβεβαιώνει τη σωστή αντιμετώπιση και στρατηγική της Μ. Βρετανίας και τα συμπεράσματα δικά σας!

Τέλος θα πρέπει αντιληφθούμε ότι ακόμη και αν χώρες σαν την Μ.Βρετανία τα καταφέρουν, χώρες σαν την Βραζιλία θα διακινδυνεύσουν την επιτυχία τους.

1.Έχουμε αναφέρει πολλές φορές για την πρωτοποριακή αντιμετώπιση της Αγγλίας

στην πανδημία. Το Ηνωμένο Βασίλειο έβλεπε μέχρι πριν από 2-3 μήνες τα αποτελέσματα μιας καταστροφικής αντιμετώπισης της πανδημίας. Kαι όμως πλέον θα έπρεπε να την ζηλεύουμε.  Η Βρετανία ήταν η πρώτη που ενέκρινε τα εμβόλια της Pfizer και της AstraZeneca στην Ευρώπη, ενώ πρώτη και άμεσα επανέφερε το δεύτερο. Αυτή τη στιγμή  η Βρετανία βρίσκεται “καβάλα στο άλογο” σε αντίθεση με την Ευρώπη και σήμερα για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες δεν υπάρχει κανένας θάνατος.

Στη χώρα των 66 εκατ. έχουν λάβει έστω μια δόση εμβολίου 30,1 εκατ. άτομα, δηλαδή το 50% του πληθυσμού. Τη δεύτερη δόση έχουν λάβει μόνο 423.850 άτομα, γεγονός που δείχνει ότι ακόμα και η πρώτη δόση επηρεάζει στα στοιχεία των μολύνσεων!

2.Στον αντίποδα, στη Βραζιλία μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, περίπου 2.030 Βραζιλιάνοι ηλικίας 30 έως 39 έχουν πεθάνει υπερδιπλασιάζοντας τον αριθμό που καταγράφηκε τον Ιανουάριο. Μεταξύ αυτών που ήταν στα 40 τους, υπήρξαν 4.150 θάνατοι τον Μάρτιο αλλά και για τους 20-29, οι θάνατοι αυξήθηκαν στους 505.  Πριν, «ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου να πεθάνεις από τη Covid-19 ήταν η ηλικία ή τα υποκείμενα νοσήματα », δήλωσε ο Domingos Alves, καθηγητής ιατρικής και υπεύθυνος για την πορεία της πανδημίας «Τώρα, ο κίνδυνος είναι ο Βραζιλιάνος». Ακόμα κι αν επιταχυνθούν τα ποσοστά εμβολιασμού σε τέτοια κατάσταση υπάρχει πάντα ένας άλλος φόβος: με την έντονη κυκλοφορία του ιού στην Βραζιλία μπορεί σύντομα να έχει άλλα στελέχη του ιού που γίνονται ανθεκτικά στα εμβόλια.

3.Τέλος, νέα έρευνα που δημοσιευτηκε στο επιστημονικό περιοδικό NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE δείχνει ότι η χορήγηση  μιας και μόνης δόσης mRNA εμβολίου σε αυτούς που έχουν εκτεθεί στον κορωνοιό,  παράγει αντισώματα ίσα ή μεγαλύτερα από τον τίτλο αντισωμάτων, μετά από 2 δόσεις του εμβολίου, σε αυτούς που δεν έχουν μολυνθεί από τον ιό. Δείτε όλη την έρευνα εδώ.

4. Περισσότερες από 535 εκατομμύρια δόσεις έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα, αρκετές για να εμβολιάσουν το 3.5% του παγκόσμιου πληθυσμού. Το Ισραήλ έχει εμβολιάσει πάνω από 65%, η Μεγάλη Βρεττανία με μία δόση πάνω από το 50% του πληθυσμού και σε αυτές τις χώρες φαίνεται ότι το εμβόλιο μαζί με την προφύλαξη δουλεύουν! Η Ελλάδα έχει εμβολιάσει περίπου το 10% του πληθυσμού της. Yπάρχει λοιπόν το σενάριο να εξαφανιστεί ο ιός από χώρες με επαρκή εμβολιαστική κάλυψη, αλλά να συνεχίσει να διαδίδεται σε άλλες. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος επανεισαγωγής του κορωνοϊού. Έτσι φαίνεται ότι ο ιός θα παραμείνει αν δεν εμβολιαστούν κάποιες περιοχές του κόσμου!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Πηγη: healthyvoice.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα