Ποιες ΜμΕ δικαιούνται επιδότηση έως 5.000 ευρώ για e-shop

Υπεγράφη σήμερα η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την επιχορήγηση, η οποία αφορά τη δημιουργία – αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ).

Ο προϋπολογισμός της νέας δράσης ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, θα επιδοτούνται δαπάνες έως 5.000 ευρώ για τη δημουργία ή αναβάθμιση των e-shop, με τις δικαιούχες ΜμΕ

να ανέρχονται σε περισσότερες από 18.000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αίτηση καλούνται να υποβάλλουν οι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες:

α) δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου (κύριος ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα)

β) διατηρούν φυσικό κατάστημα

γ) η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από τις 18 Μαρτίου 2020 και μετέπειτα

Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε υφιστάμενες, εφόσον έχουν συσταθεί έως και τον Σεπτέμβριο του 2020 και σε νεοσύστατες, εφόσον έχουν συσταθεί από την 1η Οκτωβρίου.

Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 22 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαρτίου του 2021.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης, Γιάννη Τσακίρη, στόχος της δράσης είναι να στηριχθεί η λειτουργία των ΜμΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού, να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού, να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα φυσικά καταστήματα και να διασφαλιστεί η συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητας.

Παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης διευκρινίζει τα παρακάτω:

Εφαρμόζεται πλέον συγκριτική αξιολόγηση, έτσι ώστε να αποφευχθούν προβλήματα/λάθη στην υποβολή των αιτήσεων για χάρη της γρήγορης υποβολής.Εξειδικεύεται η στόχευση της πρόσκλησης στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στο Λιανικό εμπόριο διαφόρων ειδών (ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα).Δίνεται βαρύτητα στις επιχειρήσεις που πλήττονται περισσότερο, έτσι ώστε επιχειρήσεις με μεγάλη μείωση του κύκλου εργασιών τους να προηγούνται  στην σχετική λίστα κατάταξηςΔίνεται προτεραιότητα στις επιχειρήσεις που διατηρούν φυσικό κατάστημα καθώς αυτές επηρεάζονται πιο πολύ από τους περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών/καταναλωτώνΕπιτρέπεται  η υλοποίηση ηλεκτρονικού καταστήματος υπό μορφή «φιλοξενίας» σε μεγάλους και ασφαλείς δικτυακούς τόπουςΔεν απαιτείται πλέον η εκ των προτέρων υλοποίηση του ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς στις επιχειρήσεις θα δοθεί χρόνος έξι (6) μηνών αφού ενταχθούν, για να υλοποιήσουν το έργο τους.

Υποβολή αίτησης χρηματοδότησης

Για τη χρηματοδότηση απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) στην οποία θα επισυνάπτονται, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

Κατάσταση ενεργών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) και εκτύπωση Προσωποποιημένης Πληροφόρησης της επιχείρησης μέσω της ιστοσελίδας gsis.grΥπεύθυνες Δηλώσεις περί πλήρωσης της ιδιότητας ΜμΕ και περί πλήρωσης των απαιτήσεων σώρευσηςΦορολογικά στοιχεία και έντυπα με εμφανείς τις ενδείξεις ηλεκτρονικής/έντυπής υποβολής τους.
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα